Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ÇÖZÜLDÜ] Query ismini değişken olarak göndermek
#11
Üstadım eline emeğine sağlık uğraştırdım seni. Tam emin değilim ama sanım benim yapıyı bunu uyarlayamam diye düşünüyorum ama yine deneyip sonucu bildireceğim.
Neden olmaz gibi gördüm :
Senin yapıya ilk baktığımda, herhalde  ibx bileşenleri kullandığın için interface usesa (IBDatabase, IBCustomDataSet, IBQuery)   3 kütüphane eklemiş.
formuma bir fdquery ekleyip usesa baktığımda sadece 11 kütüphane ekliyor. Bu proje için sağlıklı olurmu bilemedim ?  Fonksiyonu ,Forma ekleyip kullanmaktansa datamodule ekleyip istediğim formdan çağırıp kullanayım dedim. Public fonksiyon olmasına rağmen formdan ulaşamadım (datama modül ve form usesa ekli )
Birde kullandığın bileşenlerin bazıları (ibdataset gibi) firedacta malesef yok. Sanırım oda sorun olacak.
Yukarıda dediğim gibi tam emin değilim biraz kurcalayayım belki uyarlarım.
Çok teşekkür ediyorum
Cevapla
#12
o an önümde delphi 7 açıktı yazdığım kodu örnek olması açısından yazdım tek yapmanız gereken parametrelerinizi ve kalan yerleri kendi ihtiyacınıza göre değiştirmek.

“Do. Or do not. There is no try.”
Cevapla
#13
Emeğinize sağlık ama malesef bende olmadı. Verdiğiniz kodda şu kısımda da sanırm hata var ('_MYTABLE') değilde sanırım myquery olacaktı.

Form içinde fonksiyonu oluşturamasamda datamodül içinde tanımlayarak sorunumu çözdüm yardımlarınız için teşekkürler.  Aşağıdaki şekilde sorunum çözüldü.

 Function TFDATA_M.BENZER(Aranacak_Query: TFDQuery; Aranacak_Alan, Aranacak_Table, Aranan:String): BOOLEAN;
Var
 Durum:Boolean;

BEGIN
  Durum:=true;
  if Aranan<>'' then begin
     with Aranacak_Query do begin
          SQL.Clear;
          SQL.Add('Select * FROM '+Aranacak_Table+' WHERE '+Aranacak_Alan+' = '+Aranan);
          Open;
     end;
     if Aranacak_Query.FieldByName(Aranacak_Alan).AsString=Aranan then Durum:=True else begin
         Durum:=False;
         with Aranacak_Query do begin
          SQL.Clear;
          SQL.Add('Select * FROM '+Aranacak_Table);
          Open;
         end;
     end;
     Result:=Durum;
  end else Result:=Durum;
END;


Cevapla
#14
mydataset:tdataset; olan kısmı mydataset:TFDQuery; yap,
sonra fonksiyona hangi query de sorgulucaksan onun adını yaz.

ki yapmışsın zaten Smile
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#15
Evet paşam yaptım. Ama fonksiyonları datamodulde tanımlamak zorunda kaldım. Ben kullandığım formda yapmak istemiştim. Orada yapmak istersem usesa firedacın epey kütüphanesini eklemek zorunda kalıcam. Oda epey külfet Big Grin Şimdi senin strored prosedürlerle çalışma sebebini daha iyi anladım Smile Bende öyle yapsaydım bunlara gerek kalmıcaktı.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  [ÇÖZÜLDÜ] Rapor Baskısında 0 değerleri yazılmasın wiseman 2 104 01-10-2019, Saat: 18:04
Son Yorum: wiseman
  [ÇÖZÜLDÜ] fast report dil hatası wiseman 6 234 25-09-2019, Saat: 14:29
Son Yorum: wiseman
  ÇÖZÜLDÜ-timer kullanmadan saat kontrolü mümkünmü? sadikacar60 3 208 10-09-2019, Saat: 22:19
Son Yorum: sadettinpolat
  [ÇÖZÜLDÜ] cxgrid hücre formatı wiseman 2 117 10-09-2019, Saat: 13:53
Son Yorum: wiseman
  değişken sayıyı belirli sayılara dağıtma osiso 6 202 10-09-2019, Saat: 11:28
Son Yorum: osiso



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi