Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grid içinde anlık değişen kolon
#1
Herkese Merhabalar , 
Öncelikle böyle bir şey yapılabilir mi veya mantıklı mıdır bilemiyorum , Böyle bir ihtiyaç var ve olabilirse değerli görüşlerinize ihtiyacım var olmaz derseniz de buda kabulüm şimdiden görüş ve fikirlerini paylaşacak olan herkese çok teşekkür ediyorum.

Bir grid içine yüklediğim kayıtlar arasında bir kolon da bir sayaca ihtiyacım olacak şu anki saat ile kaydedildiği zaman arasındaki farkı gösteren ,  sürekli tablonun tamamı üzerinde işlem yapıp saat farkını yazdırmak performans açısından sıkıntı olabileceğini düşündüğümden farklı bir yol arayışı içine girdim , o yüzden değerli fikirlerinize ihtiyacım var.

P1E8gb.jpg
Bu durumda bu tabloda en fazla 5-10 adet kayıt olur işlemi biten farklı bir tabloya aktarılacağı için çok fazla kayıt içinde işlem yapmaya gerek yok ama yinede anlık işlem gerektirecek bir durum , belki 5-10 sn aralıklarla yapılabilir bilemiyorum

Teşekkürler.
Cevapla
#2
Bu tür işler genellikle "OnCustomDrawCell" veya "OnGetText" gibi olaylar içinde yaptırılır.

Kayıt zamanındaki "GetTickCount" değerini alıp şimdikinden çıkararak farkı bulup yazdırırsın.

Böylece hem sistem saatinden de bağımsız olur, hem de sürekli hesaplanan bir veri alanı veya kolon tutmana gerek kalmaz.

Fakat görüntünün yenilenmesi için 1000 ms intervalli bir Timer ile saniyede 1 kez "Invalidate, Paint" vs. yaptırmak da gerekir.

Hem kolay, hem de milyon kayıt bile olsa, sadece listede görünen kayıtlarda Paint işlemi uygulanacağı için performans kaybı hiç yok.
Cevapla
#3
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Foksiyon içinde create edilenler. seci20 0 1 1 dakika önce
Son Yorum: seci20
  Çok sayıda form'daki DBgridlerin kolon genişliğini değiştirmek boreas 6 229 10-07-2019, Saat: 15:09
Son Yorum: boreas
  Form içinde exe nasıl çalıştırılır? Cyb3r 2 263 04-07-2019, Saat: 09:53
Son Yorum: Cyb3r
  fonksiyon içinde parametreye default değer atama sorunu adelphiforumz 6 293 24-05-2019, Saat: 11:20
Son Yorum: adelphiforumz
  SQL de Aynı Tablo İçinde Kopyalamak OZCANK 7 381 09-04-2019, Saat: 11:00
Son Yorum: Tuğrul HELVACI



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi