Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DebugBreak & DataBreak
#1
Açtığım konu , farklı bir konuya kaydığı için içerik ve başlık değiştirilmiştir böylesi daha yararlı olacak.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#2
Hatanın nedenini bilmiyorum fakat genelde bir değer null olduğunda veriyor. Bende başka bir şey sormak istiyorum.
Delphi de şu veri şu değer olduğunda break point koyup bekle gibi bir özellik varmı.
WWW
Cevapla
#3
(16-10-2018, Saat: 09:33)witalihakko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Hatanın nedenini bilmiyorum fakat genelde bir değer null olduğunda veriyor. Bende başka bir şey sormak istiyorum.
Delphi de şu veri şu değer olduğunda break point koyup bekle gibi bir özellik varmı.

Var. Breakpoint eklediğin satırda. Kırmızı nokta üzerine sağ tıkla çıkan menüden Breakpoint Properties seç. Çıkan formda Condition kısmında istediğin işlemi yapabilirsin. Çıkan formu incelersen başka seçeneklerde mevcut.
PostgreSQL - Linux - Delphi, Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#4
(16-10-2018, Saat: 09:33)witalihakko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Hatanın nedenini bilmiyorum fakat genelde bir değer null olduğunda veriyor. Bende başka bir şey sormak istiyorum.
Delphi de şu veri şu değer olduğunda break point koyup bekle gibi bir özellik varmı.

Evet var. 3 yolu var istediğinizin.

x3blmr.jpg

Ardından şu şekilde kısıt verebilirsiniz:

10om9td.png

Bunlara ilave olarak; Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. API'sini ya da assembly dili ile interreupt 3'ü çağırabilirsiniz:

  if MyTagValue = 100 then
    DebugBreak;

 // ya da
 asm
   int 3;
 end;
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
WWW
Cevapla
#5
Teşekkür ederim cevaplar için. Peki bir diğer sorum kodu ben yazmadım bir servis yardımı ile User interface ye bağlanıyorum diyelim. Formun üzerindeki bir edit visible değerini ben kod ile false yapmama rağmen bu edit başka bir method da tekrar true değerini alıyor. Bu durumda ben sadece editin visible değerini bir şekilde takip edebileceğim bir yöntem varmı.

Yani ben desemki bu editin visible durumunu takip et ve true olduğu durumlar da bana çalıştığı methodun ismini ver.
WWW
Cevapla
#6
(16-10-2018, Saat: 10:31)witalihakko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Teşekkür ederim cevaplar için. Peki bir diğer sorum kodu ben yazmadım bir servis yardımı ile User interface ye bağlanıyorum diyelim. Formun üzerindeki bir edit visible değerini ben kod ile false yapmama rağmen bu edit başka bir method da tekrar true değerini alıyor. Bu durumda ben sadece editin visible değerini bir şekilde takip edebileceğim bir yöntem varmı.

Yani ben desemki bu editin visible durumunu takip et ve true olduğu durumlar da bana çalıştığı methodun ismini ver.

"Data Breakpoint" ile yapılabiliyormuş
There's no place like 127.0.0.1
WWW
Cevapla
#7
Konu başlığını değiştireyim en iyisi
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi