Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Başka Siteye Veri Gönderme
#1
Soru başlığı ve soru yeri uygun oldu mu bilemiyorum ama değerli tecrübelerinizden istifade etmek istediğim husus şudur.

Halihazırda iş yerimde kullandığım bir projeyi web'e taşımayı düşünüyorum (gerekirse local de de çalışabilir sorun değil) formun sol tarafındaki bilgileri (TEdit TLabel vs vs) aynı formdaki TWebBrowser nesnesine gönderiyorum ve çeşitli butonlara otomatik tıklatıyorum. Aynı işi yapabileceğim en uygun web teknolojisi hangisidir python->django, ruby->ruby on rails, nodeJS vs vs tabi web tarafında böyle bir teknik var mı onu da bilmiyorum? Kısmen araştırdım iframe (isteğim için uygun mu?) kullanımının bilişim suçu olduğunu söyleyenler var, gerekirse arka planda da yapabilir indy bileşenlerinde olduğu gibi. (Veri gönderdiğim site resmi site SGK)

Bu arada saydığım platformların hiç birine hakim değilim tavsiye ve tecrübelerinize göre en uygununa yoğunlaşıp denemelere başlayacağım Allah izin verirse.

(Zaman sorunu olmayan bir arkadaşım, html sayfasının kendi içinden mesela delphican.com'un giriş sayfasına kullanıcı adı ve şifreyi gönderen bir basit bir örnek verebilirse çok memnun olurum)
Cevapla
#2
SimaWB daha önce paylaşmıştı istediğini
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#3
Ahmet Bey teşekkürler yalnız bu zaten benim şu an kullandığım yöntem. Benim istediğim web sayfasından web sayfasına veri alışverişi.
Cevapla
#4
(11-12-2018, Saat: 18:16)Hayati Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Ahmet Bey teşekkürler yalnız bu zaten benim şu an kullandığım yöntem. Benim istediğim web sayfasından web sayfasına veri alışverişi.

yanlış anlamadıysam eğer python ve selenium paketini kullanarak bu tarz işleri çok basit bir şekilde halledersiniz.

“Do. Or do not. There is no try.”
Cevapla
#5
Ben de eğer yanlış anlamadıysam:
HTML içindeki verileri Javascript ile kolayca istediğiniz bir web sunucuya gönderebilirsiniz. JS'te XMLHttpRequest ile yapabileceğiniz gibi JQuery vs. hazır JS kütüphanelerinin post() komutu ile de kolayca yapabilirsiniz. "Javascript post" şeklinde arama yaparsanız örnek bulursunuz.
Javascript kullanacağınız için sunucu yazılımını hangi dilde geliştirdiğinizin hiç önemi yok.

Not: Soru net anlaşılmıyor sanırım. Uygun bir cevap alamadığınızı düşünüyorsanız lütfen sorunuzu detaylandırın.
There's no place like 127.0.0.1
WWW
Cevapla
#6
(12-12-2018, Saat: 13:26)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Ben de eğer yanlış anlamadıysam:
HTML içindeki verileri Javascript ile kolayca istediğiniz bir web sunucuya gönderebilirsiniz. JS'te XMLHttpRequest ile yapabileceğiniz gibi JQuery vs. hazır JS kütüphanelerinin post() komutu ile de kolayca yapabilirsiniz. "Javascript post" şeklinde arama yaparsanız örnek bulursunuz.
Javascript kullanacağınız için sunucu yazılımını hangi dilde geliştirdiğinizin hiç önemi yok.

Not: Soru net anlaşılmıyor sanırım. Uygun bir cevap alamadığınızı düşünüyorsanız lütfen sorunuzu detaylandırın.

Görsel alel acele biraz flashtv haberciliği gibi oldu kusuruma bakmayın. Mümkünse aynı sayfa içinde görünsün isterim tıpkı bizim TWebBrowser gibi. 
Mesela sizin makalenizdeki delphican'a bağlanma örneğini bir kendi HTML sayfam üzerinden yapmak istediğimi söylesem yine yanlış yada eksik mi ifade etmiş olurum.

Aslında amacın ne olduğunu izah edersem anlamsız gibi görünen istediğim daha anlaşılır olacaktır diye düşünüyorum. 
İşlem yaptığım sitede 4-5 yere aynı bilgileri tekrar tekrar girmem gerektiğini, 40'a yakın textbox'a bilgiler gireceğimi düşünün. Kendi formum da atıyorum 5 textbox a girdiğim bilgiler ile diğer 30-35 textbox ı javascript (veya php) ile otomatik hesaplatıyorum ve bana ait olmayan orjinal siteye her bilgiyi tek tek girmekten kurtuluyorum, olay bu... 

Zaten bu işi şu an delphi ile gayet sorunsuz yapıyorum hatta sağ olsun Muharrem Abi sayesinde girişteki captcha yı da otomatik okutup siteye giriş yapıyorum. Merak ettiğim şey aynı işlemi exe ile değil hazırlayacağım web sitesi ile yapabilir miyim?
 
Teşekkürler saygılar
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#7
Acaba, son zamanların gözde konusu uniGui ile bu iş olabilir mi... Bende merak ettim düşündüm sanırım uniGui -ya da türevi- gibi bir şeyle çözülebilir.
uniGUI,Intaraweb unigui türevi Raudus da ile yapılanbilir gibi geldi

Formumuzda uniGUI ile @vkamadan klavuz niteliğinde bir makale yayınlamıştı. Hem makale hem yorumlar çok faydalı bu konuda.

( yuvarlak konuşuyorum çünki ben olsam nasıl yapardım sorusuna cevap veriyorum malum kodlama konusunda acemiyim biraz) vaktinizi boş yer aldımsa Hakkınızı helal edin.
Cevapla
#8
(13-12-2018, Saat: 09:47)forumcuali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Acaba, son zamanların gözde konusu uniGui ile bu iş olabilir mi... Bende merak ettim düşündüm sanırım uniGui -ya da türevi- gibi bir şeyle çözülebilir.
uniGUI,Intaraweb unigui türevi Raudus da ile yapılanbilir gibi geldi

Formumuzda uniGUI ile @vkamadan  klavuz niteliğinde bir makale yayınlamıştı. Hem makale hem yorumlar çok faydalı bu konuda.

( yuvarlak konuşuyorum çünki ben olsam nasıl yapardım sorusuna cevap veriyorum malum kodlama konusunda acemiyim biraz) vaktinizi boş yer aldımsa Hakkınızı helal edin.

Estağfurullah, ilginiz için teşekkür ederim. Ben olmayacağına kanaat getirdim.
Cevapla
#9
İlgilenenler, neden olamayacağını "Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız." şeklinde arama yaparak araştırabilir(Tabi ki aşılmak istenirse bu da aşılabilir ama ...)
There's no place like 127.0.0.1
WWW
Cevapla
#10
(13-12-2018, Saat: 14:36)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.İlgilenenler, neden olamayacağını "Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız." şeklinde arama yaparak araştırabilir(Tabi ki aşılmak istenirse bu da aşılabilir ama ...)

Aradığım cevabı maalesef sayenizde buldum, tekrar teşekkürler. Aşılsa bile legalliği tartışılır, her halükarda sıkıntılı ve değmeyecek bir durum.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  [ÇÖZÜLDÜ] UniDBGrid Sınırlı Veri Getirme Sorunu..!! keceonurr 4 610 12-12-2018, Saat: 16:43
Son Yorum: keceonurr
Question Unidac Kullanarak Veri Listeleme Antidote 3 802 22-07-2018, Saat: 15:58
Son Yorum: Halil Han Badem
  client - server Veri alışverişini json ile yapmak klavye 8 1.172 10-07-2018, Saat: 12:04
Son Yorum: klavye
Question Unigui başka bir formda bağlı datasource link sorunu masteryoda 5 996 24-04-2018, Saat: 12:43
Son Yorum: masteryoda



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi