Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tcp server hakkında.
#1
Ustalarım öncelikle herkese selamun aleykum. Offline olarak hazırladığım programları sürekli olarak kırıyorlar. Java kart ile güvenliğini sağlıyorum ama malasef her türlü bir şekilde kırıyorlar. O yüzden server sistemi kurmaya karar verdim. Programdan şifreli şekilde kullanıcı adı ve şifre gelicek, serverden onay aldıktan sonra gerekli olan string cliente şifreli şekilde göndericek. Yanlız ufak bir kaç sorum var.

1.Tcp server kursam aktif kullanıcı sayısı 100 ile 200 lerde olsa sorun yaşarmıyım ? 

2. Daha önce mysql server kurup oradan onay alıp çalışmıştım ama mysql bilgilerini programda tutmak zorunda olduğum için malasef onuda kırmışlardı.

3. Tcp server harici nasıl veri alışverişinde bulunabilirim ? Daha seri ve hatasız olarak ?

4.String verileri nasıl saklayabilirim ? 



Server konusunda çok iyi değilim bilgi veren ustalarım olursa çok memnun olurum.
Cevapla
#2
Sorması ayıp ne programı bu?.. Kırılma derken kim kırıyor nasıl yapıyor.? Smile
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#3
(28-01-2019, Saat: 02:22)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Sorması ayıp ne programı bu?.. Kırılma derken kim kırıyor nasıl yapıyor.? Smile

Telefon tamiri üzerine hocam. Yabancı kansızlar malasef kırıyorlar. Bir tek bizimki değil tabikide. O piyasada olan çoğu program bu şekilde java kart ile korunuyor ve offline malasef hemen hemen hepsini kırıyorlar.
Cevapla
#4
Uygulamanın çalışma mantığı nedir tam olarak bilmediğim için şöyle bir önerim olacak;
Uygulamayı bulut sisteme çevir. Tüm işlemler bulutta yapılsın. İsteyen herkes kursun. Kullanıcı adı ve şifre ile girilsin. Kullanıcılar sabit IP edinsin. Sende farklı IP ile gelen sorguları reddet. Bir şekilde doğru IP'den gelen sorgu olsa bile farklı kullanıcı adı şifre gelse bile reddedersin.
Son olarak, her oturumda bir önceki oturumda yolladığın bir güvenlik kodunu tekrar istersin. Doğru ise devam edersin. Yanlış ise aynı bilgiler başka bilgisayardan da giriliyor demektir. Reddedersin. Kullanıcı format attığında bu kodda gider. Kullanıcı seninle iletişime geçer ve sende kodu böyle özel durumlar için sıfırlarsın.
Ağlarsa kablosuz ağlar, gerisi yerel ağlar...
Cevapla
#5
Uygulamanızdan DB'nize Root kullanıcısı ile bağlanmıyorsunu değil mi? DB'de bir user yaratın ve buna sadece SP çalıştırma yetkisi versin. ve işlemlerinizi SP içinden halledin diye en basit yöntem geldi aklıma..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#6
(28-01-2019, Saat: 09:40)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Uygulamanın çalışma mantığı nedir tam olarak bilmediğim için şöyle bir önerim olacak;
Uygulamayı bulut sisteme çevir. Tüm işlemler bulutta yapılsın. İsteyen herkes kursun. Kullanıcı adı ve şifre ile girilsin. Kullanıcılar sabit IP edinsin. Sende farklı IP ile gelen sorguları reddet. Bir şekilde doğru IP'den gelen sorgu olsa bile farklı kullanıcı adı şifre gelse bile reddedersin.
Son olarak, her oturumda bir önceki oturumda yolladığın bir güvenlik kodunu tekrar istersin. Doğru ise devam edersin. Yanlış ise aynı bilgiler başka bilgisayardan da giriliyor demektir. Reddedersin. Kullanıcı format attığında bu kodda gider. Kullanıcı seninle iletişime geçer ve sende kodu böyle özel durumlar için sıfırlarsın.

O mantıkla yaptım zaten hocam hangi sistemi kullanmam gerekli ? tcp server kullanıyorum ama kullanıcı sayısı arttığında sorun olurmu ?

(28-01-2019, Saat: 14:27)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Uygulamanızdan DB'nize Root kullanıcısı ile bağlanmıyorsunu değil mi? DB'de bir user yaratın ve buna sadece SP çalıştırma yetkisi versin. ve işlemlerinizi SP içinden halledin diye en basit yöntem geldi aklıma..

Hocam o şekilde kaynakları programda tuttuğumda onuda aştılar daha önce kaynakları serverde tutmak en mantıklısı gibi geldi. Ama en stabil olanı hangisi ona karar veremedim. Şuanlık tcp server mantıklı gibi duruyor.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Moduler Programlama Hakkinda TheEAK 4 142 18-09-2019, Saat: 10:43
Son Yorum: TheEAK
  Delphi ile Webserverlar icin cache server yapimi TheEAK 0 73 12-09-2019, Saat: 16:36
Son Yorum: TheEAK
  [ÇÖZÜLDÜ]Server İşletim Sisteminde Çalışan Windows Servis te is not a valid date Hata theSinan 9 245 28-08-2019, Saat: 10:05
Son Yorum: adelphiforumz
  IDE çoklu monitör kullanımı hakkında adelphiforumz 2 231 10-07-2019, Saat: 12:45
Son Yorum: adelphiforumz
  GarantiBBVA SFTP işlemleri hakkında adelphiforumz 4 360 09-07-2019, Saat: 10:43
Son Yorum: r3n4m3



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi