Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tam ekran sorunu
#1
Merhaba;

Form style özelliği için Glossy kullanıyorum. Fakat ilginç bir sorunla karşılaştım, Forum tam ekran olduğunda resimdeki örnekte olduğu gibi formun bir kısmı  görev çubuğunu altında kalıyor. bir kaç style daha test ettim aynı sorun diğerlerinde de var yeni bir forum oluşturduğumda herhangi bir sorun yok.


Açık kaynak olan Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.kullanıyorum; Sizce bu sorunu nasıl çözebilirim, tavsiyeniz nedir?



Edit gözüküyor
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.


Edit altta
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#2
Zaten görüntü panel üzerine yönlendiriyorsunuz değil mi, değilse öyle yapın.

Edit de başka bağımsız bir panelde olsun.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif


Cevapla
#3
Daha iyi çözüm bulana kadar geçici olarak bu yönteme yaptım, başka bir bilgisayarda test edip ona göre yol alacağım.


procedure TMainForm.FormResize(Sender: TObject);
begin
  if MainForm.WindowState = wsMaximized then
  begin
    PanelMain.Padding.Bottom := 35;
  end
  else
  begin
    PanelMain.Padding.Bottom := 0;
  end;
end;
Cevapla
#4
Formun boyutunu masaüstü çalışma alanı ölçüsünde yapabilirsin.


procedure FormTamEkran(f:TForm); inline;
var
  R:TRect;
begin
  //f.DefaultMonitor:=dmPrimary;
  if SystemParametersInfo(SPI_GETWORKAREA, 0, @R, 0) then
     f.BoundsRect:=R;
  f.WindowState:=wsMaximized;
end;
Cevapla
#5
(01-02-2019, Saat: 21:53)ssahinoglu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız."ssahinoglu" "ssahinoglu" "ssahinoglu" "ssahinoglu" Formun boyutunu masaüstü çalışma alanı ölçüsünde yapabilirsin.


procedure FormTamEkran(f:TForm); inline;
var
  R:TRect;
begin
  //f.DefaultMonitor:=dmPrimary;
  if SystemParametersInfo(SPI_GETWORKAREA, 0, @R, 0) then
     f.BoundsRect:=R;
  f.WindowState:=wsMaximized;
end;

Teşekkür ederim +4 rep
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  SetLength sorunu seci20 2 81 13-09-2019, Saat: 13:50
Son Yorum: seci20
  Writefile yazılan byte sorunu seci20 2 160 04-09-2019, Saat: 20:29
Son Yorum: seci20
  Fastreport barcod yazdirma sorunu TheEAK 8 550 30-07-2019, Saat: 17:09
Son Yorum: TheEAK
  FDMemTable1.Filter Sorunu Hk. pro_imaj 4 268 14-07-2019, Saat: 00:38
Son Yorum: pro_imaj
  IPhone resim aktarma sorunu adelphiforumz 10 512 10-07-2019, Saat: 20:00
Son Yorum: SimaWB



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi