Tüm Platformlar için Hızlı Uygulama Geliştirme Kitabı... Delphi
Ön Sipariş Talebinde Bulunan Üyelerimiz
Sipariş Talebinde Bulunan Üyelerimiz

Konuyu Paylaş : facebook gplus twitter

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DBGrid sütun isimlerini dosyada saklama
#1
Arkadaşlar Merhaba; Ben şöyle bir şey yaptım ama bir türlü çalıştıramadım.

Dbgrid1 e alanları seçerek aktarıyorum sonra da form açılışında aktif etmek istiyorum kod şu şekilde;

DBGrid1.Columns.LoadFromFile('C:\Kaydet.txt');
yardımcı olursanız çok sevinirim.
Form21 in OnKeyPress yazıyorum KeyPress true yapıyorum olmuyor.
Cevapla
#2
Sanırım sorununuz Dbgride colonları eklemiyorsun. Dbgrid1.columns.add şeklinde baştan ekle sonra bilgiyi çekmeyi dene.
Cevapla
#3
(08-01-2019, Saat: 00:54)CesuR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlSanırım sorununuz Dbgride colonları eklemiyorsun. Dbgrid1.columns.add şeklinde baştan ekle sonra bilgiyi çekmeyi  dene.

Merhaba CesuR kardeşim ben "kaydet.txt" içerisine saklıyorum. Sadece form21 e girerken sakladığım dosyadan DBGrid1 kolonları yüklemek istiyorum.
Cevapla
#4
FORM SHOW olayına yazın çalışır.
Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol
WWW
Cevapla
#5
(08-01-2019, Saat: 18:10)esistem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlFORM SHOW olayına yazın çalışır.

Teşekkür ederim. Birde DBGrid1 Caption alanlarına başlıkları yazdım bu şekilde kaydedip nasıl çağırabilirim?

dbgrid1.columns.savetofile('c:\ALANLAR.txt');
DBGrid1.ColumnsLoadFromFile('C:\ALANLAR.txt');
Listele.Items.AddStrings(IptalFat.FieldList);
Cevapla
#6
dbgrid1.columns.savetofile('c:\ALANLAR.txt');
komutu caption larıda kaydeder zaten ayrıca bişi yapmanıza gerek yoktur.
Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol
WWW
Cevapla
#7
(10-01-2019, Saat: 08:48)esistem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Oldbgrid1.columns.savetofile('c:\ALANLAR.txt');
komutu caption larıda kaydeder zaten ayrıca bişi yapmanıza gerek yoktur.

Tşk. benim yapmak istediğim şu;
DBGrid1 columns larını caption isim vererek kaydediyorum ve sonrasında bunları ,

Aşağıdaki Kod yardımı ile ListCheckBox1 e aktarıyorum ama buraya da tablo da ki alanlar geliyor FATUIRS_NO Caption a ben Belge No yazıyorum bunun gelmesini istiyorum.
kaydettikten sonra da geri çağırdığımda hangi alanları işaretlediysem o şekilde gelmesi gerekiyor. Ama ben bir türlü beceremedim . Yardımlarınıza ihtiyacım var.
var
     I,S:Integer;
begin
     Dbgrid1.Columns.Clear;
     S:=0;
     For I:=0 To Listele.Items.Count-1 do begin
         If Listele.Checked[I] Then begin
            Dbgrid1.Columns.Add;
            Dbgrid1.Columns[S].Title.Caption:=Listele.Items[I];
            Dbgrid1.Columns[S].FieldName    :=Listele.Items[I];
            S:=S+1;
     end;
     end;

end;
Cevapla
#8
Kodu incelemek lazım nerde neyi kaydediyonuz görmeden bişi diyemem. Ben dbgridi forma koyup üzerinde değişiklikleri yapıp savetofile ile kaydedip onshow olayında da loadfromfile ile kaydedilen dosyayı çekiyorum.
Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol
WWW
Cevapla
#9
(10-01-2019, Saat: 12:49)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol
(10-01-2019, Saat: 08:48)esistem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Oldbgrid1.columns.savetofile('c:\ALANLAR.txt');
komutu caption larıda kaydeder zaten ayrıca bişi yapmanıza gerek yoktur.

Tşk. benim yapmak istediğim şu;
DBGrid1 columns larını caption isim vererek kaydediyorum ve sonrasında bunları ,

Aşağıdaki Kod yardımı ile ListCheckBox1 e aktarıyorum ama buraya da tablo da ki alanlar geliyor FATUIRS_NO Caption a ben Belge No yazıyorum bunun gelmesini istiyorum.
kaydettikten sonra da geri çağırdığımda hangi alanları işaretlediysem o şekilde gelmesi gerekiyor. Ama ben bir türlü beceremedim . Yardımlarınıza ihtiyacım var.
var
     I,S:Integer;
begin
     Dbgrid1.Columns.Clear;
     S:=0;
     For I:=0 To Listele.Items.Count-1 do begin
         If Listele.Checked[I] Then begin
            Dbgrid1.Columns.Add;
            Dbgrid1.Columns[S].Title.Caption:=Listele.Items[I];
            Dbgrid1.Columns[S].FieldName    :=Listele.Items[I];
            S:=S+1;
     end;
     end;

end;

Yukarıda yazdığınız kod sorunlu degil mi? Title caption ve fieldbyname ayni degeri atiyorsunuz. database de FATUIRS_NO olan alan adini atamak yerine sizin orneginizde "belge no" degerini atmis oluyorsunuz.
Ayrıca bu kod ListCheckBox1 e deger aktarmaz. tam tersi ListCheckBox1  deki degeri gride aktarir.
Cevapla
#10
(10-01-2019, Saat: 15:02)klavye Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol
(10-01-2019, Saat: 12:49)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlTşk. benim yapmak istediğim şu;
DBGrid1 columns larını caption isim vererek kaydediyorum ve sonrasında bunları ,

Aşağıdaki Kod yardımı ile ListCheckBox1 e aktarıyorum ama buraya da tablo da ki alanlar geliyor FATUIRS_NO Caption a ben Belge No yazıyorum bunun gelmesini istiyorum.
kaydettikten sonra da geri çağırdığımda hangi alanları işaretlediysem o şekilde gelmesi gerekiyor. Ama ben bir türlü beceremedim . Yardımlarınıza ihtiyacım var.
var
     I,S:Integer;
begin
     Dbgrid1.Columns.Clear;
     S:=0;
     For I:=0 To Listele.Items.Count-1 do begin
         If Listele.Checked[I] Then begin
            Dbgrid1.Columns.Add;
            Dbgrid1.Columns[S].Title.Caption:=Listele.Items[I];
            Dbgrid1.Columns[S].FieldName    :=Listele.Items[I];
            S:=S+1;
     end;
     end;

end;

Yukarıda yazdığınız kod sorunlu degil mi? Title caption ve fieldbyname ayni degeri atiyorsunuz. database de FATUIRS_NO olan alan adini atamak yerine sizin orneginizde "belge no" degerini atmis oluyorsunuz.
Ayrıca bu kod ListCheckBox1 e deger aktarmaz. tam tersi ListCheckBox1  deki degeri gride aktarir.

Evet Klavye aynen dediğin gibi ve ben bunu yapamadım nasıl bir kod yapısı kullanabilirim?
Cevapla

Konuyu Paylaş : facebook gplus twitter



Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  DBGRID Indicator Sorunu [Çözüldü] SenayAkgun 10 179 16-01-2019, Saat: 18:10
Son Yorum: masteryoda
  Tablodaki alan isimlerini listelemek baloglurecep 4 96 10-01-2019, Saat: 09:19
Son Yorum: elixir84
  DBGrid Click Sorunu emrahgs 5 190 02-01-2019, Saat: 17:48
Son Yorum: emrahgs
  libmysqld.dll saklama ahmetb 10 314 27-12-2018, Saat: 16:08
Son Yorum: mrmarman
  DBGrid resim ön izleme Lord_Ares 30 1.283 25-10-2018, Saat: 09:49
Son Yorum: SimaWB



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi