Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DBGrid sütun isimlerini dosyada saklama
#9
(10-01-2019, Saat: 12:49)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(10-01-2019, Saat: 08:48)esistem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.dbgrid1.columns.savetofile('c:\ALANLAR.txt');
komutu caption larıda kaydeder zaten ayrıca bişi yapmanıza gerek yoktur.

Tşk. benim yapmak istediğim şu;
DBGrid1 columns larını caption isim vererek kaydediyorum ve sonrasında bunları ,

Aşağıdaki Kod yardımı ile ListCheckBox1 e aktarıyorum ama buraya da tablo da ki alanlar geliyor FATUIRS_NO Caption a ben Belge No yazıyorum bunun gelmesini istiyorum.
kaydettikten sonra da geri çağırdığımda hangi alanları işaretlediysem o şekilde gelmesi gerekiyor. Ama ben bir türlü beceremedim . Yardımlarınıza ihtiyacım var.
var
     I,S:Integer;
begin
     Dbgrid1.Columns.Clear;
     S:=0;
     For I:=0 To Listele.Items.Count-1 do begin
         If Listele.Checked[I] Then begin
            Dbgrid1.Columns.Add;
            Dbgrid1.Columns[S].Title.Caption:=Listele.Items[I];
            Dbgrid1.Columns[S].FieldName    :=Listele.Items[I];
            S:=S+1;
     end;
     end;

end;

Yukarıda yazdığınız kod sorunlu degil mi? Title caption ve fieldbyname ayni degeri atiyorsunuz. database de FATUIRS_NO olan alan adini atamak yerine sizin orneginizde "belge no" degerini atmis oluyorsunuz.
Ayrıca bu kod ListCheckBox1 e deger aktarmaz. tam tersi ListCheckBox1  deki degeri gride aktarir.
Cevapla


Bu Konudaki Yorumlar
DBGrid sütun isimlerini dosyada saklama - Yazar: OZCANK - 08-01-2019, Saat: 00:36
Form da Komut Çalıştırma. - Yazar: CesuR - 08-01-2019, Saat: 00:54
Cvp: Form da Komut Çalıştırma. - Yazar: OZCANK - 08-01-2019, Saat: 07:38
Form da Komut Çalıştırma. - Yazar: esistem - 08-01-2019, Saat: 18:10
Cvp: Form da Komut Çalıştırma. - Yazar: OZCANK - 10-01-2019, Saat: 04:28
Form da Komut Çalıştırma. - Yazar: esistem - 10-01-2019, Saat: 08:48
Cvp: Form da Komut Çalıştırma. - Yazar: OZCANK - 10-01-2019, Saat: 12:49
Cvp: Form da Komut Çalıştırma. - Yazar: klavye - 10-01-2019, Saat: 15:02
Cvp: Form da Komut Çalıştırma. - Yazar: OZCANK - 10-01-2019, Saat: 16:56
DBGrid sütun isimlerini dosyada saklama - Yazar: esistem - 10-01-2019, Saat: 13:25

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Dbgrid icerisinda combobox kullanma TheEAK 7 274 23-09-2019, Saat: 09:58
Son Yorum: TheEAK
  treeview tarzı dbgrid önerisi wiseman 1 260 18-07-2019, Saat: 01:39
Son Yorum: fduman07
  DBGrid Detay Gösterilmesi. OZCANK 9 1.144 15-04-2019, Saat: 06:50
Son Yorum: OZCANK
  cxgrid sutun toplamı hatası (Çözüldü) cinarbil 0 372 23-02-2019, Saat: 15:53
Son Yorum: cinarbil
  Dbgridi vertikal dbgrid olarak nasıl kullanabilirim?[ÇÖZÜLDÜ] baloglurecep 5 708 06-02-2019, Saat: 11:28
Son Yorum: idealist



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi