Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tutar kısmındaki soru işareti
#1
Arkadaşlar Programda tutar alanlarının sonunda ? oluşmasını nasıl önleyebilirim. Programın kodları maalesef şuan elimde yok. TL ibaresinin olması gereken yerler ? olarak çıkıyor. Bundan kurtulmanın formülü var mı acaba? Örnek resim ektedir.


Ek Dosyalar Resimler
   
Cevapla
#2
İşletim sisteminden düzeltmelisin. Bölge dil ayarlarını incele
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#3
(12-10-2018, Saat: 12:24)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.İşletim sisteminden düzeltmelisin. Bölge dil ayarlarını incele

Yhackup bey bölge dil ayarlarım normal gözüküyor. Bölge dil ayarları mı ekte gönderiyorum.


Ek Dosyalar Resimler
   
Cevapla
#4
(12-10-2018, Saat: 12:35)erdem55 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(12-10-2018, Saat: 12:24)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.İşletim sisteminden düzeltmelisin. Bölge dil ayarlarını incele

Yhackup bey bölge dil ayarlarım normal gözüküyor. Bölge dil ayarları mı ekte gönderiyorum.

Merhaba,
İşletim sisteminizde kullanılan Türk Lirası karakteri unicode karakter seti içerisinde yer alıyor. 
Uygulamanızdaki parasal alanda DisplayFormat alanı da muhtemelen string tipindedir. Bundan dolayı uygulama bu karakteri size farklı bir karakter olarak gösteriyor.
Bu durumu test etmek için bölge ve dil seçeneklerinizdeki para birimi simgesini TL olarak değiştirin ve uygulamanızı yeniden başlatarak, bakın.
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#5
Merhaba.

Sanırım Delphi 7 kullanıyorsunuz. Dataset kullandığınızı varsayarak; "Ücret" ve "Top. Tutar" alanlarının currency özelliği true ise false yapın. DisplayFormat özelliğine de ,0.00 yazın. Sorun düzelecektir.
Bazen daha ileriye ulaşmak için bir kaç adım geri gitmek mecburidir. Çünkü en ileri sıçrayışlar iki adım geriden başlar.
Cevapla
#6
(12-10-2018, Saat: 13:07)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(12-10-2018, Saat: 12:35)erdem55 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Yhackup bey bölge dil ayarlarım normal gözüküyor. Bölge dil ayarları mı ekte gönderiyorum.

Merhaba,
İşletim sisteminizde kullanılan Türk Lirası karakteri unicode karakter seti içerisinde yer alıyor. 
Uygulamanızdaki parasal alanda DisplayFormat alanı da muhtemelen string tipindedir. Bundan dolayı uygulama bu karakteri size farklı bir karakter olarak gösteriyor.
Bu durumu test etmek için bölge ve dil seçeneklerinizdeki para birimi simgesini TL olarak değiştirin ve uygulamanızı yeniden başlatarak, bakın.

evet haklısınız KB2739286 nolu tl simgesine ait güncellemeyi kaldırınca TL iconu gözüktü. Peki bunu yeni tl simgesinin görüneceği şekilde ayarlamak mümkün değil mi. Dediğim gibi program eski bir program olduğundan kodlara ulaşma şansım yok. 

(12-10-2018, Saat: 13:25)ihalilcoban Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba.

Sanırım Delphi 7 kullanıyorsunuz. Dataset kullandığınızı varsayarak; "Ücret" ve "Top. Tutar" alanlarının currency özelliği true ise false yapın. DisplayFormat özelliğine de ,0.00 yazın. Sorun düzelecektir.
programa ait kodlara ulaşamıyorum. Baya eski bir program elimde sadece exe olarak var.


Ek Dosyalar Resimler
   
Cevapla
#7
(12-10-2018, Saat: 14:19)erdem55 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(12-10-2018, Saat: 13:07)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
İşletim sisteminizde kullanılan Türk Lirası karakteri unicode karakter seti içerisinde yer alıyor. 
Uygulamanızdaki parasal alanda DisplayFormat alanı da muhtemelen string tipindedir. Bundan dolayı uygulama bu karakteri size farklı bir karakter olarak gösteriyor.
Bu durumu test etmek için bölge ve dil seçeneklerinizdeki para birimi simgesini TL olarak değiştirin ve uygulamanızı yeniden başlatarak, bakın.

evet haklısınız KB2739286 nolu tl simgesine ait güncellemeyi kaldırınca TL iconu gözüktü. Peki bunu yeni tl simgesinin görüneceği şekilde ayarlamak mümkün değil mi. Dediğim gibi program eski bir program olduğundan kodlara ulaşma şansım yok. 

(12-10-2018, Saat: 13:25)ihalilcoban Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba.

Sanırım Delphi 7 kullanıyorsunuz. Dataset kullandığınızı varsayarak; "Ücret" ve "Top. Tutar" alanlarının currency özelliği true ise false yapın. DisplayFormat özelliğine de ,0.00 yazın. Sorun düzelecektir.
programa ait kodlara ulaşamıyorum. Baya eski bir program elimde sadece exe olarak var.

Belirttiğim gibi compile edilmiş uygulama içinden o alandaki veri tipine ulaşıp, yeniden compile etmek bizler açısından mümkün görünmüyor. 
Biçimlendirmenin unicode olarak düzenlenip yeniden compile edilmesi gerekiyor.
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#8
Delphi 7 için bir çözüm bulamadım. Varmıdır çözebilen. ihalilcoban hocam, dediğinizide yaptım nafile...
Cevapla
#9
(14-11-2018, Saat: 11:29)Pimapen_Nuri Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Delphi 7 için bir çözüm bulamadım. Varmıdır çözebilen. ihalilcoban hocam, dediğinizide yaptım nafile...

Merhaba.

Hangi veri tabanını kullanıyorsunuz? Parasal alanları formatlamak için herhangi bir kod kullanıyor musunuz? Sorun yaşadığınız alan(lar)la ilgili detayları paylaşabilir misiniz?
Bazen daha ileriye ulaşmak için bir kaç adım geri gitmek mecburidir. Çünkü en ileri sıçrayışlar iki adım geriden başlar.
Cevapla
#10
(12-10-2018, Saat: 14:19)erdem55 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(12-10-2018, Saat: 13:07)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
İşletim sisteminizde kullanılan Türk Lirası karakteri unicode karakter seti içerisinde yer alıyor. 
Uygulamanızdaki parasal alanda DisplayFormat alanı da muhtemelen string tipindedir. Bundan dolayı uygulama bu karakteri size farklı bir karakter olarak gösteriyor.
Bu durumu test etmek için bölge ve dil seçeneklerinizdeki para birimi simgesini TL olarak değiştirin ve uygulamanızı yeniden başlatarak, bakın.

evet haklısınız KB2739286 nolu tl simgesine ait güncellemeyi kaldırınca TL iconu gözüktü. Peki bunu yeni tl simgesinin görüneceği şekilde ayarlamak mümkün değil mi. Dediğim gibi program eski bir program olduğundan kodlara ulaşma şansım yok. 

(12-10-2018, Saat: 13:25)ihalilcoban Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba.

Sanırım Delphi 7 kullanıyorsunuz. Dataset kullandığınızı varsayarak; "Ücret" ve "Top. Tutar" alanlarının currency özelliği true ise false yapın. DisplayFormat özelliğine de ,0.00 yazın. Sorun düzelecektir.
programa ait kodlara ulaşamıyorum. Baya eski bir program elimde sadece exe olarak var.

Umarım içinde bulunduğunuz durumun vehametinin farkındasınızdır. Ne zaman yıkılacağı belli olmayan (çürük) bir binada otursam önceliğim binanın dış cephe mantolaması ya da boya durumu değil bir an önce yenilenmesi olurdu.  Angel
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  soru bankasında random ve data çekme sadikacar60 3 262 11-07-2019, Saat: 21:50
Son Yorum: cinarbil
  4 Puanlık Soru yhackup 9 1.121 05-09-2018, Saat: 16:18
Son Yorum: Bahadir.Alkac
  Fikir sahibi olmak istediğim bir soru . Bay_Y 3 748 17-05-2018, Saat: 15:50
Son Yorum: narkotik



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi