Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Program içinde resim üzerine yazi
#1
Selamlar. 
Bir klasörün içindeki tüm bilgileri PDF-JPG dosya yoluyla birlikte programıma kaydediyorum.Yani;
C:\DOSYALAR\Deneme.jpg  diye bir klasörüm ve içinde resmim var 
ben programımda bu yolu kaydediyorum ve bu resmide image de gösterebiliyorum. Başka bir uzantıyı da ekleyebiliyorum mesela dwg, dxf.. Buraya kadar her şey normal.
Yapmak istediğim şu. 
1. Programım içinde jpgleri gösterdiğim image gibi Dwg ve diğer tüm formatları görebileceğim bir yöntem var mıdır?
2. Diyelim ki eklediğim pdf, jpg veya başka bir dosyayı programım içinde image de gördüm. Bu resmin veya pdf in üzerine yazı yazmak istiyorum ve bundan sonra açtığımda da o yazıyı görmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Component araştırdım ama bulamadım. 

Bu konular hakkında yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür Ederim.
Saygılarımla.
Cevapla
#2
Merhaba ,
Var
   Img    : TBitmap;
   Jpg    : TJPEGImage;
Begin
       Try
         Jpg:=TJPEGImage.Create;
         Jpg.LoadFromFile('c:\deneme.jpg');
         Img:=TBitmap.Create;
         Img.Assign(Jpg);
         Img.Canvas.Font:=Form1.Font;
         Img.Canvas.Font.Size:=36;
         Img.Canvas.Font.Color:=clRed;
         Img.Canvas.Brush.Color:=clWhite;
         Img.Canvas.TextOut(0,0,'istediğiniz yazıyı buraya yazın ');
         jpg.Assign(Img);
         Jpg.SaveToFile('C:\deneme1.jpg');
       Finally
           FreeAndNil(Jpg);
           FreeAndNil(Img);
       End;
End;
şeklinde jpg dosya istediğiniz yazıyı istediğiniz gibi yazabilirsiniz.
jpg dosya üzerine yazıyı
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Fonksiyon içinde create edilenler seci20 8 379 22-07-2019, Saat: 15:38
Son Yorum: Tuğrul HELVACI
  Program çözünürlüğü hk. wiseman 11 687 17-07-2019, Saat: 17:40
Son Yorum: Emrah Karagöz
  IPhone resim aktarma sorunu adelphiforumz 10 515 10-07-2019, Saat: 20:00
Son Yorum: SimaWB
  Form içinde exe nasıl çalıştırılır? Cyb3r 2 383 04-07-2019, Saat: 09:53
Son Yorum: Cyb3r
  fonksiyon içinde parametreye default değer atama sorunu adelphiforumz 6 465 24-05-2019, Saat: 11:20
Son Yorum: adelphiforumz



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi