Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FireDac Hata: DriverName or add DriverID
#1
Merhaba,

Uygulamayı derlediğim bilgisayarda herhangi bir sorun yaşamıyorum, fakat farklı bilgisayarda ise resimdeki sorunla karşılaşıyorum.
Bu sorunu nasıl çözebilirim?


Gmz6r2.jpg
Cevapla
#2
Merhaba.

Hangi beri tabanını kullanıyorsunuz. Veri tabanına bağlantıyı kodla manuel olarak mı yapıyorsunuz? Kodla yapıyorsanız TFDConnection.DriverName atama yapmanız lazım. Örneğin firebird için TFDConnection.DriverName:='FB'; gibi.
Bazen daha ileriye ulaşmak için bir kaç adım geri gitmek mecburidir. Çünkü en ileri sıçrayışlar iki adım geriden başlar.
Cevapla
#3
Merhaba,
Siz muhtemelen lokalde tanımlı bir ini dosyası (hazır bağlantı parametreleri içeren örnek veri tabanı konfigürasyon dosyası) ile bağlantı sağlıyorsunuz. Bu nedenle uygulama lokalde sorunsuz çalışıyordur.
Böyle bir durum varsa, bunu iptal edip manüel bir tanımlama yapın. 
DriverID alanı, connection'ın hangi veri tabanına bağlanacağını gösterir. Connection nesnesini çift tıklayın ve hangi veri tabanına bağlanacağınızı bu alandan bir seçim yaparak belirleyin.
Olmaz ise bu atama işlemini connection'ın OnBeforeConnect olayında yapın.
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#4
Cevaplar için Teşekkür ederim.


Mysql kullanıyorum, Connection mysql yaptım test edip dönüş yaparım.
Cevapla
#5
(09-01-2019, Saat: 20:11)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Siz muhtemelen lokalde tanımlı bir ini dosyası (hazır bağlantı parametreleri içeren örnek veri tabanı konfigürasyon dosyası) ile bağlantı sağlıyorsunuz. Bu nedenle uygulama lokalde sorunsuz çalışıyordur.
Böyle bir durum varsa, bunu iptal edip manüel bir tanımlama yapın. 
DriverID alanı, connection'ın hangi veri tabanına bağlanacağını gösterir. Connection nesnesini çift tıklayın ve hangi veri tabanına bağlanacağınızı bu alandan bir seçim yaparak belirleyin.
Olmaz ise bu atama işlemini connection'ın OnBeforeConnect olayında yapın.



Selamlar sorun çözülemedi.

FDConnection da çift tıklayarak DriverID'yi Mysql olarak seçtim.


Fakat garip bir şekilde programı farklı bir bilgisayarda denediğimde hiç çalışmıyor. 
Ekrana gelmiyor görev yöneticisinden baktığımda da göremiyorum. Kodları @mrmarman kodlarını kullanarak Buradaki linkten alarak kendime göre uyarladım. Bu sorunu nasıl çözerim?


Not:
exe'nin yanına (libmysqld.dll ve errmsg.sys) ekli
Cevapla
#6
Merhaba.


Veri tabanı yolunu parametre olarak mı belirliyorsunuz? Yoksa kendi bilgisayarınızda oluşturduğunuz dizine göre mi diğer bilgisayarda çalıştırıyorsunuz? Örneğin kendi bilgisayarınızda projenizi C:\Proje\Deneme\DATA\DATA.FDB şeklinde bir dizinde derlediğiniz zaman başka bir bilgisayarda da aynı yolu oluşturmanız lazım ki program çalışsın. Diğer şekilde ise veri tabanına bağlanmadan önce parametreyle veri tabanı yolunu belirtmeniz lazım.
Örneğin;
DM.ANADATA.Params.Add('Database='+ ExtractFilePath(Application.ExeName)+'DATA\AYARLAR.FDB')

bu şekilde ilgili Query e parametre atayarak bağlantı sağlayabilirsiniz.
Bazen daha ileriye ulaşmak için bir kaç adım geri gitmek mecburidir. Çünkü en ileri sıçrayışlar iki adım geriden başlar.
Cevapla
#7
(11-01-2019, Saat: 19:00)ihalilcoban Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba.


Veri tabanı yolunu parametre olarak mı belirliyorsunuz? Yoksa kendi bilgisayarınızda oluşturduğunuz dizine göre mi diğer bilgisayarda çalıştırıyorsunuz? Örneğin kendi bilgisayarınızda projenizi C:\Proje\Deneme\DATA\DATA.FDB şeklinde bir dizinde derlediğiniz zaman başka bir bilgisayarda da aynı yolu oluşturmanız lazım ki program çalışsın. Diğer şekilde ise veri tabanına bağlanmadan önce parametreyle veri tabanı yolunu belirtmeniz lazım.
Örneğin;
DM.ANADATA.Params.Add('Database='+ ExtractFilePath(Application.ExeName)+'DATA\AYARLAR.FDB')

bu şekilde ilgili Query e parametre atayarak bağlantı sağlayabilirsiniz.



teşekkür ederim.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yavru formda sifre turetirken hata alıyorum. burak 12 410 06-05-2019, Saat: 02:14
Son Yorum: OBK
  Delphi XE6'da oluşan XML XE'de farklı. WSDL Wizard hata yapar mı ? boreas 7 348 22-04-2019, Saat: 12:55
Son Yorum: boreas
  Alphaskin Componenti ile TeeChart kullanımında hata wiseman 5 199 16-04-2019, Saat: 13:24
Son Yorum: wiseman
  Wmi kullanırken hata vermesi. seci20 17 672 20-02-2019, Saat: 18:33
Son Yorum: mrmarman
  Bu kodu çevirirken nerede hata yapıyorum ? seci20 13 843 11-02-2019, Saat: 16:12
Son Yorum: savasabd



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi