Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sql Filtre (İçinde "a" harfi geçenler)
#11
(13-01-2019, Saat: 00:19)burak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Peki AdoQuery1.SQL.Add('select *from tablo1 where adi like'+QuotedStr('%a%')); bunu devamında mesela Yas 20 ile 30 arasında olanları olanları nasıl getirimi aynı komut içerisinde

Merhabalar,

Tabiki elimden geldiği kadarı ile yardımcı olabilmek adına buradayım.
Fakat şunu belirtmek isterim ki; Kopyala->Yapıştır mantığı ile ilerlerseniz öğremeniz çok ama çok zorlaşacak ve uzayacaktır.
Bu neden ile size nacizane tavsiyem, önce biraz araştırma yapın.
Eskiden olsaydı internet yok, olan dönemlerde ise kaynak çok zordu.
Ama şimdi ise siz daha "Bet aramanızı tamamlamadan" size "SQL İle Between Kullanımı" bunu mu aramak istemiştiniz diyen bir teknoloji dönemindeyiz.

Biraz araştırın bence. Bu size gerçekten çok samimi bir tavsiyem olacaktır.
Yazdıklarım şevkinizi lütfen kırmasın!

Ben de önce araştırmamı yapıyor sonra gerekirse tabiki buradaki arkadaşların bilgilerinden istifade ediyorum.
Amaç yardımlaşmak..

Örneğinize gelince;

if CheckBox1.Checked=False then
begin
      AdoQuery1.Close;
      AdoQuery1.SQL.Clear;
      AdoQuery1.SQL.Add('select *from tablo1 where yas=30');
      AdoQuery1.Open;
end
else
begin
      AdoQuery1.Close;
      AdoQuery1.SQL.Clear;
      AdoQuery1.SQL.Add('select *from tablo1 where adi like'+QuotedStr('%a%')+' and (yas between 20 and 30)');
      AdoQuery1.Open;

end;


Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#12
Veritabanında YAŞ bir yıl sonra değişeceği için yerine DOĞUM TARİHİ veya yılı kullanmak lazım.

Arayüzden almak istediğin koşul kümesini WHERE içine dahil etmek için
ve girilen değerlerde 'delete,truncate,drop' gibi zararlı metinleri silmek için ayrı iki fonksiyon yazman iyi olur.
Cevapla
#13
(12-01-2019, Saat: 23:19)burak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bi sorum olacak yardım ederseni sevinirim.delphide Checkbox .check durumundaysa sadece icinde a harfi gecen isimleri dbgrid nasıl yazdırabilirim.mesela memleket=ankara olanı getiriyor
ancak (adı like ) burda nasıl yazacagım.

Konu başlığı, konu içeriğini yansıtmıyor. 
Konu başlığını düzelterek, DelphiCan içerik kalitesini artırmamıza yardımcı olabilirsiniz.
Cevapla
#14
Konu başlığını değiştirin lütfen
blog.yakupulutas.com
Kuvvete dayanamayan adalet aciz, 
Adalete dayanamayan kuvvet zalimdir.
WWW
Cevapla
#15
(13-01-2019, Saat: 12:37)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Konu başlığını değiştirin lütfen

Ben de bunu yazmak için bu konuya girmiştim.

@burak; neden böyle bir başlık seçimi yapıyorsunuz? Aynı sorunu yaşayanlar cevabı bulamasın diye mi?
There's no place like 127.0.0.1
WWW
Cevapla
#16
Başlık değiştirilmiştir.
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
WWW
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  fonksiyon içinde parametreye default değer atama sorunu adelphiforumz 6 222 24-05-2019, Saat: 11:20
Son Yorum: adelphiforumz
  SQL de Aynı Tablo İçinde Kopyalamak OZCANK 7 290 09-04-2019, Saat: 11:00
Son Yorum: Tuğrul HELVACI
  Grid içinde anlık değişen kolon Bay_Y 2 377 27-11-2018, Saat: 12:03
Son Yorum: Bay_Y
  ButtonedEdit veya Edit içinde Canvas ile çizim 3ddark 14 1.301 22-09-2018, Saat: 23:38
Son Yorum: ssahinoglu
  Program içinde resim üzerine yazi gonulali 1 556 06-06-2018, Saat: 11:29
Son Yorum: iyarar



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi