Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FB Hata MEsajı
#1
MErhaba Arkadaşlar
Aşağıdaki sorun neden kaynaklanıyor olaiblir?

Araştırdığım kadarıyla UDF filan bişeyler bahsetmiş ama net bişey bulamadım..

Connecting... Failed!
------------------------------------
can't format message 13:896 -- message file C:\Windows\firebird.msg not found.
invalid request BLR at offset 2801.
function GETUSERINFO is not defined.
module name or entrypoint could not be found.
 
Attempting to connect to services manager... Passed!
 
Disconnecting from database... Passed!
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#2
firebird.msg dosyasını exe yada fdb dosyasının yanına kopyalayınca düzeliyordu bende bu olay. Sanırım dosyanın bozulmasından kaynaklanıyordu ama emin değilim.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#3
Sistemde daha önceden interbase yüklediyseniz yada delphi kurarken interbase yüklemesi yaptıysanız firebird bu hatayı veriyor.
Bunu çözmek için çok uğraşmıştım fakat eğer interbase yükleyip kaldırdıysanız pc ye format atmaktan başka çözüm yolu bulamamıştım ben.
Cevapla
#4
(31-03-2018, Saat: 16:52)quake16 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Sistemde daha önceden interbase yüklediyseniz yada delphi kurarken interbase yüklemesi yaptıysanız firebird bu hatayı veriyor.
Bunu çözmek için çok uğraşmıştım fakat eğer interbase yükleyip kaldırdıysanız pc ye format atmaktan başka çözüm yolu bulamamıştım ben.
ilk önce delphi interbase kurulursa
firebird kurulsa bile hata veriyor kurulmamış gibi görünüyor.
Veya değişik hatalar veriyor.

çözüm :  firebird kaldır.
c:\windows klasörü içerisinde gds arat gds32.dll sil
firebird tekrar yükle.
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Cevapla
#5
interbase yüklü değil makinamda.. Sanırım versiyonlarla ilgili bir hata.. ama halen bulamadım..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#6
fbclient.dll dosyasının oldugu yere firebird.msg dosyasını atıp dener misiniz. Birde client-server seklinde kullanıyorsanız tum firebird surumlerinin aynı olmasini saglamalisınız.
Soylediginiz gibi genellikle Sistemde farkli firebird surumlerinin bulunmasından dolayi veriyor bu sorunu.(Firebird mesaj bildirimlerini bu dosyaya gore gosteriyor. Farkli surumlerde bu mesaj dosyalarinin icerigi farkli olabiliyor. Bundan dolayida serverdan gelen mesaji bu dosyanin icerisinde bulamayinca . firebird.msg dosyasi bulunamadi veya mesaj bulunamadi seklinde uyari veriyor.)
Cevapla
#7
Merhaba.
DB ye giremiyorken FB versiyonunu nasıl öğrenebiliriz? bu konuda bilgisi olan var mıdır?..

Stackowerflow da db de RDB tabloya select çekerek öğrenebilirsin demişler. Fakat daha DB ye bağlantı yapamıyorken nasıl öğreneceğiz ki? Smile
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#8
(01-04-2018, Saat: 11:46)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba.
DB ye giremiyorken FB versiyonunu nasıl öğrenebiliriz? bu konuda bilgisi olan var mıdır?..

Stackowerflow da db de RDB tabloya select çekerek öğrenebilirsin demişler. Fakat daha DB ye bağlantı yapamıyorken nasıl öğreneceğiz ki? Smile

tavsiyem test için sanal bir windows kurup birde orada test etmeniz
firebird dosya versiyonu için buraya Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. bakabilirsiiniz.

“Do. Or do not. There is no try.”
Cevapla
#9
(01-04-2018, Saat: 11:46)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba.
DB ye giremiyorken FB versiyonunu nasıl öğrenebiliriz? bu konuda bilgisi olan var mıdır?..

Stackowerflow da db de RDB tabloya select çekerek öğrenebilirsin demişler. Fakat daha DB ye bağlantı yapamıyorken nasıl öğreneceğiz ki? Smile

Hocam toplasan 5 versiyon yok, tek tek dene bence Smile
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#10
(01-04-2018, Saat: 13:11)masteryoda Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(01-04-2018, Saat: 11:46)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba.
DB ye giremiyorken FB versiyonunu nasıl öğrenebiliriz? bu konuda bilgisi olan var mıdır?..

Stackowerflow da db de RDB tabloya select çekerek öğrenebilirsin demişler. Fakat daha DB ye bağlantı yapamıyorken nasıl öğreneceğiz ki? Smile

tavsiyem test için sanal bir windows kurup birde orada test etmeniz
firebird dosya versiyonu için buraya Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. bakabilirsiiniz.

Elinize sağlık walla.. baya bi aramıştım.. Bu arada dosyanın uantısı FDB ama ODS versiyonu 11.2 yani Interbase 7.5 çıktı Smile

(02-04-2018, Saat: 08:45)esistem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(01-04-2018, Saat: 11:46)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba.
DB ye giremiyorken FB versiyonunu nasıl öğrenebiliriz? bu konuda bilgisi olan var mıdır?..

Stackowerflow da db de RDB tabloya select çekerek öğrenebilirsin demişler. Fakat daha DB ye bağlantı yapamıyorken nasıl öğreneceğiz ki? Smile

Hocam toplasan 5 versiyon yok, tek tek dene bence Smile


Hocam buna yaffii ve IB yi de ekleyince baya bi versiyonu çıkıyor.. Zaten sırf FB de 20 ye yakın versiyon var sanıımr Smile.. neyseki sorunu hallettik. Herkese çok teşekkürler..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  SUM işleminde yaptığım hata 41linea41 4 307 05-05-2019, Saat: 13:15
Son Yorum: 41linea41
  Kayıtlar arasında dolaşırken aldığım hata klavye 20 2.471 10-08-2018, Saat: 16:40
Son Yorum: ahmet_sinav



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi