Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
klasörde bulunan dosyaları slide şeklinde oynatma
#1
herkese merhabalar  , Klaösrde bulunan dosyaları slide şekilinde oynatmak istiyorum. 

Tms firmasında şöyle bir bileşen var ama aşırı işlemci kullanımı oluyor , 
https://www.tmssoftware.com/site/AdvSmoothSlideShow.asp

bilgisayarı yormayak daha sade bir şekilde yapılabilir mi? acaba..
Cevapla
#2
klasör listesindeki jpg leri bir listbox a atın..
1 timer ekleyin. ve timerin ontimer olayına her seferinde listbox daki itemindex değeri artacak şekilde bir döngü yapıp, sıradaki dosyayı image nesnesine basın..
Cevapla
#3
Merhaba.

- Slayt derken resimden resme geçişi anlık mı yoksa fadeIn-fadeout (alphablend) şeklinde mi göstermek istiyoruz ?

- Windows'un AlphaBlend fonksiyonu bir inceleyin derim. Ben resim geçişlerim yumuşak olsun istediğimde sürekli bunu kullanırım.  Idea

- Aşağıdaki gibi yani. ( GifAnimator resimleri bozyor kanmayın ona Smile   )

xscgjsqzemsiymfovpip.gif
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif


Cevapla
#4
Mrmarn üstadımın ki benimkinden daha güzel çalışmış Smile))  Ben bir adet timer ekleyip aşağıdaki şekilde denemiştim. 

procedure TForm1.Timer_Resim_DegisTimer(Sender: TObject);
var
ImgIdx:integer;
imgPath:string;
begin
inc(ImgIdx);
if (imgIdx <= 100) AND (FileExists(imgPath + intToStr(imgIdx) + '.jpg')) then
Image2.Picture.LoadFromFile(imgPath + intToStr(imgIdx) + '.jpg')
else
begin
imgIdx:= 1;
Image2.Picture.LoadFromFile(imgPath + intToStr(imgIdx) + '.jpg')
end;
end;
Cevapla
#5
Öncelikle herkese çok teşekkür ediyorum ilgi ve alakasından dolayı.

Kullanılacak bilgisayarlar biraz eski ve ikinci ekranda program yanında çalışacağı için mümkün olan en az ram ve işlemci ile çalışması gerekiyor. Birkaç örnek denemiştim aslında güzelde çalışıyor fakat genelde işlemci kullanımı ve ram kullanımı çalıştığı bilgisayarları yoracak şekilde olduğu için farklı bir yöntem denemek istedim burdaki önerileri de deneyip en az işlemci ve ram kullanımı olan hangi yönten ise onu kullanmak sanırım mantıklı olacak.

Tekrar teşekkürler.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  123****89 şeklinde maskeleme Pervane 5 200 17-05-2019, Saat: 11:41
Son Yorum: frmman
  Daire Şeklinde Progressbar yhackup 11 414 10-04-2019, Saat: 15:54
Son Yorum: Tuğrul HELVACI
  JavaScript dosyaları ve UTF8 ? Gürcan 2 480 10-08-2018, Saat: 10:43
Son Yorum: Gürcan
  Delphi ile klasör ve dosyaları görünmez yapmak haydarxxx 6 902 25-05-2018, Saat: 00:32
Son Yorum: dkadir
  Uygulama içinde bekleme konumunda ekranda animasyon oynatma Bay_Y 13 1.200 11-05-2018, Saat: 08:18
Son Yorum: Tuğrul HELVACI



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi