Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Windows Oturumu Açılmadan Program Nasıl Çalışır
#1
Merhaba 
Otomatik Yedeklemek için Basit bir Yedekleme Uygulaması Yazıyorum
Açılışta Çalışması için
Kayıt Defterine 
HKEY_LOCAL_MACHINE
SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
Yazdım 
ancak
Server  Kapanıp Tekrar Açılıyor ve  Windows Oturumu Açılmadan Program Açılmıyor 
Oturum Açılmadan Programı Nasıl Çalıştırabilirim
Yardımlarınız için allah razı olsun
Cevapla
#2
Başlat -> çalıştır--> GPedit.msc ->windows ayarları komut dosyaları - Başlangıç.

Buraya exe yi ekleyin. Oturum açılmadan önce açılabilir sanırım. en azından explorer.exe den önce çalışıyor.
Cevapla
#3
İnternetten baktığım kadarıyla, uygulamanın "service" olarak çalıştırılması gerekiyormuş. Windows görevi olarak kaydetmek önerilen diğer yöntem.
Cevapla
#4
Sanırım Tek Çözüm Yolu Bir Windows Servisi Yazıp Servisten Uygulamayı Başlatmak olacak
İnternetten Araştırtırdığım kadarıyla
windows Servisten Başka Program Çalıştırmaya çalışanlar baya uğraşmış
çözüm bulduğumda inşallah buraya yazacağım
Cevapla
#5
(18-01-2019, Saat: 09:04)theSinan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sanırım Tek Çözüm Yolu Bir Windows Servisi Yazıp Servisten Uygulamayı Başlatmak olacak
İnternetten Araştırtırdığım kadarıyla
windows Servisten Başka Program Çalıştırmaya çalışanlar baya uğraşmış
çözüm bulduğumda inşallah buraya yazacağım

+4 @anemos

Oturum açılmadan programın çalışmasını istediğinize göre programın bir arayüzü yok yada olması şart değil. O zaman servis yazıp da kendi programınızı çalıştırması yerine, kendi uygulamanızı servis uygulamasına çevirmeniz daha mantıklı.
There's no place like 127.0.0.1
WWW
Cevapla
#6
(18-01-2019, Saat: 09:41)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(18-01-2019, Saat: 09:04)theSinan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sanırım Tek Çözüm Yolu Bir Windows Servisi Yazıp Servisten Uygulamayı Başlatmak olacak
İnternetten Araştırtırdığım kadarıyla
windows Servisten Başka Program Çalıştırmaya çalışanlar baya uğraşmış
çözüm bulduğumda inşallah buraya yazacağım

+4 @anemos

Oturum açılmadan programın çalışmasını istediğinize göre programın bir arayüzü yok yada olması şart değil. O zaman servis yazıp da kendi programınızı çalıştırması yerine, kendi uygulamanızı servis uygulamasına çevirmeniz daha mantıklı.

Hocam Programın Arayüzü Var
Arayüzü Var ise 
Programın Oturum Açılmadan Çalışma İmkanı Yok mu
ben bir Servis Yazıp Programı Servisten Başlatmayı Düşünüyorum
Bu mantık yanlış mı 
Bir Windows Servisi Oluşturdum
Programın Kapanmaması için 
ServiceExecute
Eventine 
Kod:
 while (!Terminated )
ServiceThread->ProcessRequests(true);

 Yazdım Servis Kapanmıyor Aslında Sadece Programı Çalıştırmak için Kullanacağımdan Servisin Kapanıp Kapanması Önemli Değil
 Test için basit bir fonksiyon  Yazdım Fonksiyon ile Dosyaya deneme yazısı yazdım için çalışıp çalışmadığını test etmek için

Kod:
ServiceStart

eventine Fonksiyonu yazıyorum Servisi Derliyorum İnstall edip Servisi Başlatıyorum Ancak çalışmıyor

Kod:
ServiceCreate
evetine Fonksiyonu yazıp derlediğimde çalışıyor
oysa windows Açılışta Servisi Sadece Başlatır ServiceCreate eventi çalışmaz 
Servis Start edildiğinde Çalışması istediğim kodu nereye yazmam gerekiyor acaba
Cevapla
#7
Servis uygulaması interaktif bir ekrana sahip olamaz. Çünkü Servis uygulamaları farklı bir session'da çalışır. Aynı zamanda Windows'a logon olmadan, kullanıcı ile etkileşime geçebilen bir program ne işe yarar ? Logon olmadan o etkileşim ekranını da göremezsiniz ki..

Bence siz ne yapmak istediğinizi tam olarak açıklarsanız, doğru istikamette gitmeniz için daha isabetli tavsiyeler alabilirsiniz.
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
WWW
Cevapla
#8
hocam yapmak istedim
MSSQL, MYSQL , Firebird VeriTabanlarını ve Dosya/Dizin Yedekleme için Geliştirdiğim
Bir Otomatik Yedekleme Uygulamam Var Kişisel Bilgisayarlarda Sorunsuz Çalışıyor Server Bilgisayarlarda ise Oturum açıldığı zaman Çalışıyor
Programın Çalışması
Kullanıcı Yedeklemek istediği Şeyi ve Yedeklemek istediği zamanı GörevListesine Kayıt Ediyor
Thread ile Oluşturduğum Sınıftan da Zamanı Gelen Görevin İcrası Gerçekleştiriliyor
Görevin İcrası esnasına Görevin Durumu Hakkında Kullanıcı Bilgilendiriliyor
ve Görev Durumu hakkında rapor oluşturuluyor
Buraya Kadar Sıkıntı Yok
Server Bilgisayarda Bazı durumlarda bilgisayar kapanıp açılıyor ve oturum açılmadan clientler tarafından kullanılabiliyor
benim sıkıntım oturum açılmadığı için
benim uygulamam açılmamış oluyor dolayısı ile zamanı gelen görevler icra edilmiyor
görev icrası esnasında Kullanıcının görevin Durumu Hakkında bilgi görmesi önemli değil önemli olan yedeklemenin yapılması
Yapmak istediğim Oturum açılmadan da Uygulamamı başlatabileceğim basit bir servis yazmak bu mümkün değil mi acaba
Cevapla
#9
(18-01-2019, Saat: 11:22)theSinan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam Programın Arayüzü Var
Arayüzü Var ise 
Programın Oturum Açılmadan Çalışma İmkanı Yok mu
ben bir Servis Yazıp Programı Servisten Başlatmayı Düşünüyorum
Bu mantık yanlış mı 

Evet yanlış. Hem yanlış, hem de mantıksız. 
Henüz oturum açılmadı; kullanıcı arayüzü, masaüstü vs. yok. Dolayısıyla hiç bir programın arayüzünü gösteremezsiniz!
There's no place like 127.0.0.1
WWW
Cevapla
#10
Hocam Ben Uygulamayı C++ ile Kodluyorum
Pascaldan anlamıyorum Smile
Birde Uygulama Görevi icra ederken Birkaç iş Yapıyor
MSSQL, Yedeklerken Sunucuya Bağlanma İşlemi Oluyor
MYSQL yedeklerken Sitemde Kurulu Mysql buluyorum (MYSQL yedeklemeyi mysqldump ile yapıyorum)
FireBird Yedeklerken Sistemde Kurulu Firebird Versiyonunu buluyorum
Yedeği Aldıktan Sonra Zipliyor
Ziplediğini FTP Protokolu ile Sunucuya Atıyor
Görevin Sonunda Müşteriye Mail Atıyor
yine Müşterinin Cep Telefonuna Mesaj Atıyor
Saklama Süresi Biten Yedekleri Hem Localden Hem FTP den Siliyor
İşlemler ile ilgili Rapor Oluşturuyor
Bunları Servis Uygulaması için Yazmam Çok Zor

Bu uğraşlar Yerine Programımı Oturum Açılmadan Çalıştırabilirsem Sorunum çözülecek
Görev Zamanlayıcı ya görevi bir Bat dosyası ile ekleyebilir miyim acaba
Yardımlarınız İçin Allah razı olsun
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  [Çözüldü] - Google Cloud Platformunda OAuth 2.0 ile Dinamik Token Nasıl Alınır? Fesih ARSLAN 14 560 21-05-2019, Saat: 13:11
Son Yorum: Bay_Y
  Bir query'i birden fazla yerde nasıl kullanırım ? boreas 4 125 24-04-2019, Saat: 12:27
Son Yorum: Abdullah ILGAZ
  StatusBar nasıl resim ekliyebilirim? burak 6 326 12-04-2019, Saat: 18:55
Son Yorum: SimaWB
  while ile sifre kontrolunu nasıl yapabilirim. burak 8 395 04-03-2019, Saat: 14:31
Son Yorum: ChangeoveR
  Delphi'de Panelin görüntüsünü saydam bir şekilde png olarak nasıl kaydedebilirim? Cyb3r 8 470 27-02-2019, Saat: 09:30
Son Yorum: Cyb3r



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi