Çok Yakında Yeni Bir Arayüzle karşınızdayız! http://yeni.delphican.com/

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İnterbase to go bağlanma sorunu
#21
böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım, hata vermiyor işlem yapmıyor demek çok garip bir durum
Cevapla
#22
(27-12-2018, Saat: 08:59)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım, hata vermiyor işlem yapmıyor demek çok garip bir durum

Açıkçası ben de anlamış değilim. Yanıp sönmek ekran gelip gitmesi ne demektir öyle çok ilginç
Cevapla
#23
Ben anlıyorum. Smile En azından sorunu neden çözemediğinizi anlıyorum.
Mobil uygulamada debug iyi yaparsanız, yani kırılma anını yakalayabilirseniz sorunun kaynağını da tespit etmiş olursunuz. Bilmediğiniz bir sorun hakkında, soru sormuşsunuz. Smile
Cevapla
#24
(27-12-2018, Saat: 10:03)TurboPascal Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Ben anlıyorum. Smile En azından sorunu neden çözemediğinizi anlıyorum.
Mobil uygulamada debug iyi yaparsanız, yani kırılma anını yakalayabilirseniz sorunun kaynağını da tespit etmiş olursunuz. Bilmediğiniz bir sorun hakkında, soru sormuşsunuz. Smile

Bilmediğim için sormam çok normal değil mi Smile
Bilsem neden sorayım ki
Cevapla
#25
(27-12-2018, Saat: 10:09)yazilimcikiz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(27-12-2018, Saat: 10:03)TurboPascal Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Ben anlıyorum. Smile En azından sorunu neden çözemediğinizi anlıyorum.
Mobil uygulamada debug iyi yaparsanız, yani kırılma anını yakalayabilirseniz sorunun kaynağını da tespit etmiş olursunuz. Bilmediğiniz bir sorun hakkında, soru sormuşsunuz. Smile

Bilmediğim için sormam çok normal değil mi Smile
Bilsem neden sorayım ki

Hatayı kast ettim. Hatayı veya hataya neden olan kısmı bilmeden kimse yardımcı olmamaz tahminimce. Bu bir bug olsaydı şu ana kadar çoktan yaması çıkardı. İşlem adımlarını detaylı kontrol ederek hatanın kaynağına ulaşmalısın.
Cevapla
#26
(27-12-2018, Saat: 10:17)TurboPascal Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(27-12-2018, Saat: 10:09)yazilimcikiz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Bilmediğim için sormam çok normal değil mi Smile
Bilsem neden sorayım ki

Hatayı kast ettim. Hatayı veya hataya neden olan kısmı bilmeden kimse yardımcı olmamaz tahminimce. Bu bir bug olsaydı şu ana kadar çoktan yaması çıkardı. İşlem adımlarını detaylı kontrol ederek hatanın kaynağına ulaşmalısın.

Haklısınız fakat neyi yanlış yaptığımı bilmiyorum zaten sorun bu Smile
Cevapla
#27
Bence DB yi bulamıyor.. DB deploy işleminde bir sıkıntı var..
Ben SQLite de en başta kontrol ediyorum DB'yi. Eğer yok ise oluşturuyorum. Sqllite'ın en güel üzelliği: DB dosyası fiziksel olarak yok ise, Create dediğinizde DB dosyasını da fiziksel olarak oluşturuyor..

Aşağıda aktivasyon için kullandıım bir örneği yazıyorum..

  SQL := 'CREATE TABLE IF NOT EXISTS aktivasyon (aid  INTEGER PRIMARY KEY AUTOINCREMENT NOT NULL,';

 SQL := SQL + ' tel STRING(45),gtar STRING(15),akt_kodu STRING(45))';

Bu kod ile aktivasyon tablosu yok ise oluşturuyor.. Oluştururken fiziksel DB yok ise onu da oluşturuyor..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#28
interbasede işler bu şekilde yürüyor, yazılımla birebir db yüklelemek gerekiyor db ye bağlandıktan sonra table oluşturma yapılabilir.
Cevapla
#29
(27-12-2018, Saat: 17:26)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Bence DB yi bulamıyor.. DB deploy işleminde bir sıkıntı var..
Ben SQLite de en başta kontrol ediyorum DB'yi. Eğer yok ise oluşturuyorum. Sqllite'ın en güel üzelliği: DB dosyası fiziksel olarak yok ise, Create dediğinizde DB dosyasını da fiziksel olarak oluşturuyor..

Aşağıda aktivasyon için kullandıım bir örneği yazıyorum..

  SQL := 'CREATE TABLE IF NOT EXISTS aktivasyon (aid  INTEGER PRIMARY KEY AUTOINCREMENT NOT NULL,';

 SQL := SQL + ' tel STRING(45),gtar STRING(15),akt_kodu STRING(45))';

Bu kod ile aktivasyon tablosu yok ise oluşturuyor.. Oluştururken fiziksel DB yok ise onu da oluşturuyor..
Ben de böyle yapıyorum sqlite da sıkıntı çıkmadı ama interbase de çıktı işte.
Cevapla
#30
InterBase db oluşturma olayı girmeyin, oluşturuş db yi yükleniz daha iyi olacaktır.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Interbase sürümleri ve aralarindaki farklar ? Ugur 4 371 14-10-2019, Saat: 21:06
Son Yorum: Ugur



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi