Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DBLookupComboBox'da istenilen kayıt seçili gelsin
#1
Arkadaşlar Merhaba;
Programa ilk giriş de Tablo daki şirketleri bulduruyorum ve seçerek giriş yapıyorum. Yapmak istediğim seçtiğim şirketi default getirtmek 
PARAM Tablosunda şirket alanını EPARAM_2 olarak tutuyorum bu şirketi DBlookupComboBox1 buldurup nasıl eşitleyebilirim ki sürekli şirket seçmek zorunda kalmayayım?

PARAM.Open;
     PARAM.Locate('EPARAM_2');
Cevapla
#2
Merhaba,
DBlookupComboBox1 nesnesindeki keyvalue özelliği ile yapabilirsin
Cevapla
#3
(20-01-2019, Saat: 11:50)meko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
DBlookupComboBox1 nesnesindeki keyvalue özelliği ile yapabilirsin

Nasıl yapabilirim bir örnek verebilirmisin ?
Cevapla
#4
(20-01-2019, Saat: 12:11)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(20-01-2019, Saat: 11:50)meko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
DBlookupComboBox1 nesnesindeki keyvalue özelliği ile yapabilirsin

Nasıl yapabilirim bir örnek verebilirmisin ?

Arkadaşlar Merhaba ;  Ben şöyle bir şey yaptım ,
SaveToFile ile c:\SIRKET diye bir dosyaya şirketin adını yazdırdım sonra LoadFromFile ile de okuyorum ShowMessage(DATA)  ile baktığım da şirket ismide geliyor ama ne yaptıysam bir türlü DBLookupComboBox1.Text  eşitleyemedim bur da yardımcı olur musun ?  

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
Var
DATA:String;
SirketGetirme : TStringList;
begin
SirketGetirme := TStringList.Create;
SirketGetirme.LoadFromFile('C:\SIRKET.DLL');
DATA:= SirketGetirme.strings[0];
   memo1.Lines.LoadFromFile('C:\dataconnection.txt');
   memo2.Lines.LoadFromFile('C:\\userconnection.txt');
   ADOConnection1.ConnectionString := memo1.Text;
   ADOConnection2.ConnectionString := memo2.Text;
   ADOConnection1.Connected := true;
   ADOConnection2.Connected := true;
   Sirket.Active := True;
   DATA:=DBLookupComboBox1.Text;
   ADOConnection1.Connected:=False;
   ADOConnection1.DefaultDatabase:=DATA;
   ADOConnection1.Connected:=True;
   DATA:=DBLookupComboBox1.Text;
   DBLookupComboBox1.ListFieldIndex:=0;
   RegKontrol;  //Lisans
 //  Button1.
SirketGetirme.Free;
   end;
Cevapla
#5
Siz login olma bilgisi için bu bilgiyi kullanacağınızı söylüyorsunuz, neden DBLookupComboBox yerine LookupComboBox kullanmıyorsunuz?
P.Safa:Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır.Zaman insanları değil,armutları olgunlaştırır
C.Yücel:Toprak gibi olmalısın! Ezildikçe sertleşmelisin!Seni ezenler sana muhtaç kalmalı! Hayatı sende bulmalı
S.Canan:Bildiğini zannettiğin an hiç bir şey öğrenemezsin
Bilgi uçar
WWW
Cevapla
#6
(29-01-2019, Saat: 01:02)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(20-01-2019, Saat: 12:11)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Nasıl yapabilirim bir örnek verebilirmisin ?

Arkadaşlar Merhaba ;  Ben şöyle bir şey yaptım ,
SaveToFile ile c:\SIRKET diye bir dosyaya şirketin adını yazdırdım sonra LoadFromFile ile de okuyorum ShowMessage(DATA)  ile baktığım da şirket ismide geliyor ama ne yaptıysam bir türlü DBLookupComboBox1.Text  eşitleyemedim bur da yardımcı olur musun ?  

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
Var
DATA:String;
SirketGetirme : TStringList;
begin
SirketGetirme := TStringList.Create;
SirketGetirme.LoadFromFile('C:\SIRKET.DLL');
DATA:= SirketGetirme.strings[0];
   memo1.Lines.LoadFromFile('C:\dataconnection.txt');
   memo2.Lines.LoadFromFile('C:\\userconnection.txt');
   ADOConnection1.ConnectionString := memo1.Text;
   ADOConnection2.ConnectionString := memo2.Text;
   ADOConnection1.Connected := true;
   ADOConnection2.Connected := true;
   Sirket.Active := True;
   DATA:=DBLookupComboBox1.Text;
   ADOConnection1.Connected:=False;
   ADOConnection1.DefaultDatabase:=DATA;
   ADOConnection1.Connected:=True;
   DATA:=DBLookupComboBox1.Text;
   DBLookupComboBox1.ListFieldIndex:=0;
   RegKontrol;  //Lisans
 //  Button1.
SirketGetirme.Free;
   end;

Merhaba.

Kodunuzda bir sorun yok gibi. DBLookupComboBox1 in bağlantılarını kontrol etmenizde fayda var. Atamaları eksik bırakmış olabilirsiniz.
Bazen daha ileriye ulaşmak için bir kaç adım geri gitmek mecburidir. Çünkü en ileri sıçrayışlar iki adım geriden başlar.
Cevapla
#7
Şunu denedim bir tane Edit1 ekledim ve eşitledim baktım ki buraya da gelmedi şirket bilgisi acaba kaydederken mi hata yapıyorum;

Kaydetme bölümüm;
SirketKayit:= TStringlist.create;
SirketKayit.Add(Edit2.Text);
SirketKayit.SaveToFile('C:\SIRKET.DLL');
Geri çağırma kodlarım;
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
Var
DATA:String;
SirketGetirme : TStringList;
begin
/////////////////////
SirketGetirme := TStringList.Create;
SirketGetirme.LoadFromFile('C:\SIRKET.DLL');
ShowMessage(SirketGetirme.strings[0]);
Edit1.Text:=SirketGetirme.strings[0];

Cevapla
#8
(30-01-2019, Saat: 08:24)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Şunu denedim bir tane Edit1 ekledim ve eşitledim baktım ki buraya da gelmedi şirket bilgisi acaba kaydederken mi hata yapıyorum;

Kaydetme bölümüm;
SirketKayit:= TStringlist.create;
SirketKayit.Add(Edit2.Text);
SirketKayit.SaveToFile('C:\SIRKET.DLL');
Geri çağırma kodlarım;
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
Var
DATA:String;
SirketGetirme : TStringList;
begin
/////////////////////
SirketGetirme := TStringList.Create;
SirketGetirme.LoadFromFile('C:\SIRKET.DLL');
ShowMessage(SirketGetirme.strings[0]);
Edit1.Text:=SirketGetirme.strings[0];

Arkadaşlar bu şekilde hallettim 

procedure TForm1.FormShow(Sender: TObject);
Var
SirketGetirme : TStringList;
begin
SirketGetirme := TStringList.Create;
SirketGetirme.LoadFromFile('C:\SIRKET.DLL');
DBLookupComboBox1.KeyValue:=SirketGetirme.strings[0];
SirketGetirme.Free;
Bu şekilde şirketi bulup eşitleyebiliyorum fakat Mouse ile seçmeden veri tabanını seçmiyor Mouse Click tetikleme kodunu nasıl yazabilirim?

procedure TForm1.FormActivate(Sender: TObject);
Var
ilkacilis:integer;
Begin
if ilkacilis<>1 then
Begin
DBLookupComboBox1.OnClick;
ilkacilis:=1;
End;
End;
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  ADO Kayit hatası serdar 4 212 25-08-2019, Saat: 11:16
Son Yorum: serdar
  Mükerrer Kayıt Uyarısı OZCANK 13 778 19-04-2019, Saat: 15:37
Son Yorum: SercanTEK
  fareyi istenilen rengin üzerine konumlandırma delhici 5 423 19-04-2019, Saat: 14:49
Son Yorum: SimaWB
  Excel secili satır ahmetb 32 2.117 06-03-2019, Saat: 22:26
Son Yorum: mcuyan
  Listview kayıt sorunu Yeliz 6 768 31-01-2019, Saat: 15:42
Son Yorum: Tuğrul HELVACI



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi