Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Visual Studüo'daki kolaylıklar
#1
VS'de eklentiler olmadan bile editörde epey kolaylıklar mevcut.
Bunlar neden Delphi'de olmasın diyerek birkaçını sıralıyorum.

* Fonksiyon isminden unit bulmak:

Belki de en çok lazım olan özelliklerin başında geliyor.
Bir kod yazayım diyorsun, strutils mi, sysutils mi, başka bir şey mi belli değil.
İnternette ara dur. Yıllardır yüzlerce binlerce kez aynı şey.

VS'de ise kelimenin altılı çizili geliyor ve sana ne yapman gerektiğini gösteriyor.
Üstelik kendisine bırakırsan gerekli uniti bulup yukarıya otomatik ekliyor.

* Uzun metin bloğunda alt satıra otomatik yaymak:

Metin dizesinde enter yapınca alt satıra otomatik indirip gerekli tırnak işaretlerini kendisi ekliyor.
Delphi'de de olması iyi olurdu.
Cevapla
#2
* Fonksiyon isminden unit bulmak:
en çok aradığım şey delphide
delphide diğerlerinden vaz geçtim yemin ederim nefret ediyorum artık aramaktan.
Cevapla
#3
Merhaba,


(25-12-2018, Saat: 01:42)ssahinoglu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.VS'de eklentiler olmadan bile editörde epey kolaylıklar mevcut.
Bunlar neden Delphi'de olmasın diyerek birkaçını sıralıyorum.

* Fonksiyon isminden unit bulmak:

Belki de en çok lazım olan özelliklerin başında geliyor.
Bir kod yazayım diyorsun, strutils mi, sysutils mi, başka bir şey mi belli değil.
İnternette ara dur. Yıllardır yüzlerce binlerce kez aynı şey.

VS'de ise kelimenin altılı çizili geliyor ve sana ne yapman gerektiğini gösteriyor.
Üstelik kendisine bırakırsan gerekli uniti bulup yukarıya otomatik ekliyor.

* Uzun metin bloğunda alt satıra otomatik yaymak:

Metin dizesinde enter yapınca alt satıra otomatik indirip gerekli tırnak işaretlerini kendisi ekliyor.
Delphi'de de olması iyi olurdu.

Teorik olarak her ikisi de var, ama iyi çalışmıyorlar.

1. Bir fonksiyonun hangi unit'te tanımlandığını bulmak için fonksiyon üstünde Ctrl+Shift+A kısayolunu veya Refactor menüsünden Find Unit menüsünü kullanabilirsiniz. Benim her 10 denememden sadece bir tanesinde çalışıyor Smile Bu arada, eğer Delphi'nin kendi kütüphanelerindeki fonksiyonları arıyorsanız bence yardımı kullanın. Maalesef Delphi'nin yardım dosyaları kötü diye adı çıktı. Çok iyi değil, ama özellikle HTML Help'e geçtikten sonra F1'e bastığınızda genelde ihtiyacınız olan bilgileri bulabiliyorsunuz. Küçük bir ipucu: Html Help'te Ctrl+C çalışmıyor, ama sağ tuşa basınca çıkan popup menudeki Kopyala komutu çalışıyor Smile

2. String yazarken tırnak işaretini açın ve yazmaya başlayın. Alt satıra geçmek istediğinizde gayet normal bir biçimde Enter düğmesine basın. Sizin yerinize ' + işareti otomatik eklenecektir.

Eğer eklenti kullanacaksanız işleriniz daha kolay olacaktır. Ben sadece CnPack kullanıyorum ve bu 2. madde için güzel bir çözüm sunuyor (Code to String). 1. madde için de MMX diye bir eklentinin Source Indexer'i kullanılabilir.

İyi çalışmalar
Cevapla
#4
(25-12-2018, Saat: 02:45)okoca Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.benim de en çok istediğim şey tip belirtmeden istediğim yerde değişken tanımlamak 
yeni geldi ama geldi Smile)

şöyle oluyor;


procedure abc;
begin

code ..
code ..
code ..

var yazi ='abc';
writeln(yazi);

end;

Merhaba,
Neden tüm veri tabanları tek bir veri tipi kullanmıyor?
Neden tüm yazılım dilleri tek bir veri tipi kullanmıyor?
Hiç araştırdınız mı?
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#5
VS'deki CTRL + .  kısayolunun Delphideki karşılığı CTRL + SHIFT + A ancak çokta düzgün çalıştığını döyleyemem , bunun yerine F1 kullanıyorum, F1'e bastığınızda referans dosyasını açıyor nasıl kullanıldığı ile ilgili en tepede de hani unitte olduğu yazıyor Wink

   
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#6
(25-12-2018, Saat: 08:31)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(25-12-2018, Saat: 02:45)okoca Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.benim de en çok istediğim şey tip belirtmeden istediğim yerde değişken tanımlamak 
yeni geldi ama geldi Smile)

şöyle oluyor;


procedure abc;
begin

code ..
code ..
code ..

var yazi ='abc';
writeln(yazi);

end;

Merhaba,
Neden tüm veri tabanları tek bir veri tipi kullanmıyor?
Neden tüm yazılım dilleri tek bir veri tipi kullanmıyor?
Hiç araştırdınız mı?

Merhaba Feih bey, valla merakta biraktiniz, "Veritipi" hani kullanilan byte boyutu icin desem artik Terrabytelar bile bu devirde standart hale geldi. Hiz icin olabilirmi ? Bu soruyu sormak hic aklima gelmemisti, ama inanin kafami iyice kurcaliyor, merakla cevabinizi bekliyecegim.
Cevapla
#7
(25-12-2018, Saat: 08:52)Ugur Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(25-12-2018, Saat: 08:31)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
Neden tüm veri tabanları tek bir veri tipi kullanmıyor?
Neden tüm yazılım dilleri tek bir veri tipi kullanmıyor?
Hiç araştırdınız mı?

Merhaba Feih bey, valla merakta biraktiniz, "Veritipi" hani kullanilan byte boyutu icin desem artik Terrabytelar bile bu devirde standart hale geldi. Hiz icin olabilirmi ? Bu soruyu sormak hic aklima gelmemisti, ama inanin kafami iyice kurcaliyor, merakla cevabinizi bekliyecegim.

Veri tipi belirtildiği durumda, derleyici bu değişken veya sabit için bellekte ne tür bir veriyi saklayacağını ve ne kadarlık bir alanda tutacağını bilir.
Bellek yönetimi kolaydır.
Bellek daha etkin kullanılır.
Bellekte belirtilen bir adrese erişim kolaylaşır.
Önceden bilinen bir veri tipi, genel bir veri tipine oranla daha az bellek tüketimine neden olur.
Tasarım veya çalışma anında beklenmeyen tip dönüşüm hataları olmaz. Çünkü saklanan veri tipi ile dönüştürülecek veri tipi önceden biliniyor.
Genel veri tipinde tip dönüşümleri çalışma anında yapıldığı için hata olasılığı yüksektir. 
Genel veri tipinde, verinin ne tür bir veri olduğu ve boyutunun hesaplanması çalışma anında belirlenmeye çalışılır (günümüzde donanımsal zeka böyle çalışıyor. İlerleyen aşamada ne olur bilemem. Örn. Yapay zekanın gelişmesi), bu durumda işlem hacmi artar. Bellek tüketimi de buna bağlı olarak artar. İşlem hızı düşer. 
Bugün en çok tartışılan konular; hedef platformda bir uygulamanın kapladığı alan, yüklendikten sonra kapladığı alan, çalışma anında bellek tüketim miktarı ve en önemlisi de milyarlarca veri arasından, full-text search mekanizmaları (Karma bir veri içerisinden tek bir sözcük veya mantıksal operatörler yardımıyla kombine bir veri setini almaya yarayan arama yöntemi) ile milisaniyeler içerisinde bir veriye ulaşmadır.
Tartışmaların odağına inerseniz, hızın ne kadar ön planda olduğunu göreceksiniz. 
En hızlı...
Denince, tamam diyoruz, bunu kullanacağım. Smile
Google'ın kullandığı veri tabanı ve indeksleme mekanizması ile oluşturduğu arama algoritmasındaki hızı bizi Goole'ı kullanmaya zorluyor.
Daha hızlı algısını oluşturmak için bir çok yazılım üreticisi, işlenen bir veriyi bir milisaniye daha düşürmek için belki de günlerce, aylarca ar-ge yapıp, test ediyordur. 
Hızı belirleyen en önemli faktör, veri tabanı sistemlerinin veya yazılım geliştirme ortamlarının kullanmış olduğu veri tipleridir.
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#8
Sizce python'u popüler yapan istediğin yerde tanımlamadan değişken oluşturabilmek mi ? Yoksa ulaşılan eşsiz kitaplıkları mı ? Bence delphi'nin / pascal'ın eksik olan yanları bunlar değil 20-30 yıl öncesi c'ye benzemek delphi'yi abad etmeyeceği düşüncesindeyim. Ama geçen gün android std. ile uğraşırken adamların yaptığım her iş için try-exp. bloğu önerdiği kabul edersen otomatik oluşturduğunu gördüm. İşte bence böyle bir yenilik diğerlerinden çok daha önemli. Otomatik olarak çökmeyen istisnalarını oluşturmuş bir uygulama yapmış oluyorsun.
Topluluk mopluluk yok :/
Cevapla
#9
(25-12-2018, Saat: 09:31)boreas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Sizce python'u popüler yapan istediğin yerde tanımlamadan değişken oluşturabilmek mi ? Yoksa ulaşılan eşsiz kitaplıkları mı ? Bence delphi'nin / pascal'ın eksik olan yanları bunlar değil 20-30 yıl öncesi c'ye benzemek delphi'yi abad etmeyeceği düşüncesindeyim. Ama geçen gün android std. ile uğraşırken adamların yaptığım her iş için try-exp. bloğu önerdiği kabul edersen otomatik oluşturduğunu gördüm. İşte bence böyle bir yenilik diğerlerinden çok daha önemli. Otomatik olarak çökmeyen istisnalarını oluşturmuş bir uygulama yapmış oluyorsun.

Merhaba,

@boreas çok karışık yazmışsınız, ne anlatmak istediğiniz tam olarak anlamadım. Anladığım kadarıyla Android'in (aslında Java'nın) sürekli try/catch tavsiye etmesini beğenmişsiniz. Ama hata yakalamanın her iki dilde de performansa etkisi birbirinden farklı. Java ve .NET gibi dillerde hata oluşmadığı sürece try/catch (ya da throws exception) kullanmanın performansa ciddi bir zararı yok. Ama Delphi'de öyle değil. Delphi'de gereksiz yere kullandığınız try/except blokları kodu inanılmaz derecede yavaşlatır. Buna karşın Delphi'de de try/finally kullanmanın ciddi bir maliyeti yok. Ayrıca her kodu (ki Java aslında sadece "throws exception" olarak tanımlanan fonksiyonlarda try/catch veya throws exception kullanmayı tavsiye eder) try/catch aralığına almak da "çökmeyen istisnalarını oluşturmuş uygulama" olmuyor. Hata yönetimi ayrı bir şey, düz bir mantıkla her kodu try/catch aralığına almak bambaşka bir şey.

Bir de Delphi aslında 20 - 30 yıl öncesi C'ye benzemeye çalışmıyor. Son yıllarda dile eklenen özellikler genelde C#'dan esinleniyor. Generics, PPL, ToString ilk aklıma gelenler. Son eklenen "istediğin yerde değişken tanımlamak" C/C++ dillerinde olsa da, değişkenin tipine derleyicinin karar vermesi yine C#'dan gelen bir özellik.

Delphi'nin eksik yanlarını da bu başlıkta konuşmayalım Smile O konu fazla uzun Big Grin

İyi çalışmalar
Cevapla
#10
Form Dizayn ekranında ctrl + z istiyorum yıllardır Smile

“Do. Or do not. There is no try.”
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi