Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DBGRID Indicator Sorunu [Çözüldü]
#1
Merhaba arkadaşlar,

benim şöyle bir sorunum var. Yeni bir kayıt girdikten sonra tablomu refresh ettiğimde dbgriddeki indicator olması gerektiği gibi son kayda gidiyor fakat griddete görünen ilk kayıt seçili görünüyor... bu neden oluyor sizce??? ben son kaydın seçili olmasını istiyorum.


Ek Dosyalar Resimler
   
Cevapla
#2
Gridin bağlı olduğu Query nesnesini "Query1.Last" derseniz son kayda gider..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#3
Sad 
mcuyan last yaptığım için bu görünü oluyor. Sad

hatta dbgrid mouseun scroll düğmesini yuvarlamayana kadar kilitli olarak kalıyor.
Cevapla
#4
Grid'in ayarlarıyla oynamış olabilir misiniz?

Bende seçilmemiş geliyor çünki..

Options->AlwaysShowSelection Kısmına bir bakın..


Ek Dosyalar Resimler
   
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#5
mcuyan, evet AlwaysShowSelection true olarak ayarladım. seçili olmasını istiyorum.

yeni bir kayıt ekliyorum, daha sonra tablomu yeniliyorum ve son kayda git dediğimde bu sorun oluyor. 10,000 kayıt olunca mı böyle oluyor acaba. dediğim gibi gride tıkladığımda karşılık vermiyor herhangi bir şeyi seçmiyor ta ki scrool düğmesini yukarıya doğru yuvarlayana kadar.


Ek Dosyalar Resimler
   
Cevapla
#6
Focus olayını bi inceleyin.. AutoFocus yapmasın grid'e.. Belki ondandır..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#7
mcuyan, teşekkürler deneyeceğim olmazsa haberdar ederim.
Cevapla
#8
arkadaşlar, bileşeni (dbgrid) kaldırıp, yeniden forma ekleyip aynı ayarları kullanınca sorun düzeldi. bileşeni kaldırmak nasıl bir etki yaptıysa artık...

solution
1- remove dbgrid from the form
2- add the new dbgrid component to the form
Cevapla
#9
Dediğim gibi.. bi ayarıni degistirip unutmus olabilirsiniz.. neyse önemli olan çalışması. Kolay gelsin
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#10
Dbgrid bileşenindeki bu sorun sık sık benim de karşıma çıkmakta. Ama ne hikmetse ben de, dbgridi kaldırıp tekrar eklediğimde sorun düzeliyor. Daha 3 gün önce başıma geldi. Eğer dbgrid üzerinde bir kayıtta değişiklik yapılmayacak ise, readonly = true olarak ayarlarını yapıyorum. Ayrıca editing = false yapıyorum.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  SetLength sorunu seci20 2 84 13-09-2019, Saat: 13:50
Son Yorum: seci20
  ÇÖZÜLDÜ-timer kullanmadan saat kontrolü mümkünmü? sadikacar60 3 130 10-09-2019, Saat: 22:19
Son Yorum: sadettinpolat
  [ÇÖZÜLDÜ] cxgrid hücre formatı wiseman 2 65 10-09-2019, Saat: 13:53
Son Yorum: wiseman
  Dbgrid icerisinda combobox kullanma TheEAK 2 60 10-09-2019, Saat: 11:20
Son Yorum: TheEAK
  Writefile yazılan byte sorunu seci20 2 161 04-09-2019, Saat: 20:29
Son Yorum: seci20



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi