Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kelime Değiştirme
#21
(20-05-2018, Saat: 00:07)Paranoyaq Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(19-05-2018, Saat: 23:54)hyperxman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,


Burayı siz benim yerime doldurun. Ne diyeceğimi bilemedim...

j6PBAL.gif



Buyurun kodları da atayım;

unit Unit1;

interface

uses
 Winapi.Windows, Winapi.Messages, System.SysUtils, System.Variants, System.Classes, Vcl.Graphics,
 Vcl.Controls, Vcl.Forms, Vcl.Dialogs, Vcl.StdCtrls, Vcl.ExtCtrls;

type
 TForm1 = class(TForm)
   LabeledEdit1: TLabeledEdit;
   LabeledEdit2: TLabeledEdit;
   Memo1: TMemo;
   Button1: TButton;
   procedure Button1Click(Sender: TObject);
 private
   { Private declarations }
 public
   { Public declarations }
 end;

var
 Form1: TForm1;

implementation

{$R *.dfm}


Function KelimeDegistir(KaynakYazi, DegisecekOlan, DegismesiGereken: String): String;
var
S1: String;
begin
S1 := StringReplace(KaynakYazi, DegisecekOlan, DegismesiGereken, [rfReplaceAll, rfIgnoreCase]);
Result := S1;
end;

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
Guncellendi: String;
begin
Guncellendi := KelimeDegistir(Memo1.Lines.Text, LabeledEdit1.Text, LabeledEdit2.Text);
Memo1.Lines.Text := Guncellendi;
end;

end.

Hocam çok teşekkür ederim emeğinize sağlık

Rica ederim hocam, REP ile süsle bende mutlu olayım  Heart
Yazılım Topluluğumuz -> Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Kişisel Tanıtım Sitem -> Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
19 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
WWW
Cevapla
#22
(20-05-2018, Saat: 00:12)hyperxman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Rica ederim hocam, REP ile süsle bende mutlu olayım  Heart
Herzaman hocam +rep
Cevapla
#23
Teşekkür ederim hocam çok işime yaradı.
Cevapla
#24
(04-05-2019, Saat: 17:47)bulentelmas@uzaymutfak.net Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Teşekkür ederim hocam çok işime yaradı.

Rica ederim Smile)
Yazılım Topluluğumuz -> Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Kişisel Tanıtım Sitem -> Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
19 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
WWW
Cevapla
#25
Merhabalar arkadaşlar şöyle bir sorunum var. Kantar programı projem var elimdeki program yetersiz kaldığı için yenisini yazmaya ihtiyaç duydum.sorum şu eski kantar programında comboboxa plakayı ne şekilde girersek girelim veri tabanına belirli kalıpta kayıt oluyor. örneğin 68AL495 yazınca 68 AL 495 şeklinde, 42CSM359 yazınca 42 CSM 359 şeklinde düzenli bir kayıt yapılıyor. Verinin harf kısmı küçük olsa dahi her daim büyük şekilde kaydediliyor ben bunu kendi projemde nasıl yapabilirim.
Cevapla
#26
Bir proje içerisinde kullandığım plaka düzeltme fonksiyonu

{-------------------------------------------------------------------------------
       -PLAKA DÜZELTME

Plaka Düzeltme Fonksiyonu                               

Girilen stringdeki boşluk karakterler temizlenir,
rakam - boşluk - karakter - boşluk - rakam varsa diğer karakterler
büyük harf olarak geri dönderilir
-------------------------------------------------------------------------------}
Function plaka_duzelt (sdata: String): String;
Var
   i: Integer;
   ts, sr, s: String;
   pr1, ps, pr2: String;
Label
   1, 2;
Begin
   // stringdeki boşlukları temizle
   sr := '';
   s  := trim (sdata);
   For i := 1 To length (s) Do
   Begin
       ts := copy (s, i, 1);
       If ts <> ' ' Then
           sr := sr + ts;
   End;
   s := sr;
     // başta rakam varmı
   For i := 1 To length (s) Do
   Begin
       ts := copy (s, i, 1);
       If (ts >= '0') And (ts <= '9') Then
           pr1 := pr1 + ts
       Else
           Goto 1;
   End;
     //------
   1:
     // aradaki karakterleri
       If length (pr1) > 0 Then
       Begin
           If (i > 1) Then
               i := i - 1;
           delete (s, 1, i);
           If length (pr1) = 1 Then
               pr1 := '0' + pr1;
       End;
   For i := 1 To length (s) Do
   Begin
       ts := copy (s, i, 1);
       If (ts >= '0') And (ts <= '9') Or (ts = ' ') Then
           Goto 2
       Else
           ps := ps + ts;
   End;
   2:
     // en son rakamlar
       If i > 1 Then
           i := i - 1;
   delete (s, 1, i);
   pr2 := s;
    //-------
   sr  := UpperCase (pr1 + ' ' + ps + ' ' + pr2);
   sr  := trim (sr);
   result := sr;
End;
Cevapla
#27
Arkadaşım cevabın için çok teşekkür ediyorum. Şimdi bu fonksiyon direk veri tabanında mı değişiklik yapıyor yoksa önce formda değişiklik yapıp sonra veri tabanına kayıt yapıyor orasını anlayamadım kusura bakmayın profesyonel bir programcı değilim. Eğer ki zamanınız varsa neyi nereye yazmam gerektiğini açıklar mısınız?
Cevapla
#28
(17-08-2019, Saat: 15:29)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Bir proje içerisinde kullandığım plaka düzeltme fonksiyonu

{-------------------------------------------------------------------------------
       -PLAKA DÜZELTME

Plaka Düzeltme Fonksiyonu                               

Girilen stringdeki boşluk karakterler temizlenir,
rakam - boşluk - karakter - boşluk - rakam varsa diğer karakterler
büyük harf olarak geri dönderilir
-------------------------------------------------------------------------------}
Function plaka_duzelt (sdata: String): String;
Var
   i: Integer;
   ts, sr, s: String;
   pr1, ps, pr2: String;
Label
   1, 2;
Begin
   // stringdeki boşlukları temizle
   sr := '';
   s  := trim (sdata);
   For i := 1 To length (s) Do
   Begin
       ts := copy (s, i, 1);
       If ts <> ' ' Then
           sr := sr + ts;
   End;
   s := sr;
     // başta rakam varmı
   For i := 1 To length (s) Do
   Begin
       ts := copy (s, i, 1);
       If (ts >= '0') And (ts <= '9') Then
           pr1 := pr1 + ts
       Else
           Goto 1;
   End;
     //------
   1:
     // aradaki karakterleri
       If length (pr1) > 0 Then
       Begin
           If (i > 1) Then
               i := i - 1;
           delete (s, 1, i);
           If length (pr1) = 1 Then
               pr1 := '0' + pr1;
       End;
   For i := 1 To length (s) Do
   Begin
       ts := copy (s, i, 1);
       If (ts >= '0') And (ts <= '9') Or (ts = ' ') Then
           Goto 2
       Else
           ps := ps + ts;
   End;
   2:
     // en son rakamlar
       If i > 1 Then
           i := i - 1;
   delete (s, 1, i);
   pr2 := s;
    //-------
   sr  := UpperCase (pr1 + ' ' + ps + ' ' + pr2);
   sr  := trim (sr);
   result := sr;
End;
Cevabınız için çok teşekkür ederim denemesini yapayım takıldığım bir yer olursa affınıza sığınarak sizi tekrar rahatsız ederim.
Cevapla
#29
(17-08-2019, Saat: 15:29)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Bir proje içerisinde kullandığım plaka düzeltme fonksiyonu

{-------------------------------------------------------------------------------
       -PLAKA DÜZELTME

Plaka Düzeltme Fonksiyonu                               

Girilen stringdeki boşluk karakterler temizlenir,
rakam - boşluk - karakter - boşluk - rakam varsa diğer karakterler
büyük harf olarak geri dönderilir
-------------------------------------------------------------------------------}
Function plaka_duzelt (sdata: String): String;
Var
   i: Integer;
   ts, sr, s: String;
   pr1, ps, pr2: String;
Label
   1, 2;
Begin
   // stringdeki boşlukları temizle
   sr := '';
   s  := trim (sdata);
   For i := 1 To length (s) Do
   Begin
       ts := copy (s, i, 1);
       If ts <> ' ' Then
           sr := sr + ts;
   End;
   s := sr;
     // başta rakam varmı
   For i := 1 To length (s) Do
   Begin
       ts := copy (s, i, 1);
       If (ts >= '0') And (ts <= '9') Then
           pr1 := pr1 + ts
       Else
           Goto 1;
   End;
     //------
   1:
     // aradaki karakterleri
       If length (pr1) > 0 Then
       Begin
           If (i > 1) Then
               i := i - 1;
           delete (s, 1, i);
           If length (pr1) = 1 Then
               pr1 := '0' + pr1;
       End;
   For i := 1 To length (s) Do
   Begin
       ts := copy (s, i, 1);
       If (ts >= '0') And (ts <= '9') Or (ts = ' ') Then
           Goto 2
       Else
           ps := ps + ts;
   End;
   2:
     // en son rakamlar
       If i > 1 Then
           i := i - 1;
   delete (s, 1, i);
   pr2 := s;
    //-------
   sr  := UpperCase (pr1 + ' ' + ps + ' ' + pr2);
   sr  := trim (sr);
   result := sr;
End;
Kardeşim aşağıdaki gibi hata alıyorum.
[Warning] Unit1.pas(75): FOR-Loop variable 'i' may be undefined after loop
Cevapla
#30
(17-08-2019, Saat: 17:42)bünyamin68 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(17-08-2019, Saat: 15:29)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Bir proje içerisinde kullandığım plaka düzeltme fonksiyonu

{-------------------------------------------------------------------------------
       -PLAKA DÜZELTME

Plaka Düzeltme Fonksiyonu                               

Girilen stringdeki boşluk karakterler temizlenir,
rakam - boşluk - karakter - boşluk - rakam varsa diğer karakterler
büyük harf olarak geri dönderilir
-------------------------------------------------------------------------------}
Function plaka_duzelt (sdata: String): String;
Var
   i: Integer;
   ts, sr, s: String;
   pr1, ps, pr2: String;
Label
   1, 2;
Begin
   // stringdeki boşlukları temizle
   sr := '';
   s  := trim (sdata);
   For i := 1 To length (s) Do
   Begin
       ts := copy (s, i, 1);
       If ts <> ' ' Then
           sr := sr + ts;
   End;
   s := sr;
     // başta rakam varmı
   For i := 1 To length (s) Do
   Begin
       ts := copy (s, i, 1);
       If (ts >= '0') And (ts <= '9') Then
           pr1 := pr1 + ts
       Else
           Goto 1;
   End;
     //------
   1:
     // aradaki karakterleri
       If length (pr1) > 0 Then
       Begin
           If (i > 1) Then
               i := i - 1;
           delete (s, 1, i);
           If length (pr1) = 1 Then
               pr1 := '0' + pr1;
       End;
   For i := 1 To length (s) Do
   Begin
       ts := copy (s, i, 1);
       If (ts >= '0') And (ts <= '9') Or (ts = ' ') Then
           Goto 2
       Else
           ps := ps + ts;
   End;
   2:
     // en son rakamlar
       If i > 1 Then
           i := i - 1;
   delete (s, 1, i);
   pr2 := s;
    //-------
   sr  := UpperCase (pr1 + ' ' + ps + ' ' + pr2);
   sr  := trim (sr);
   result := sr;
End;
Kardeşim aşağıdaki gibi hata alıyorum.
[Warning] Unit1.pas(75): FOR-Loop variable 'i' may be undefined after loop

For döngüsü goto direktifi ile kırıldıktan sonra en son "i" değeri aşağıdaki kontrollerde kullanılıyor. Sanırım derleyici bu şekilde bir kullanımdan dolayı hata değil uyarı veriyor dikkatli ol diye Smile
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bileşen Özelliklerini Değiştirme SercanTEK 7 999 26-10-2018, Saat: 11:10
Son Yorum: SercanTEK
  Overbyte SSLSmtpCli Open SSL path değiştirme ahmet_sinav 5 765 12-10-2018, Saat: 10:23
Son Yorum: ahmet_sinav
  Dil Değiştirme gonulali 2 609 05-06-2018, Saat: 12:05
Son Yorum: gonulali
  sql like ile birden fazla kelime arama erdogan 10 1.450 08-05-2018, Saat: 17:41
Son Yorum: erdogan
  Sayıyı değiştirme serhat 7 1.446 12-06-2017, Saat: 23:51
Son Yorum: serhat



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi