Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chart1 kullanımı hakkında
#1
chart1 de  aşağıdaki resimde yazı bölümünü ekteki komutla sıralayabiliyorum.
Ama bar ları sıralayamadım. komutla veya chart1 properties ile sıralama yaptırabilir miyim.
ürün toplamlarını nasıl alabilirim. (sql ile veritabanından çekebiliyorum)
hazır ekranda değerler varken onları alıp toplayabilir miyim.
panel ayarlı 17
yangın         4 gibi bunların toplamını almak istiyorum.


 
Series1.YValues.Order:=loAscending;
Series1.YValues.Sort;
Repaint;


[img]Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.[/img]
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Cevapla
#2
Series1.YValues.Total ile toplamı kalayca alabilirsiniz. Ama sıralama işlemini DataSource'tan yaptırmak gerek sanırım.
There's no place like 127.0.0.1
WWW
Cevapla
#3
(31-07-2018, Saat: 11:20)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Series1.YValues.Total ile toplamı kalayca alabilirsiniz. Ama sıralama işlemini DataSource'tan yaptırmak gerek sanırım.

Allah razı olsun. sıralamayı sql tarafında yaptırdım.
Toplamı da sizin önerinizle hallettim işlem tamam .

 
data_form.kapi_toplam_sorgu.sql.Add('SELECT S_KAPI_MODEL, Sum(S_ToplamSag+S_ToplamSol) as toplam FROM Siparis GROUP BY S_KAPI_MODEL order by toplam ');
Toplam_kapi.Caption := floattostr(Series1.YValues.Total);
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  read ve write kullanımı hakkında alisahin 3 195 21-05-2019, Saat: 14:57
Son Yorum: alisahin
  Enum da CustomAttribute erişimi hakkında kodamelesi 3 196 25-04-2019, Saat: 16:31
Son Yorum: kodamelesi
  SetForegroundWindow API'si hakkında yhackup 7 297 25-04-2019, Saat: 11:34
Son Yorum: yhackup
  Peekb, Poke, Peek vb. komutlarının delphi kullanımı? kofmaster 3 297 12-04-2019, Saat: 01:53
Son Yorum: kofmaster
  Formların bazen create olmaması ve butonların tıklanmaması hakkında smyrna231802 11 474 11-04-2019, Saat: 09:54
Son Yorum: smyrna231802



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi