Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sqlite- aynı veriyi eklemiyor ?
#1
Question 
iyi günler,


SQLite yeni kullanmaya başladım ve yeni yeni öğreniyorum.

veri ekleme kısmında verileri eklerken aynı isim olursa resimdeki gibi uyarı/hata veriyor.

sebebi nedir ?

tabi ki ilk olarak çeviri yaptım ama yine anlamadım  Smile

32321421.png
Hayat bakış açına göredir ; Baktığında gördüğün görmeni istedikleridir...
Cevapla
#2
Verileri eklediğin fieldı unique(benzersiz olarak) tanımlamışsın. Doğal olarak aynı veriyi 2 kere girince hata veriyor.
Yalnızım ama bir kente yürüyen ordu gibiyim, edebiyattan kaçınmalıyım..
Cevapla
#3
(12-07-2018, Saat: 19:19)narkotik Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Verileri eklediğin fieldı unique(benzersiz olarak) tanımlamışsın. Doğal olarak aynı veriyi 2 kere girince hata veriyor.

nasıl düzeltebilirm yardımcı olurmusunuz ?

mağlum baka baka yaptığım için  Smile
Hayat bakış açına göredir ; Baktığında gördüğün görmeni istedikleridir...
Cevapla
#4
Merhaba,
isimler alanı,  benzersiz (unique) olarak işaretlermiş veya bu alan üzerinde benzersiz bir index oluşturulmuş.
Bundan dolayı aynı isim eklenmiyordur.
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#5
(12-07-2018, Saat: 19:34)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
isimler alanı,  benzersiz (unique) olarak işaretlermiş veya bu alan üzerinde benzersiz bir index oluşturulmuş.
Bundan dolayı aynı isim eklenmiyordur.

nasıl düzeltebilirim peki fesih bey pek bilgim yok kaynaklardan bakarak yaptım .
Hayat bakış açına göredir ; Baktığında gördüğün görmeni istedikleridir...
Cevapla
#6
(12-07-2018, Saat: 19:43)BY-HAYALET Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(12-07-2018, Saat: 19:34)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
isimler alanı,  benzersiz (unique) olarak işaretlermiş veya bu alan üzerinde benzersiz bir index oluşturulmuş.
Bundan dolayı aynı isim eklenmiyordur.

nasıl düzeltebilirim peki fesih bey pek bilgim yok kaynaklardan bakarak yaptım .




Merhaba;


 UserFDQuery.SQL.Add('ID INTEGER PRIMARY KEY AUTOINCREMENT');

Ben bu yöntemi kullanıyorum bu zamana kadar hiç sorun yaşamadım.

procedure TForm1.UserConnectionAfterConnect(Sender: TObject);
begin
  UserFDQuery.Connection := UserConnection;
  UserFDQuery.Active := False;
  UserFDQuery.Close;
  UserFDQuery.SQL.Clear;
  UserFDQuery.SQL.Add('CREATE TABLE IF NOT EXISTS USERS(');
  UserFDQuery.SQL.Add('ID INTEGER PRIMARY KEY AUTOINCREMENT');
  UserFDQuery.SQL.Add(', USERNAME VARCHAR(255)');
  UserFDQuery.SQL.Add(', USERPASS VARCHAR(255)');
  UserFDQuery.SQL.Add(', HATIRLA VARCHAR(255)');
  UserFDQuery.SQL.Add(', YETKI VARCHAR(255)');
  UserFDQuery.SQL.Add(', DURUM VARCHAR(255)');
  UserFDQuery.SQL.Add(', TARIH DATE');
  UserFDQuery.SQL.Add(' ) ; ');
  UserFDQuery.ExecSQL;
end;
Cevapla
#7
(12-07-2018, Saat: 19:43)BY-HAYALET Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(12-07-2018, Saat: 19:34)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
isimler alanı,  benzersiz (unique) olarak işaretlermiş veya bu alan üzerinde benzersiz bir index oluşturulmuş.
Bundan dolayı aynı isim eklenmiyordur.

nasıl düzeltebilirim peki fesih bey pek bilgim yok kaynaklardan bakarak yaptım .

Merhaba,
Aşağıdaki resimde örnek bir SQLite tablo var. Tabloda yalnızca OGRENCI_NO alanında Unique işaretlenmiş. Veri tabanı doğal olarak yalnızca benzersiz öğrenci no kaydına izin verecektir.
İşareti kaldırdığımız durumda benzer öğrenci numarası kaydı yapılabilecektir. 
Siz de kendi tablonuzdaki isimler alanı için aynı işlemi yapın.

tablo1.png
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#8
(13-07-2018, Saat: 08:30)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(12-07-2018, Saat: 19:43)BY-HAYALET Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.nasıl düzeltebilirim peki fesih bey pek bilgim yok kaynaklardan bakarak yaptım .

Merhaba,
Aşağıdaki resimde örnek bir SQLite tablo var. Tabloda yalnızca OGRENCI_NO alanında Unique işaretlenmiş. Veri tabanı doğal olarak yalnızca benzersiz öğrenci no kaydına izin verecektir.
İşareti kaldırdığımız durumda benzer öğrenci numarası kaydı yapılabilecektir. 
Siz de kendi tablonuzdaki isimler alanı için aynı işlemi yapın.

tablo1.png


iyi günler fesih bey,


SQLite tablomu kontrol ettiğimde ve hatta yeni database oluşturup baktığımda benzersiz-Unique seçili gelmiyor. dolayısı ile sonuç aşağıdaki görsel 

ama aynı veriyi eklememe sorunu devam ediyor.

tablo.png

(13-07-2018, Saat: 01:05)brs Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(12-07-2018, Saat: 19:43)BY-HAYALET Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.nasıl düzeltebilirim peki fesih bey pek bilgim yok kaynaklardan bakarak yaptım .




Merhaba;


 UserFDQuery.SQL.Add('ID INTEGER PRIMARY KEY AUTOINCREMENT');

Ben bu yöntemi kullanıyorum bu zamana kadar hiç sorun yaşamadım.

procedure TForm1.UserConnectionAfterConnect(Sender: TObject);
begin
  UserFDQuery.Connection := UserConnection;
  UserFDQuery.Active := False;
  UserFDQuery.Close;
  UserFDQuery.SQL.Clear;
  UserFDQuery.SQL.Add('CREATE TABLE IF NOT EXISTS USERS(');
  UserFDQuery.SQL.Add('ID INTEGER PRIMARY KEY AUTOINCREMENT');
  UserFDQuery.SQL.Add(', USERNAME VARCHAR(255)');
  UserFDQuery.SQL.Add(', USERPASS VARCHAR(255)');
  UserFDQuery.SQL.Add(', HATIRLA VARCHAR(255)');
  UserFDQuery.SQL.Add(', YETKI VARCHAR(255)');
  UserFDQuery.SQL.Add(', DURUM VARCHAR(255)');
  UserFDQuery.SQL.Add(', TARIH DATE');
  UserFDQuery.SQL.Add(' ) ; ');
  UserFDQuery.ExecSQL;
end;


teşekkür ederim umarım bende de olumlu sonucu verir.

navicat yazılımı kullanılarak oluşturulan  SQLite database tablosunda sorun çözüldü.

herkese teşekkür ederim.
Hayat bakış açına göredir ; Baktığında gördüğün görmeni istedikleridir...
Cevapla
#9
MErhaba. Nerde ne zaman olursa olsun, bir tablo oluşturduğunuzda 1 ID isminde alanınız olsun ve bu unique ve aynı zamanda AutoInc bir alan olsun ki hem ileride bu hata ile karşlıaşmayasınız, hemde indexleme de ve sorgu sonucu hızlarında muazzam bir hız olsun.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#10
(13-07-2018, Saat: 13:22)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.MErhaba. Nerde ne zaman olursa olsun, bir tablo oluşturduğunuzda 1 ID isminde alanınız olsun ve bu unique ve aynı zamanda AutoInc bir alan olsun ki hem ileride bu hata ile karşlıaşmayasınız, hemde indexleme de ve sorgu sonucu hızlarında muazzam bir hız olsun.

mysql'de hep öyle yapmıştım daha önceleri

her ne kadar yenide olsam bu konuda onun tedbirini almıştım ama nedense bunda yapma gereği duymadım ( nedendır bilmem  Smile )
Hayat bakış açına göredir ; Baktığında gördüğün görmeni istedikleridir...
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  [ÇÖZÜLDÜ] SQLite - Record Count Sorunu ? Mr.Developer 7 716 17-03-2019, Saat: 18:49
Son Yorum: Mr.Developer
  ios tarafında sqlite uygulamanın veri tabanına başka yazılımla erişebilir miyim. pro_imaj 5 593 18-01-2019, Saat: 18:13
Son Yorum: pro_imaj
  sqlite db güvenli mi ? Mr.Developer 1 531 11-07-2018, Saat: 12:45
Son Yorum: Halil Han Badem
  SQLite virgül nokta problem[decimal seperator] malitutuncu 4 939 10-07-2018, Saat: 17:27
Son Yorum: malitutuncu
Question [ ÇÖZÜLDÜ ] SQLİTE bağlantı sorunu Mr.Developer 9 1.477 10-07-2018, Saat: 12:41
Son Yorum: Mr.Developer



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi