Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
client - server Veri alışverişini json ile yapmak
#1
Merhabalar,
Unigui de yaptiğim uygulamarda database bilesenleri kullanarak db baglanip veri cekiyorum. Bunun yerine json benzeri yapilarla veri alis verisi nasil yapabilirim acaba?

Bu sayede misal, kullanici tablosunu client tarafindan istedigimde server bu isteği aldiginda bu verileri sifreleyip json formatinda client a gordersin. sonra client bu sifreli verileri alip sifresini cozup bir gridde listesin. seklinde bir yapi kurmak istiyorum.

Teşekkürler.
Cevapla
#2
Merhaba,
Delphi 10.2 sürümünü kullanıyorsanız, Linux WebModule projesi oluşturarak belirttiğiniz yapıyı kurabilirsiniz.
Bu konuya kitapta yaklaşık olarak 80 sayfa değindim.
Kitap yayınlanıncaya kadar, bir noktadan başlayın, takıldığınız yerde yardımcı olalım.
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#3
(07-07-2018, Saat: 11:49)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
Delphi 10.2 sürümünü kullanıyorsanız, Linux WebModule projesi oluşturarak belirttiğiniz yapıyı kurabilirsiniz.
Bu konuya kitapta yaklaşık olarak 80 sayfa değindim.
Kitap yayınlanıncaya kadar, bir noktadan başlayın, takıldığınız yerde yardımcı olalım.

Merhaba fesih Bey , xe2 kullaniyorum. Anladigim kadariyla soylrdiginiz yapi xe2 ile yapilamiyor. Bu arada Windows server kullaniyorum
Cevapla
#4
(07-07-2018, Saat: 12:05)klavye Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(07-07-2018, Saat: 11:49)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
Delphi 10.2 sürümünü kullanıyorsanız, Linux WebModule projesi oluşturarak belirttiğiniz yapıyı kurabilirsiniz.
Bu konuya kitapta yaklaşık olarak 80 sayfa değindim.
Kitap yayınlanıncaya kadar, bir noktadan başlayın, takıldığınız yerde yardımcı olalım.

Merhaba fesih Bey , xe2 kullaniyorum. Anladigim kadariyla soylrdiginiz yapi xe2 ile yapilamiyor. Bu arada Windows server kullaniyorum

O halde DataSnap ile benzer bir yapı kurabilirsiniz.
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#5
Teşekkürler.
Cevapla
#6
(07-07-2018, Saat: 12:20)klavye Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Teşekkürler.

Birkaç projemde DataSnap kullandım. Üstelik TTnetin altyapısı ile.. Webservisden yaklaşık %10 gibi bir performans artışını gözledim. 

Tabiiki bunun DB yapısı ve verilerinizle de ilgisi var. Örneğin Db ye image basacağınız zaman gerekli compressleri yapmanız vs gibi.. Yada client tarafından sorgu göndermek yerine sunucuya SP, View yada function lar ile data alıp vermeniz..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#7
(09-07-2018, Saat: 14:58)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(07-07-2018, Saat: 12:20)klavye Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Teşekkürler.

Birkaç projemde DataSnap kullandım. Üstelik TTnetin altyapısı ile.. Webservisden yaklaşık %10 gibi bir performans artışını gözledim. 

Tabiiki bunun DB yapısı ve verilerinizle de ilgisi var. Örneğin Db ye image basacağınız zaman gerekli compressleri yapmanız vs gibi.. Yada client tarafından sorgu göndermek yerine sunucuya SP, View yada function lar ile data alıp vermeniz..

DataSnap kullanarak server hazirlasam. Client olarak php ile baglanmalari icin api ucu olusturulabiliyor mu?
Cevapla
#8
(10-07-2018, Saat: 10:52)klavye Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(09-07-2018, Saat: 14:58)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Birkaç projemde DataSnap kullandım. Üstelik TTnetin altyapısı ile.. Webservisden yaklaşık %10 gibi bir performans artışını gözledim. 

Tabiiki bunun DB yapısı ve verilerinizle de ilgisi var. Örneğin Db ye image basacağınız zaman gerekli compressleri yapmanız vs gibi.. Yada client tarafından sorgu göndermek yerine sunucuya SP, View yada function lar ile data alıp vermeniz..

DataSnap kullanarak server hazirlasam. Client olarak php ile baglanmalari icin api ucu olusturulabiliyor mu?

Son zamanlarda oldukça kabul gören REST yapısı üzerine inşa edilmiş, JSON veri alış-verişi yapan bir Linux sunucunun olması bana göre en doğru tercih olacaktır. 
Bahsetmiş olduğum yapı, Delphi 10.2 Tokyo sürümünde sunulan Linux desteği ile birlikte gelmiştir (Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.).
Delphi XE2 için benzer yapıyı Windows sunucular üzerinde oldukça performanslı çalışan Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. ile kurabilirsiniz.
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#9
Tesekkur ederim Fesih bey. Datasnap webbroker uzerinde arastirma yapayim .
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  raspberry pi web server hangi yaklaşımı(yöntemi) kullanmalıyım. 41linea41 12 854 18-06-2019, Saat: 22:14
Son Yorum: 41linea41
  Web Servis Client - Çok büyük response myasa 3 323 28-05-2019, Saat: 12:29
Son Yorum: r3n4m3
  IoT için Rest/Api Tabanlı Server 3ddark 23 1.860 16-02-2019, Saat: 12:31
Son Yorum: arsl01
  Başka Siteye Veri Gönderme Hayati 9 1.206 13-12-2018, Saat: 15:40
Son Yorum: Hayati
  [ÇÖZÜLDÜ] UniDBGrid Sınırlı Veri Getirme Sorunu..!! keceonurr 4 610 12-12-2018, Saat: 16:43
Son Yorum: keceonurr



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi