Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trigger a paramatre gönderme
#1
Herkese kolaylıklar diliyorum.

Trigger içinde bir işlem yapmak istiyorum ama içine parametre göndermem gerekiyor.

Gönderilmiyor diye biliyorum ama yinede emin olmak için siz bilen arkadaşlardan da onay almak istiyorum.

Teşekkürler.
Cevapla
#2
Tetikleyicileri doğrudan tetiklemediğiniz için değişkenleri tetikleyicilere aktarmazsınız. INSERT, EDIT veya DELETE ile bir sonucu olarak yürütülür.
WWW
Cevapla
#3
Teşekkür ederim.
Cevapla
#4
O işi ancak tabloya Parametre diye bir alan tanımlayarak yapabilirsiniz. Gönderirken bu değer ile oynayarak istediğiniz parametreyi gönderebilirsiniz.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#5
Smile Tavsiye için teşekkür ederim mantıklı ...
Cevapla
#6
(22-05-2018, Saat: 17:29)Bay_Y Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Smile Tavsiye için teşekkür ederim mantıklı ...

Merhaba , 
MS SQL de oturum değişkenlerini kullanarak belirttiğiniz ihtiyacı giderebilirsiniz, aynı bağlantı nesnesi üzerinden ;
DECLARE  @OturumDegiskenim TINYINT = 1
şeklinde bir SQL çalıştırdığımızı düşünelim burada ki "@OturumDegiskenim" adlı değişken bağlantınız sonlanmadığı sürece  tüm oturum boyunca geçerli olur, dolayısıyla trigger larınız içinden bu değişkeni okuyabilirsiniz.

İyi çalışmalar.
Cevapla
#7
@vkamadan teşekkürler, MSSQL için yazmışsın fakat ben firebird için güzel bi kod üretmiş oldum sayende.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#8
Arkadaş ne yapmak istediğini yazsa, ihtiyacına göre daha somut, faydalı öneriler gelebilir
Cevapla
#9
(23-05-2018, Saat: 10:00)esistem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.@vkamadan teşekkürler, MSSQL için yazmışsın fakat ben firebird için güzel bi kod üretmiş oldum sayende.

Rica ederim.
Cevapla
#10
Geçikme için özür diliyorum.

Yapmak istediğim kısaca şöyle aslında bazı tablolarda oluşabilecek aksaklıklar veya art niyetli işlemler için önemler almak bunun için bazı log dosyaları oluşturmak. Triger ile bu işlemin daha hızlı olacağını düşündüğümden triger içinde çözebilir miyim diye düşündüm ama o tablonun içinde olmayan bazı değerleri de triger içine atmam gerekiyor mesela bilgisayarı açan kullanıcı adı veya değişen alanın eski değeri çünkü tabloda sadece yeni değeri var aslında trigger içinde DELETED tablosunda eski değeri tutuluyor ama bunun gibi bazı değerlerin aktarılması gerektiğinde acaba bir çözüm olabilir mi diye düşündüm. Kullanım amacım bu yönde daha çok loglama işlemleri için bu trigger da hızlı olmaz direk Store Procedure ile daha hızlı olur diyorsanız o zamanda onu değerlendirmek gerekir.

İlgilinen herkese çok teşekkür ederim.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  [Çözüldü] Trigger çalışmaması hk. cinarbil 7 690 18-08-2019, Saat: 20:49
Son Yorum: serdar
  Trigger ile iki alanı birleştirme AkMegaSoft 9 2.472 08-06-2017, Saat: 16:33
Son Yorum: AkMegaSoft



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi