Tüm Platformlar için Hızlı Uygulama Geliştirme Kitabı... Delphi
Ön Sipariş Talebinde Bulunan Üyelerimiz
Sipariş Talebinde Bulunan Üyelerimiz

Konuyu Paylaş : facebook gplus twitter

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sql Filtre (İçinde "a" harfi geçenler)
#1
Bi sorum olacak yardım ederseni sevinirim.delphide Checkbox .check durumundaysa sadece icinde a harfi gecen isimleri dbgrid nasıl yazdırabilirim.mesela memleket=ankara olanı getiriyor
ancak (adı like ) burda nasıl yazacagım.
Cevapla
#2
(12-01-2019, Saat: 23:19)burak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlBi sorum olacak yardım ederseni sevinirim.delphide Checkbox .check durumundaysa sadece icinde a harfi gecen isimleri dbgrid nasıl yazdırabilirim.mesela memleket=ankara olanı getiriyor
ancak (adı like ) burda nasıl yazacagım.

Merhabalar,

Sorunuzu yanlış anlamadı isem;

if CheckBox.Checked=True then

Query.Close;
Query.SQL.Clear;
Query.SQL.Add(' select id, il, ilce from TBLILLER where il'+QuotedStr('%a%'));
Query.Open;
gibi bir çözüm işinize yarar umarım.

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#3
hemen deniyorum teşekürler

hata vermiyor ancak calışmıyorda
Cevapla
#4
(12-01-2019, Saat: 23:31)burak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Olhemen deniyorum teşekürler

hata vermiyor ancak calışmıyorda

Merhaba,

Lütfen kodlarınızı paylaşırmısınız. Kontrol etmek ve yapılan eksiğin tespiti açısından son derece çok önemli.
Örneğin, hangi veri tabanını kullanıyorsunuz.

Yine örnek teşkil etmesi adına; MySQL
Aşağıdaki SQL kod örneğini bir IDE ile denerseniz çalıştığını göreceksiniz.

SELECT *FROM (
      select 'ANKARA' as il
             union all
      select 'ADANA' as il 
             union all
      select 'İSTANBUL' as il
             union all
      select 'İZMİR' as il
             union all
      select 'MALATYA' as il
             union all
      select 'NEVŞEHİR' as il
) TBLILLER

where TBLILLER.il like "%A%"

Sorgu sonucu doğru geliyor.

y6VODk.png

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#5
Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol üsteki komut calısıyor.
Cevapla
#6
(12-01-2019, Saat: 23:50)burak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlLinkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol üsteki komut calısıyor.

Merhabalar,

Kodunuzu bu şekilde güncelleyip deneyin lütfen.


if CheckBox1.Checked=False then
begin
       AdoQuery1.Close;
       AdoQuery1.SQL.Clear;
       AdoQuery1.SQL.Add('select *from tablo1 where yas=30');
       AdoQuery1.Open;
end
else
begin
       AdoQuery1.Close;
       AdoQuery1.SQL.Clear;
       AdoQuery1.SQL.Add('select *from tablo1 where adi like'+QuotedStr('%a%'));
       AdoQuery1.Open;

end;


Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#7
Teşekkürler Allah razı olsun.
Cevapla
#8
(13-01-2019, Saat: 00:05)burak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlTeşekkürler Allah razı olsun.

Merhaba,

Cümlemizden.

if Then Else bloğunuz da hata vardı
. Kodlarınız bu neden ile çalışmıyordu.

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#9
Peki AdoQuery1.SQL.Add('select *from tablo1 where adi like'+QuotedStr('%a%')); bunu devamında mesela Yas 20 ile 30 arasında olanları olanları nasıl getirimi aynı komut içerisinde
Cevapla
#10
Merhaba.

SQL de BETWEEN komutunu incelemenizde fayda var. Sonrasında AND ile birleştirip tek sorguda işi çözebilirsiniz.
Bazen daha ileriye ulaşmak için bir kaç adım geri gitmek mecburidir. Çünkü en ileri sıçrayışlar iki adım geriden başlar.
Cevapla

Konuyu Paylaş : facebook gplus twitter



Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Grid içinde anlık değişen kolon Bay_Y 2 194 27-11-2018, Saat: 12:03
Son Yorum: Bay_Y
  ButtonedEdit veya Edit içinde Canvas ile çizim 3ddark 14 766 22-09-2018, Saat: 23:38
Son Yorum: ssahinoglu
  Program içinde resim üzerine yazi gonulali 1 400 06-06-2018, Saat: 11:29
Son Yorum: iyarar
  Uygulama içinde bekleme konumunda ekranda animasyon oynatma Bay_Y 13 874 11-05-2018, Saat: 08:18
Son Yorum: Tuğrul HELVACI
  Listview içinde arada dilo 4 570 06-12-2017, Saat: 09:09
Son Yorum: Fesih ARSLAN



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi