Çok Yakında Yeni Bir Arayüzle karşınızdayız! http://yeni.delphican.com/

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DBLookupComboBox'da istenilen kayıt seçili gelsin
#1
Arkadaşlar Merhaba;
Programa ilk giriş de Tablo daki şirketleri bulduruyorum ve seçerek giriş yapıyorum. Yapmak istediğim seçtiğim şirketi default getirtmek 
PARAM Tablosunda şirket alanını EPARAM_2 olarak tutuyorum bu şirketi DBlookupComboBox1 buldurup nasıl eşitleyebilirim ki sürekli şirket seçmek zorunda kalmayayım?

PARAM.Open;
     PARAM.Locate('EPARAM_2');
Cevapla
#2
Merhaba,
DBlookupComboBox1 nesnesindeki keyvalue özelliği ile yapabilirsin
Cevapla
#3
(20-01-2019, Saat: 11:50)meko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
DBlookupComboBox1 nesnesindeki keyvalue özelliği ile yapabilirsin

Nasıl yapabilirim bir örnek verebilirmisin ?
Cevapla
#4
(20-01-2019, Saat: 12:11)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(20-01-2019, Saat: 11:50)meko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
DBlookupComboBox1 nesnesindeki keyvalue özelliği ile yapabilirsin

Nasıl yapabilirim bir örnek verebilirmisin ?

Arkadaşlar Merhaba ;  Ben şöyle bir şey yaptım ,
SaveToFile ile c:\SIRKET diye bir dosyaya şirketin adını yazdırdım sonra LoadFromFile ile de okuyorum ShowMessage(DATA)  ile baktığım da şirket ismide geliyor ama ne yaptıysam bir türlü DBLookupComboBox1.Text  eşitleyemedim bur da yardımcı olur musun ?  

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
Var
DATA:String;
SirketGetirme : TStringList;
begin
SirketGetirme := TStringList.Create;
SirketGetirme.LoadFromFile('C:\SIRKET.DLL');
DATA:= SirketGetirme.strings[0];
   memo1.Lines.LoadFromFile('C:\dataconnection.txt');
   memo2.Lines.LoadFromFile('C:\\userconnection.txt');
   ADOConnection1.ConnectionString := memo1.Text;
   ADOConnection2.ConnectionString := memo2.Text;
   ADOConnection1.Connected := true;
   ADOConnection2.Connected := true;
   Sirket.Active := True;
   DATA:=DBLookupComboBox1.Text;
   ADOConnection1.Connected:=False;
   ADOConnection1.DefaultDatabase:=DATA;
   ADOConnection1.Connected:=True;
   DATA:=DBLookupComboBox1.Text;
   DBLookupComboBox1.ListFieldIndex:=0;
   RegKontrol;  //Lisans
 //  Button1.
SirketGetirme.Free;
   end;
Cevapla
#5
Siz login olma bilgisi için bu bilgiyi kullanacağınızı söylüyorsunuz, neden DBLookupComboBox yerine LookupComboBox kullanmıyorsunuz?
P.Safa:Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır.Zaman insanları değil,armutları olgunlaştırır
C.Yücel:Toprak gibi olmalısın! Ezildikçe sertleşmelisin!Seni ezenler sana muhtaç kalmalı! Hayatı sende bulmalı
S.Canan:Bildiğini zannettiğin an hiç bir şey öğrenemezsin
Bilgi uçar
WWW
Cevapla
#6
(29-01-2019, Saat: 01:02)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(20-01-2019, Saat: 12:11)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Nasıl yapabilirim bir örnek verebilirmisin ?

Arkadaşlar Merhaba ;  Ben şöyle bir şey yaptım ,
SaveToFile ile c:\SIRKET diye bir dosyaya şirketin adını yazdırdım sonra LoadFromFile ile de okuyorum ShowMessage(DATA)  ile baktığım da şirket ismide geliyor ama ne yaptıysam bir türlü DBLookupComboBox1.Text  eşitleyemedim bur da yardımcı olur musun ?  

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
Var
DATA:String;
SirketGetirme : TStringList;
begin
SirketGetirme := TStringList.Create;
SirketGetirme.LoadFromFile('C:\SIRKET.DLL');
DATA:= SirketGetirme.strings[0];
   memo1.Lines.LoadFromFile('C:\dataconnection.txt');
   memo2.Lines.LoadFromFile('C:\\userconnection.txt');
   ADOConnection1.ConnectionString := memo1.Text;
   ADOConnection2.ConnectionString := memo2.Text;
   ADOConnection1.Connected := true;
   ADOConnection2.Connected := true;
   Sirket.Active := True;
   DATA:=DBLookupComboBox1.Text;
   ADOConnection1.Connected:=False;
   ADOConnection1.DefaultDatabase:=DATA;
   ADOConnection1.Connected:=True;
   DATA:=DBLookupComboBox1.Text;
   DBLookupComboBox1.ListFieldIndex:=0;
   RegKontrol;  //Lisans
 //  Button1.
SirketGetirme.Free;
   end;

Merhaba.

Kodunuzda bir sorun yok gibi. DBLookupComboBox1 in bağlantılarını kontrol etmenizde fayda var. Atamaları eksik bırakmış olabilirsiniz.
Bazen daha ileriye ulaşmak için bir kaç adım geri gitmek mecburidir. Çünkü en ileri sıçrayışlar iki adım geriden başlar.
Cevapla
#7
Şunu denedim bir tane Edit1 ekledim ve eşitledim baktım ki buraya da gelmedi şirket bilgisi acaba kaydederken mi hata yapıyorum;

Kaydetme bölümüm;
SirketKayit:= TStringlist.create;
SirketKayit.Add(Edit2.Text);
SirketKayit.SaveToFile('C:\SIRKET.DLL');
Geri çağırma kodlarım;
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
Var
DATA:String;
SirketGetirme : TStringList;
begin
/////////////////////
SirketGetirme := TStringList.Create;
SirketGetirme.LoadFromFile('C:\SIRKET.DLL');
ShowMessage(SirketGetirme.strings[0]);
Edit1.Text:=SirketGetirme.strings[0];

Cevapla
#8
(30-01-2019, Saat: 08:24)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şunu denedim bir tane Edit1 ekledim ve eşitledim baktım ki buraya da gelmedi şirket bilgisi acaba kaydederken mi hata yapıyorum;

Kaydetme bölümüm;
SirketKayit:= TStringlist.create;
SirketKayit.Add(Edit2.Text);
SirketKayit.SaveToFile('C:\SIRKET.DLL');
Geri çağırma kodlarım;
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
Var
DATA:String;
SirketGetirme : TStringList;
begin
/////////////////////
SirketGetirme := TStringList.Create;
SirketGetirme.LoadFromFile('C:\SIRKET.DLL');
ShowMessage(SirketGetirme.strings[0]);
Edit1.Text:=SirketGetirme.strings[0];

Arkadaşlar bu şekilde hallettim 

procedure TForm1.FormShow(Sender: TObject);
Var
SirketGetirme : TStringList;
begin
SirketGetirme := TStringList.Create;
SirketGetirme.LoadFromFile('C:\SIRKET.DLL');
DBLookupComboBox1.KeyValue:=SirketGetirme.strings[0];
SirketGetirme.Free;
Bu şekilde şirketi bulup eşitleyebiliyorum fakat Mouse ile seçmeden veri tabanını seçmiyor Mouse Click tetikleme kodunu nasıl yazabilirim?

procedure TForm1.FormActivate(Sender: TObject);
Var
ilkacilis:integer;
Begin
if ilkacilis<>1 then
Begin
DBLookupComboBox1.OnClick;
ilkacilis:=1;
End;
End;
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hal Kayıt Sistemi Web Servis eyln 48 9.739 17-02-2020, Saat: 11:11
Son Yorum: eyln
  ListView Bileşeninde Seçili Satırın Veri Tabanından Silinmesi bünyamin68 5 363 25-11-2019, Saat: 21:44
Son Yorum: BGNew
  Tabloya Kontrollü Kayıt bünyamin68 7 526 24-10-2019, Saat: 17:18
Son Yorum: serdar
  Delphi'den SP ile kayıt Aktolgali 4 497 30-09-2019, Saat: 23:05
Son Yorum: Aktolgali
  ADO Kayit hatası serdar 4 580 25-08-2019, Saat: 11:16
Son Yorum: serdar



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi