Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
QuickReport, Delphi 7, Windows 10 HATA ! [Çözüldü]
#11
Merhabalar,

Rapor dönüştürmek için aşağıdaki örnek kod mevcut.
Bizzat kodu denemiş değilim bilginize!.

uses  ConverterQR2FR;

conv := TConverterQr2Fr.Create;
conv.Source := QuickRep1;
conv.Target := FReport;
conv.Convert;
FReport.SaveToFile('converted_fromQR.fr3');

Bu işlem QR'da tanımlamış olduğunuz arka tarafda bulunan kodların aktarımını yapmaz, bilginiz olsun.

Eğer QR -> QRLabel1 için yazdığınız kodlar'ı FR bölümüne aktarma işlemi yapmaz.

if Table1Saha.Value='a' then QRLabel.Font.Folor:=clred; 

gibi

Bu kodları FR'da kendiniz tekrar yazmak zorundasınız.
Çünkü FR kendi altyapısı kodlama sistemi mevcut bu durumlar için.



Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#12
Tüm yazdıklarım bir karakter hatasını düzeltmek için backspace tuşuna basmamla gitti, sanıyorum elim yanlışlıkla touchpad 'e değmiş, cursor de adres çubuğuna konumalanmıştı, hepinize ayrı ayrı yanıt vermiştim, çok üzgünüm. (Keşke yazdıklarımız otomatik taslak olarak kaydedilebilseydi)

Cry

Topluca yanıt vermem gerekirse ;

Hepinizin çözüm yollarını not aldım, deneyeceğim özellikle de hepiniz hemfikir olduğu konu varsayılan yazıcı konusu. Uygulamayı verdiğim müşterime uzaktan bağlantı yapıp, düzeltip, sonucu göreceğim ki birazdan kendim de bunları windows 10 yüklü makinede deneyeceğim.

Kendi araştırmalarım neticesi edindiğim notlarım da var, işe yaradığı ilk anda sizlerle paylaşacağım. Zaten bu işin altından kalkamazsam pasta, börek, çörek kursuna yazılıp, yemek sektöründe çalışırım artık.

Cry Confused 

Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim, iyi kalpli insanlar. Heart
Cevapla
#13
(24-01-2019, Saat: 12:54)SenayAkgun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Tüm yazdıklarım bir karakter hatasını düzeltmek için backspace tuşuna basmamla gitti, sanıyorum elim yanlışlıkla touchpad 'e değmiş, cursor de adres çubuğuna konumalanmıştı, hepinize ayrı ayrı yanıt vermiştim, çok üzgünüm. (Keşke yazdıklarımız otomatik taslak olarak kaydedilebilseydi)

Cry

Topluca yanıt vermem gerekirse ;

Hepinizin çözüm yollarını not aldım, deneyeceğim özellikle de hepiniz hemfikir olduğu konu varsayılan yazıcı konusu. Uygulamayı verdiğim müşterime uzaktan bağlantı yapıp, düzeltip, sonucu göreceğim ki birazdan kendim de bunları windows 10 yüklü makinede deneyeceğim.

Kendi araştırmalarım neticesi edindiğim notlarım da var, işe yaradığı ilk anda sizlerle paylaşacağım. Zaten bu işin altından kalkamazsam pasta, börek, çörek kursuna yazılıp, yemek sektöründe çalışırım artık.

Cry Confused 

Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim, iyi kalpli insanlar. Heart

Yaptığınız uygulama konusunda hassasiyet göstermek son derece güzel bir özellik, lâkin kendinize de çok fazla haksızlık yapmayın. Bu istikametteki tüm yollar dikenli ve çamurlu. Kimse düşmeden , yara bere almadan o yolları geçemedi. Siz de geçemeyeceksiniz. Bu nedenle, hata yapmak sizi bu denli üzmesin. Önemli olan hatalardan ders alabilip, yinelememektir.

Muvaffakiyetler dilerim.
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
WWW
Cevapla
#14
Tuğrul HELVACI,


İyi dilekleriniz, güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.

***

Arkadaşlar, sorun sizin de belirttiğiniz gibi varsayılan yazıcıyı tanımlama ile ilgiliymiş tanımladım ve iş çözüldü. Hatta işi şansa bırakmamak adına BullZip PDF Printer adlı uygulama ile sanal bir yazıcı da kurdum.

Hepinize ayrı ayrı minnettarım, projemle ilgili yaklaşık 5 adet probleme burada yanıt buldum ve en sonunda kazasız belasız teslim ettim.

Heart Heart Heart 

İlk kazancımda hepinizin hakkı var, helal edin.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi Örnek Login Ekranı mehmetalpgozbasi 9 1.263 18-09-2019, Saat: 12:55
Son Yorum: wiseman
  Aign:=alLeft kullanımındaki hata 41linea41 4 100 13-09-2019, Saat: 22:38
Son Yorum: 41linea41
  Delphi ile Webserverlar icin cache server yapimi TheEAK 0 69 12-09-2019, Saat: 16:36
Son Yorum: TheEAK
  ÇÖZÜLDÜ-timer kullanmadan saat kontrolü mümkünmü? sadikacar60 3 130 10-09-2019, Saat: 22:19
Son Yorum: sadettinpolat
  [ÇÖZÜLDÜ] cxgrid hücre formatı wiseman 2 69 10-09-2019, Saat: 13:53
Son Yorum: wiseman



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi