Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ARRAYi nasıl for'la dönerim.
#1
merhaba döngüleri genelde aşağıdaki gibi kullanıyorum.Böyle her türlü ARRAYi okuyabilecğim genel bir fonksiyon yazabilirmiiym.örnek kod yazarmısınız.
VAR
SAYILAR : ARRAY of integer;  i:integer;
BEGIN
  SetLength(SAYILAR,10);
  FOR i := 0 to 10-1 do
ShowMessage('i = '+IntToStr(i));
END;
Cevapla
#2
Forumda bir araştırma yaptınız mı?
P.Safa:Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır.Zaman insanları değil,armutları olgunlaştırır
C.Yücel:Toprak gibi olmalısın! Ezildikçe sertleşmelisin!Seni ezenler sana muhtaç kalmalı! Hayatı sende bulmalı
S.Canan:Bildiğini zannettiğin an hiç bir şey öğrenemezsin
Bilgi uçar
WWW
Cevapla
#3
(05-10-2018, Saat: 17:11)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Forumda bir araştırma yaptınız mı?
Yapmdım.var mı ?örnek kod yazarmısınız
Cevapla
#4
Bu bizden olsun;

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
P.Safa:Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır.Zaman insanları değil,armutları olgunlaştırır
C.Yücel:Toprak gibi olmalısın! Ezildikçe sertleşmelisin!Seni ezenler sana muhtaç kalmalı! Hayatı sende bulmalı
S.Canan:Bildiğini zannettiğin an hiç bir şey öğrenemezsin
Bilgi uçar
WWW
Cevapla
#5
Merhaba,
@uparlayan'ın vermiş olduğu arama linkini tıklayınca, benim bilgisayarımda ilk sırada gelen link: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#6
Array kurgusu doğru, dinamik array olmuş. Sonra array uzunluğunu da setlength ile vermişsiniz. bu da doğru.

Döngü içinde bu array kullanılmamış. Soruyu bu bağlamda açar mısınız.? Array kullanımını hangi amaç için düşünmüştünüz?

örneğin : 
* Bir array içindeki değerleri döngü ile başka bir array'a aktarmak. 
* Array içine veri biriktirip fonksiyon/procedure parametre/result ile taşımak
* Array içine veri alıp bunu platformlar arası transfer etmek. 
* Sadece sıralama vb basit işlemlerde kullanmak.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif


Cevapla
#7
(05-10-2018, Saat: 17:23)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Bu bizden olsun;

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Çok güzel cevap hocam =)
Cevapla
#8
(05-10-2018, Saat: 17:23)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Bu bizden olsun;

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
abi çok güzell kaynak yazmşsınız.ama çok uzun oku oku anca bitirdim.
open array ile mi yapmam gerekli?
genel procedure yazmak istiyorm,  procedure oku(x:burası array olacak ama her türlü array göndermek istiyorm);

(05-10-2018, Saat: 18:58)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Array kurgusu doğru, dinamik array olmuş. Sonra array uzunluğunu da setlength ile vermişsiniz. bu da doğru.

Döngü içinde bu array kullanılmamış. Soruyu bu bağlamda açar mısınız.? Array kullanımını hangi amaç için düşünmüştünüz?

örneğin : 
* Bir array içindeki değerleri döngü ile başka bir array'a aktarmak. 
* Array içine veri biriktirip fonksiyon/procedure parametre/result ile taşımak
* Array içine veri alıp bunu platformlar arası transfer etmek. 
* Sadece sıralama vb basit işlemlerde kullanmak.
genel procedure yazmak istiyorm abi,  procedure oku(x:burası array olacak ama her türlü array göndermek istiyorm);

var
INTARRAY : ARRAY of Integer;
FLOATARRAY : ARRAY of float;
begin
oku(INTARRAY);
oku(FLOATARRAY );end;
Cevapla
#9
(06-10-2018, Saat: 10:02)PREDATOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(05-10-2018, Saat: 17:23)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Bu bizden olsun;

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
abi çok güzell kaynak yazmşsınız.ama çok uzun oku oku anca bitirdim.
open array ile mi yapmam gerekli?
genel procedure yazmak istiyorm,  procedure oku(x:burası array olacak ama her türlü array göndermek istiyorm);


Buna doğrudan cevap vermek istemiyorum, bunu kendin keşfedersen o bilgiyi de sahiplenmiş olursun, bu senin için daha faydalı ve kıymetli olacaktır. 

Aşağıdaki konuyu incelemeni tavsiye ederim;

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
P.Safa:Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır.Zaman insanları değil,armutları olgunlaştırır
C.Yücel:Toprak gibi olmalısın! Ezildikçe sertleşmelisin!Seni ezenler sana muhtaç kalmalı! Hayatı sende bulmalı
S.Canan:Bildiğini zannettiğin an hiç bir şey öğrenemezsin
Bilgi uçar
WWW
Cevapla
#10
(06-10-2018, Saat: 11:46)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(06-10-2018, Saat: 10:02)PREDATOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.abi çok güzell kaynak yazmşsınız.ama çok uzun oku oku anca bitirdim.
open array ile mi yapmam gerekli?
genel procedure yazmak istiyorm,  procedure oku(x:burası array olacak ama her türlü array göndermek istiyorm);


Buna doğrudan cevap vermek istemiyorum, bunu kendin keşfedersen o bilgiyi de sahiplenmiş olursun, bu senin için daha faydalı ve kıymetli olacaktır. 

Aşağıdaki konuyu incelemeni tavsiye ederim;

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
abi konuyu okudm ama ben o şekilde yapmak istemiyorm.Yukarda yazmıştım tekrar yazayım aşağıdaki giibi yapmak istiyorum.
örnek kod yazarmısın abi.
var
INTARRAY : ARRAY of Integer;
FLOATARRAY : ARRAY of float;
begin
oku(INTARRAY);
oku(FLOATARRAY );end;
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Comport Haberleşme Nasıl Yapılır? glagher 2 66 13-10-2019, Saat: 21:32
Son Yorum: dicle_gsm
  Form içinde exe nasıl çalıştırılır? Cyb3r 2 435 04-07-2019, Saat: 09:53
Son Yorum: Cyb3r
  [Çözüldü] - Google Cloud Platformunda OAuth 2.0 ile Dinamik Token Nasıl Alınır? Fesih ARSLAN 14 1.722 21-05-2019, Saat: 13:11
Son Yorum: Bay_Y
  Bir query'i birden fazla yerde nasıl kullanırım ? boreas 4 363 24-04-2019, Saat: 12:27
Son Yorum: Abdullah ILGAZ
  Windows Oturumu Açılmadan Program Nasıl Çalışır theSinan 15 1.726 15-04-2019, Saat: 00:15
Son Yorum: theSinan



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi