Çok Yakında Yeni Bir Arayüzle karşınızdayız! http://yeni.delphican.com/

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FTP bağlantısı ve veri işlemleri ?
#1
Question 
iyi günler,


windows ortamında yaptığım ftp bağlantısı ve txt dosya işlemini ( bağlantı, veri indirme/yükleme ), mobil tarafında yapmaya çalıştığımda bağlantı kısmından sonra FTP de bulunan txt dosyasını indirme ve tekrar upload etme konusunda sorun yaşadım. 
aynı kodların çalışmayacağı belli olsa da denedim ve olumsuz sonuç  Smile 

google de bakındım bayaa ama mobil tarafında net bir kaynak bulamadım hemen hemen hepsi windows ortamına uyarlanmış kodlardı.

windows ortamında kullandığım ;


procedure TForm1.baglanClick(Sender: TObject);
begin
FTP1.host := edit1.Text;
FTP1.username := edit2.Text;
FTP1.password := edit3.Text;
FTP1.port := strtoint(edit4.Text);
FTP1.Connect;

if FTP1.Connected  = true then
begin
ShowMessage('bağlantı başarılı')
end
else
ShowMessage('bağlantı başarısız lütfen kontrol edin !');
end;



procedure TForm1.uploadClick(Sender: TObject);
begin
if OpenDialog1.Execute  then
begin
FTP1.Put(OpenDialog1.FileName , ExtractFileName(OpenDialog1.FileName ) );
ShowMessage('yükleme başarılı');
end
else
ShowMessage('hata yüklenemedi');
end;



procedure TForm1.downloadClick(Sender: TObject);
begin

if SaveDialog1.Execute() then
begin
FTP1.Get(edit5.text,SaveDialog1.FileName ,true);
end
else
ShowMessage('hata : indirilemedi ya da iptal edildi');
end;



procedure TForm1.listeleClick(Sender: TObject);
begin
FTP1.List(Memo1.Lines);
end;

end.




:=  ibaresini neden / olarak algıladı bilmiyorum düzeltemedim kusura bakmayın



andorid ortamında denediğim ise ;


procedure TForm3.baglanClick(Sender: TObject);
var veri : string ;
begin
FTP1.host := edit1.Text ;
FTP1.username := edit2.Text ;
FTP1.password := edit3.Text ;
FTP1.port := strtoint(edit4.Text) ;
//FTP.ConnectTimeout:=10000;
FTP1.Connect ;

if FTP1.Connected  = true then
begin
ShowMessage('bağlantı başarılı');
//FTP1.List(Memo1.Lines);
FTP1.ChangeDir('/');

FTP1.Get('veri.txt',TPath.GetDocumentsPath + PathDelim +'veri.txt',true);

veri := TPath.GetDocumentsPath + PathDelim  + 'veri.txt';

Memo1.Lines.add(veri);
end
else
ShowMessage('bağlantı başarısız lütfen kontrol edin !');
end;

end.



bu konu da yardımcı olurmusunuz ?
Cevapla
#2
Sorun yaşadım dediniz.

Sorunu tanımlar mısınız? Bağlantı sağlanamadı, sağlandı ama içerik okuyamadım, içerik okuyabildim ama dosya binary alma işleminde şu hatayı verdi... gibisinden.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif


Cevapla
#3
(28-09-2018, Saat: 14:35)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sorun yaşadım dediniz.

Sorunu tanımlar mısınız? Bağlantı sağlanamadı, sağlandı ama içerik okuyamadım, içerik okuyabildim ama dosya binary alma işleminde şu hatayı verdi... gibisinden.

pardon yanlış anlatım yapmışım sorundan kastım ondan sonra ne yapacağımı bilmememdi .
Cevapla
#4
(28-09-2018, Saat: 14:15)BY-HAYALET Adlı Kullanıcıdan Alıntı: iyi günler,


windows ortamında yaptığım ftp bağlantısı ve txt dosya işlemini ( bağlantı, veri indirme/yükleme ), mobil tarafında yapmaya çalıştığımda bağlantı kısmından sonra FTP de bulunan txt dosyasını indirme ve tekrar upload etme konusunda sorun yaşadım. 
aynı kodların çalışmayacağı belli olsa da denedim ve olumsuz sonuç  Smile 

google de bakındım bayaa ama mobil tarafında net bir kaynak bulamadım hemen hemen hepsi windows ortamına uyarlanmış kodlardı.

windows ortamında kullandığım ;


procedure TForm1.baglanClick(Sender: TObject);
begin
FTP://host := edit1.Text;
FTP://username := edit2.Text;
FTP://password := edit3.Text;
FTP://port := strtoint(edit4.Text);
FTP://Connect;

if FTP://Connected  = true then
begin
ShowMessage('bağlantı başarılı')
end
else
ShowMessage('bağlantı başarısız lütfen kontrol edin !');
end;



procedure TForm1.uploadClick(Sender: TObject);
begin
if OpenDialog1.Execute  then
begin
FTP://Put(OpenDialog1.FileName , ExtractFileName(OpenDialog1.FileName ) );
ShowMessage('yükleme başarılı');
end
else
ShowMessage('hata yüklenemedi');
end;



procedure TForm1.downloadClick(Sender: TObject);
begin

if SaveDialog1.Execute() then
begin
FTP://Get(edit5.text,SaveDialog1.FileName ,true);
end
else
ShowMessage('hata : indirilemedi ya da iptal edildi');
end;



procedure TForm1.listeleClick(Sender: TObject);
begin
FTP://List(Memo1.Lines);
end;

end.




:=  ibaresini neden / olarak algıladı bilmiyorum düzeltemedim kusura bakmayın



andorid ortamında denediğim ise ;


procedure TForm3.baglanClick(Sender: TObject);
var veri : string ;
begin
FTP://host := edit1.Text ;
FTP://username := edit2.Text ;
FTP://password := edit3.Text ;
FTP://port := strtoint(edit4.Text) ;
//FTP.ConnectTimeout:=10000;
FTP://Connect ;

if FTP://Connected  = true then
begin
ShowMessage('bağlantı başarılı');
//FTP.List(Memo1.Lines);
FTP://ChangeDir('/');

FTP://Get('veri.txt',TPath.GetDocumentsPath + PathDelim +'veri.txt',true);

veri := TPath.GetDocumentsPath + PathDelim  + 'veri.txt';

Memo1.Lines.add(veri);
end
else
ShowMessage('bağlantı başarısız lütfen kontrol edin !');
end;

end.



bu konu da yardımcı olurmusunuz ?

Merhaba,
Mesaj editoru FTP ifadesini doğrudan ftp linki olarak kabul edip, buna göre yeniden bir biçimlendirme yapıyor. 
FTP ile başlayan isimleri FTP1 olarak yeniden düzenleyebilir misiniz?
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#5
(28-09-2018, Saat: 14:44)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(28-09-2018, Saat: 14:15)BY-HAYALET Adlı Kullanıcıdan Alıntı: iyi günler,


windows ortamında yaptığım ftp bağlantısı ve txt dosya işlemini ( bağlantı, veri indirme/yükleme ), mobil tarafında yapmaya çalıştığımda bağlantı kısmından sonra FTP de bulunan txt dosyasını indirme ve tekrar upload etme konusunda sorun yaşadım. 
aynı kodların çalışmayacağı belli olsa da denedim ve olumsuz sonuç  Smile 

google de bakındım bayaa ama mobil tarafında net bir kaynak bulamadım hemen hemen hepsi windows ortamına uyarlanmış kodlardı.

windows ortamında kullandığım ;


procedure TForm1.baglanClick(Sender: TObject);
begin
FTP://host := edit1.Text;
FTP://username := edit2.Text;
FTP://password := edit3.Text;
FTP://port := strtoint(edit4.Text);
FTP://Connect;

if FTP://Connected  = true then
begin
ShowMessage('bağlantı başarılı')
end
else
ShowMessage('bağlantı başarısız lütfen kontrol edin !');
end;



procedure TForm1.uploadClick(Sender: TObject);
begin
if OpenDialog1.Execute  then
begin
FTP://Put(OpenDialog1.FileName , ExtractFileName(OpenDialog1.FileName ) );
ShowMessage('yükleme başarılı');
end
else
ShowMessage('hata yüklenemedi');
end;



procedure TForm1.downloadClick(Sender: TObject);
begin

if SaveDialog1.Execute() then
begin
FTP://Get(edit5.text,SaveDialog1.FileName ,true);
end
else
ShowMessage('hata : indirilemedi ya da iptal edildi');
end;



procedure TForm1.listeleClick(Sender: TObject);
begin
FTP://List(Memo1.Lines);
end;

end.




:=  ibaresini neden / olarak algıladı bilmiyorum düzeltemedim kusura bakmayın



andorid ortamında denediğim ise ;


procedure TForm3.baglanClick(Sender: TObject);
var veri : string ;
begin
FTP://host := edit1.Text ;
FTP://username := edit2.Text ;
FTP://password := edit3.Text ;
FTP://port := strtoint(edit4.Text) ;
//FTP.ConnectTimeout:=10000;
FTP://Connect ;

if FTP://Connected  = true then
begin
ShowMessage('bağlantı başarılı');
//FTP.List(Memo1.Lines);
FTP://ChangeDir('/');

FTP://Get('veri.txt',TPath.GetDocumentsPath + PathDelim +'veri.txt',true);

veri := TPath.GetDocumentsPath + PathDelim  + 'veri.txt';

Memo1.Lines.add(veri);
end
else
ShowMessage('bağlantı başarısız lütfen kontrol edin !');
end;

end.



bu konu da yardımcı olurmusunuz ?

Merhaba,
Mesaj editoru FTP ifadesini doğrudan ftp linki olarak kabul edip, buna göre yeniden bir biçimlendirme yapıyor. 
FTP ile başlayan isimleri FTP1 olarak yeniden düzenleyebilir misiniz?


hemen düzenliyorum
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Firemonkey - RestFull - Get - Put İşlemleri coderlego 8 1.634 23-01-2020, Saat: 10:55
Son Yorum: otonomi
  Android-PC arası veri aktarımı Gribline 3 428 06-01-2020, Saat: 02:41
Son Yorum: Gribline
  Android platformda excel baglantisi mumkun mu ? 41linea41 5 430 01-01-2020, Saat: 14:22
Son Yorum: 41linea41
  Delphi 10.3.3 firebird ve android bağlantısı boreas 1 247 27-11-2019, Saat: 18:48
Son Yorum: nguzeller
  Mobile SQL bağlantısı m_ekici 9 1.294 09-05-2019, Saat: 12:54
Son Yorum: cinarbil



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi