Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FireDac Hata: DriverName or add DriverID
#1
Merhaba,

Uygulamayı derlediğim bilgisayarda herhangi bir sorun yaşamıyorum, fakat farklı bilgisayarda ise resimdeki sorunla karşılaşıyorum.
Bu sorunu nasıl çözebilirim?


Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#2
Merhaba.

Hangi beri tabanını kullanıyorsunuz. Veri tabanına bağlantıyı kodla manuel olarak mı yapıyorsunuz? Kodla yapıyorsanız TFDConnection.DriverName atama yapmanız lazım. Örneğin firebird için TFDConnection.DriverName:='FB'; gibi.
Bazen daha ileriye ulaşmak için bir kaç adım geri gitmek mecburidir. Çünkü en ileri sıçrayışlar iki adım geriden başlar.
Cevapla
#3
Merhaba,
Siz muhtemelen lokalde tanımlı bir ini dosyası (hazır bağlantı parametreleri içeren örnek veri tabanı konfigürasyon dosyası) ile bağlantı sağlıyorsunuz. Bu nedenle uygulama lokalde sorunsuz çalışıyordur.
Böyle bir durum varsa, bunu iptal edip manüel bir tanımlama yapın. 
DriverID alanı, connection'ın hangi veri tabanına bağlanacağını gösterir. Connection nesnesini çift tıklayın ve hangi veri tabanına bağlanacağınızı bu alandan bir seçim yaparak belirleyin.
Olmaz ise bu atama işlemini connection'ın OnBeforeConnect olayında yapın.
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#4
Cevaplar için Teşekkür ederim.


Mysql kullanıyorum, Connection mysql yaptım test edip dönüş yaparım.
Cevapla
#5
(09-01-2019, Saat: 20:11)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
Siz muhtemelen lokalde tanımlı bir ini dosyası (hazır bağlantı parametreleri içeren örnek veri tabanı konfigürasyon dosyası) ile bağlantı sağlıyorsunuz. Bu nedenle uygulama lokalde sorunsuz çalışıyordur.
Böyle bir durum varsa, bunu iptal edip manüel bir tanımlama yapın. 
DriverID alanı, connection'ın hangi veri tabanına bağlanacağını gösterir. Connection nesnesini çift tıklayın ve hangi veri tabanına bağlanacağınızı bu alandan bir seçim yaparak belirleyin.
Olmaz ise bu atama işlemini connection'ın OnBeforeConnect olayında yapın.



Selamlar sorun çözülemedi.

FDConnection da çift tıklayarak DriverID'yi Mysql olarak seçtim.


Fakat garip bir şekilde programı farklı bir bilgisayarda denediğimde hiç çalışmıyor. 
Ekrana gelmiyor görev yöneticisinden baktığımda da göremiyorum. Kodları @mrmarman kodlarını kullanarak Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. linkten alarak kendime göre uyarladım. Bu sorunu nasıl çözerim?


Not:
exe'nin yanına (libmysqld.dll ve errmsg.sys) ekli
Cevapla
#6
Merhaba.


Veri tabanı yolunu parametre olarak mı belirliyorsunuz? Yoksa kendi bilgisayarınızda oluşturduğunuz dizine göre mi diğer bilgisayarda çalıştırıyorsunuz? Örneğin kendi bilgisayarınızda projenizi C:\Proje\Deneme\DATA\DATA.FDB şeklinde bir dizinde derlediğiniz zaman başka bir bilgisayarda da aynı yolu oluşturmanız lazım ki program çalışsın. Diğer şekilde ise veri tabanına bağlanmadan önce parametreyle veri tabanı yolunu belirtmeniz lazım.
Örneğin;
DM.ANADATA.Params.Add('Database='+ ExtractFilePath(Application.ExeName)+'DATA\AYARLAR.FDB')

bu şekilde ilgili Query e parametre atayarak bağlantı sağlayabilirsiniz.
Bazen daha ileriye ulaşmak için bir kaç adım geri gitmek mecburidir. Çünkü en ileri sıçrayışlar iki adım geriden başlar.
Cevapla
#7
(11-01-2019, Saat: 19:00)ihalilcoban Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba.


Veri tabanı yolunu parametre olarak mı belirliyorsunuz? Yoksa kendi bilgisayarınızda oluşturduğunuz dizine göre mi diğer bilgisayarda çalıştırıyorsunuz? Örneğin kendi bilgisayarınızda projenizi C:\Proje\Deneme\DATA\DATA.FDB şeklinde bir dizinde derlediğiniz zaman başka bir bilgisayarda da aynı yolu oluşturmanız lazım ki program çalışsın. Diğer şekilde ise veri tabanına bağlanmadan önce parametreyle veri tabanı yolunu belirtmeniz lazım.
Örneğin;
DM.ANADATA.Params.Add('Database='+ ExtractFilePath(Application.ExeName)+'DATA\AYARLAR.FDB')

bu şekilde ilgili Query e parametre atayarak bağlantı sağlayabilirsiniz.



teşekkür ederim.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bu kodu çevirirken nerede hata yapıyorum ? seci20 14 1.463 08-10-2019, Saat: 17:39
Son Yorum: crypto
  Aign:=alLeft kullanımındaki hata 41linea41 4 175 13-09-2019, Saat: 22:38
Son Yorum: 41linea41
  [ÇÖZÜLDÜ]Server İşletim Sisteminde Çalışan Windows Servis te is not a valid date Hata theSinan 9 337 28-08-2019, Saat: 10:05
Son Yorum: adelphiforumz
  ÇÖZÜLDÜ-daha önce çalışan kod hata veriyor firebird sadikacar60 5 254 25-08-2019, Saat: 21:07
Son Yorum: mcuyan
  Soket bağlantı hata penceresi ... Gürcan 0 164 19-07-2019, Saat: 18:00
Son Yorum: Gürcan



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi