Tüm Platformlar için Hızlı Uygulama Geliştirme Kitabı... Delphi
Ön Sipariş Talebinde Bulunan Üyelerimiz
Sipariş Talebinde Bulunan Üyelerimiz

Konuyu Paylaş : facebook gplus twitter

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İnterbase to go bağlanma sorunu
#31
(28-12-2018, Saat: 08:33)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlInterBase db oluşturma olayı girmeyin, oluşturuş db yi yükleniz daha iyi olacaktır.

IBConsole da oluşturdum yolunu verdim zaten ve deploy ettim ,yoksa da create et dedim.
Cevapla
#32
(28-12-2018, Saat: 08:33)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlInterBase db oluşturma olayı girmeyin, oluşturuş db yi yükleniz daha iyi olacaktır.

Herhangi bir çözüme ulaştınız mı ben hala aynı yerde kalmış durumdayım. Veritabanına veri ekleme ve çıkarma denemesi yapmak istiyorum sadece.

(27-12-2018, Saat: 17:26)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlBence DB yi bulamıyor.. DB deploy işleminde bir sıkıntı var..
Ben SQLite de en başta kontrol ediyorum DB'yi. Eğer yok ise oluşturuyorum. Sqllite'ın en güel üzelliği: DB dosyası fiziksel olarak yok ise, Create dediğinizde DB dosyasını da fiziksel olarak oluşturuyor..

Aşağıda aktivasyon için kullandıım bir örneği yazıyorum..

  SQL := 'CREATE TABLE IF NOT EXISTS aktivasyon (aid  INTEGER PRIMARY KEY AUTOINCREMENT NOT NULL,';

  SQL := SQL + ' tel STRING(45),gtar STRING(15),akt_kodu STRING(45))';

Bu kod ile aktivasyon tablosu yok ise oluşturuyor.. Oluştururken fiziksel DB yok ise onu da oluşturuyor..
Beyfendi siz bu şekilde İnterbase To Go ile bir mobil örneği derleyebildiniz mi ben denedim bu söylenenlerin hepsini zaten ve olmuyor.
Teşekkürler...
Cevapla
#33
Simdi başsan trace edelim.
Eğer uygulama acilir acilmaz kapaniyor ise, acilis da ihtiyac suydugu bir seyi bulamiyor demektir. Fakat siz xonnection falae yaptiginizi aoyliyorsunuz.. kisacasi db olmasa bile uygulamanin acilmasi gerekiyor. Hatayi baska yerde aramayi denediniz mi Hanımefendi?
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#34
Bazen akla gelmeyen başa geliyor. Trace işine boş bir proje ile başlayın, bir buton koyun butona basınca bir label'a örneğin günün tarih saatini yazsın. Ondan sonra veritabanı bileşeni ekleyip herhangi bir ayar yapmadan yeniden çalıştırın, sonra ayarlardan bir kısmını yapıp bşr daha.

Emin olun hata, basit bir SDK/NDK uyumsuzluğundan başlayıp manifest xml eski ve içerik farklılığına kadar geriye gidiyor olabilir. 

Bu aşamaya kadar sorun varsa karşınıza çıkar. Ondan sonra orjinal projenize döner gerekli düzeltmeyi yaparsınız. 

Bu ihtimalleri elemek ile başlarsanız denetimi sağlıklı yürütürsünüz.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif


Cevapla
#35
interbase için en son güncellemeyi indirim yeni dosyaları atıp, metinde yazan SDK/NDK ayarları yaptıktan sonra delphi örnek interbase uygulaması denermisiniz
Cevapla
#36
(09-01-2019, Saat: 00:07)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlSimdi başsan trace edelim.
Eğer uygulama acilir acilmaz kapaniyor ise, acilis da ihtiyac suydugu bir seyi bulamiyor demektir. Fakat siz xonnection falae yaptiginizi aoyliyorsunuz.. kisacasi db olmasa bile uygulamanin acilmasi gerekiyor. Hatayi baska yerde aramayi denediniz mi Hanımefendi?
trace ne demek bilmiyorum açıkcası...
Evet ben veritabanının yolunu veriyorum yoksa da tabloyu create edecek metod var. Hani herşeyi bir yana bırakalım delphi nin sample project kısmında kendiliğinden gelen interbase uygulama örneğini de derleyemedim.

(09-01-2019, Saat: 09:10)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlBazen akla gelmeyen başa geliyor. Trace işine boş bir proje ile başlayın, bir buton koyun butona basınca bir label'a örneğin günün tarih saatini yazsın. Ondan sonra veritabanı bileşeni ekleyip herhangi bir ayar yapmadan yeniden çalıştırın, sonra ayarlardan bir kısmını yapıp bşr daha.

Emin olun hata, basit bir SDK/NDK uyumsuzluğundan başlayıp manifest xml eski ve içerik farklılığına kadar geriye gidiyor olabilir. 

Bu aşamaya kadar sorun varsa karşınıza çıkar. Ondan sonra orjinal projenize döner gerekli düzeltmeyi yaparsınız. 

Bu ihtimalleri elemek ile başlarsanız denetimi sağlıklı yürütürsünüz.
Haklısınız bunu da denedim çalışmıyor.  SDK ları da kontrol ettim.Olmamıştı.

(09-01-2019, Saat: 11:26)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Olinterbase için en son güncellemeyi indirim yeni dosyaları atıp, metinde yazan SDK/NDK  ayarları yaptıktan sonra delphi örnek interbase uygulaması denermisiniz

Yapmıştım bunu ama olmamıştı zaten. Teşekkürler.
Cevapla
#37
Trace: Adım adım Test etmek hocam. Projeniz özel değil ise mail atmanız mümkün mü? Bakayım bi..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#38
(09-01-2019, Saat: 21:26)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlTrace: Adım adım Test etmek hocam. Projeniz özel değil ise mail atmanız mümkün mü? Bakayım bi..

Özel birşey değil şirket bilgisayarımda olması gerek 2  haftadır bakmadım hiç yarın atarım. Teşekkür  ederim.
Cevapla
#39
(09-01-2019, Saat: 21:26)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlTrace: Adım adım Test etmek hocam. Projeniz özel değil ise mail atmanız mümkün mü? Bakayım bi..
Size mesaj attım mesaj kutunuza bakabilir misiniz ?
Teşekkürler...
Cevapla

Konuyu Paylaş : facebook gplus twitter





Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi