Tüm Platformlar için Hızlı Uygulama Geliştirme Kitabı... Delphi
Ön Sipariş Talebinde Bulunan Üyelerimiz
Sipariş Talebinde Bulunan Üyelerimiz

Konuyu Paylaş : facebook gplus twitter

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
StoreProcedure tablosunun sonucunu delphide cxgride yüklemek
#1
Herkese Merhabalar , 

SQl Server üzerinde çalıştırdığım bir store procedure sonucunda oluşan tabloyu delphi içinde bir grid e yüklemek istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. Herkese kolaylıklar diliyorum.
Cevapla
#2
Merhaba,

ben genelde bir adoquerye 'exec storedprocedure_ismi varsa parametreler' diyerek çalıştırıyorum. Bunuda bir datasource ile ilgili bileşene aktarıyorum..

mesela kullanıdığım bir raporu şu şekilde alıyorum:
.....
sql.Add('exec sp_OzetRp :p1,:p2');
parameters.ParamByName('p1').Value:=formatdatetime('yyyy-MM-DD',bastaredit.Date);
parameters.ParamByName('p2').Value:=formatdatetime('yyyy-MM-DD',bittaredit.Date);
ExecSQL;
.........


birde AdoStoredProc diye bi nesne var storedprosedürler için oda burada konuşuldu daha önce:

Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol
Cevapla
#3
Cevap için teşekkürler. Ama kastettiğim bu değildi. Ben store procedure sonucunu almak istiyorum, yani sizi de bahsetiğiniz adostoreproc içinden göndereceğim herhangi ir procedure isminin sonucunu bir gridde görmek istiyorum. Bilmiyorum anlatabildim mi ama çok teşekkürler cevap için.
Cevapla
#4
procedure sonucunu json formattında procedure'ün out parametre ile alıp sonra bu json'ı memory table'a parse edebilirsin
Cevapla
#5
Eğer sorgu olarak yazıldığı zaman kayıt seti üretiyorsa cümleniz bunu direkt Query bileşeninde SQL özelliğine yazdıktan sonra Open diyerek açabilirsiniz.
Query1.SQL.Text:='exec master..sp_MSSQLDMO90_version';
Query1.Open;
Cevapla
#6
(05-12-2018, Saat: 07:24)sabanakman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlEğer sorgu olarak yazıldığı zaman kayıt seti üretiyorsa cümleniz bunu direkt Query bileşeninde SQL özelliğine yazdıktan sonra Open diyerek açabilirsiniz.
Query1.SQL.Text:='exec master..sp_MSSQLDMO90_version';
Query1.Open;

Dener sonucu yazarım çalıştırabilirsem. Çok teşekkürler.

(04-12-2018, Saat: 23:47)meko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Olprocedure sonucunu json formattında procedure'ün out parametre ile alıp sonra bu json'ı memory table'a parse edebilirsin

Cevap için teşekkür ederim , Bununla ilgili bir örnek var mıdır çünkü tam olarka nasıl yapılacağı konusunda bir fikrim yok.
Cevapla
#7
TmyStoredProc'a procedureni bağla , varsa paramatrelerini geç

   


Sonra datasource atıp , TmyStoredProc'a bağla, Sonra Datasoruce'unu da tablona bağla.
   
Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol
Kuvvete dayanamayan adalet aciz, 
Adalete dayanamayan kuvvet zalimdir.
WWW
Cevapla
#8
Bağladım ama başka bir hata verdi.
Sql connection ile ilgili. Tekrar dener yazarım çok teşekkürler.
Cevapla
#9
(06-12-2018, Saat: 08:28)Bay_Y Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlBağladım ama başka bir hata verdi.
Sql connection ile ilgili. Tekrar dener yazarım çok teşekkürler.

Merhabalar.
Projeye CxGrid Ekledikten sonra
Ben genelde UniDac Kullanıyorum

CxGridn'in DataControllerin 'de DataSourcesine = UniDataSource ' i Ekliyoruz.
UniDataSource'nin datasetine uniQuery'i Ekleyin

uniConnection'u openladıktan sonra

uniQuery.SQL.Text := 'EXECUTE SP_BAKIYE ';
uniQuery.ExecSQL;
Etmeniz yetrli olacaktır.
cxGrid 'de Filedleri tanımlarken Procedureden Gelen Field namelerini Dooğru tanımlamışsanız Bütün verileri göreceksiniz.
iyi çalışmalar dilerim.
Cevapla

Konuyu Paylaş : facebook gplus twitter





Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi