Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Soru : Interface mi, Abstract Class mı?
#1
Kısa cevaplarla geçiştirmemeniz dileğiyle;

OOP'nin dayanılmaz cazibesine kapılmış arkadaşlarımın bu iki yapıyı da bolca kullandığını tahmin ediyorum. Onlara sormak istediğim husus şu; hangisini hangi durumda neden kullanırız?
Peyami Safa:"Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır. Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır"
Can Yücel:"Toprak gibi olmalısın! Ezildikçe sertleşmelisin! Seni ezenler sana muhtaç kalmalı! Hayatı sende bulmalı"
Sinan Canan:"Bildiğini zannettiğin an hiç bir şey öğrenemezsin"
WWW
Cevapla
#2
Sanırım bu link sizin soruya fazlasıyla yeterli bir cevap olacaktır.
http://www.tugrulhelvaci.com/?p=582


Alıntı:Sanıyorum artık, abstract sınıflar ve interface’lerle ilgili az da olsa bir fikir sahibiyiz. Bu iki birbirine yakın kullanım temelde aynı amaca hizmet etmektedir. Ancak birbirinden farklı bir sözdizimine sahiptir. Peki, biz hangi durumlarda hangisini kullanacağız ?

Bu sorunun yanıtı abstract sınıf ve interface ayrımına gidilmesinin nedenlerini izah için yeterli olacaktır. Hepimizin bildiği gibi Delphi, C# gibi diller multiple inheritance adı verilen çoklu kalıtımı desteklemezler. Ancak C++ gibi diller çoklu kalıtıma imkan sağlarlar. Bir sınıfın birden fazla atasının olması gibi bir konseptin Delphi, C# gibi dillerde olmaması belki karmaşanın önüne geçmek içindir. Ancak çoklu kalıtıma ihtiyaç duyduğumuz yerlerde olabilir. Kısa bir örnek vererek daha da anlamlandırmaya çalışalım.
Cevapla
#3
(21-11-2018, Saat: 19:03)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kısa cevaplarla geçiştirmemeniz dileğiyle;

OOP'nin dayanılmaz cazibesine kapılmış arkadaşlarımın bu iki yapıyı da bolca kullandığını tahmin ediyorum. Onlara sormak istediğim husus şu; hangisini hangi durumda neden kullanırız?

uparlayan hocam konu dışında bir cevap fakat bu benim kişisel merakım. Kaç tane delphi ile yazılmış proje gördüysem kodların %60 ı yapısal gidiyor diyebilirim. Ağırklı olarak sürekli veritabanı üzerinde yapılan işlemler. Tabi kişi ile alakalı bir durum ama bu delphicilerin OOP ile sorunu nedir? OOP kullanılmış dediğimde inherited form ve fii tarihinden itibaren yazılmaya başlanmış Wincontrol componentler. Her halde kolay geliyor  form açıp 2 edit bir grid koyup birde TSQL procedure, view yaz olay bitti. Yapısal koda bayılıyoruz sonra arkadan gelen tırmalıyor duruyor.
Yalnızım ama bir kente yürüyen ordu gibiyim, edebiyattan kaçınmalıyım..
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Dosya Bulma (Algoritmik Soru Serisi) yhackup 28 1.757 14-11-2018, Saat: 10:07
Son Yorum: engerex
  Windows Mesajlaşma Sistemi Hk. Soru (+10 Puan) Tuğrul HELVACI 21 2.886 08-09-2017, Saat: 13:55
Son Yorum: ismailkocacan



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi