Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dbgridi vertikal dbgrid olarak nasıl kullanabilirim?[ÇÖZÜLDÜ]
#1
Değerli arkadaşlar selamlar. Yazdığım bir projemde güncelleme yapıyorum. Kullandığım dbgrid nesnesinin vectical kullanılması gerekiyor. Dev ekspresin vertikaldbgrid nesnesi var yalnız bunu kullanmak istemiyorum. Çünkü programda skin özelliği var. Kullandığım dbgridin kalması gerekiyor. Nasıl bir yol izleyebilirim? 

Teşekkürler

Arkadaşlar belki lazım olur cihetinden sorunu nasıl çözdüğümü paylaşmak isterim. Kullanındığım tasarım ve arayüzden dolayı kısıtlı alanım vardı. Yaptığım güncelleme ile veritabanı yapısında değişiklik yaptım. Bundan dolayı da kısıtlı alanda dbgridde liste kullanmam mümkün değildi. Ancak dikey grid kullanabilirdim. Bende geçici bir tablo yapıp içine iki alan ekledim. döngü ile bu alanlara tablodaki başlıkları ve sorgudan dönen içerikleri ekledim. kod aşağıdadır.
procedure TForm1.Button4Click(Sender: TObject);
var
sl: TStrings ;
Say,say1:integer;
begin
SL := TStringList.Create;
 Adoquery1.SQL.Clear;
 Adoquery1.SQL.Add('SELECT * FROM NOBET WHERE TARIH =DATE()');
 Adoquery1.OPEN;
 ADOQuery1.First;
// yukarda tarihe göre sorgu yapıyorum
    try
    ADOConnection1.GetFieldNames('NOBET',SL);// tablodaki alan isimlerini liste atıyorum
      ADOTable2.OPEN;
     for say :=0  to sl.Count -1 do   // tablodaki sutun sayısı kadar döngüye sokuyorum
     begin
      ADOTable2.Append; // ilk kaydı atıyorum
      for SAY1 :=0  to  Adoquery1.RecordCount -1  do   // queryden dönen sayı kadar döngü burada asıl olan ilgili alandaki veriyi de almak
          BEGIN
       ADOTable2.FieldByName('ALAN').AsString:=SL.Strings[SAY];// alan isimli alana tablodaki ilk başlığı ekliyorum
       ADOTable2.FieldByName('PERSONEL').AsString:=ADOQuery1.FIELDBYNAME(
         SL.Strings[SAY]).AsString; //  aynı alan karşısına da queryden dönen sonucu içeriği atıyorum
           end;
      ADOTable2.Post; 
    
       END;
     ADOTable2.CLOSE;
     ADOQuery1.Close;
   //  ADOTable2.Refresh;

   
     /////

   ShowMessage('veriler eklendi');
      FINALLY
     SL.Free;
END;
Cevapla
#2
Pivot araştırın..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#3
TValueListEditor nesnesini veritabanı bilinçli hale getirerek işinizi görebilirsiniz.
Peyami Safa:"Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır. Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır"
Can Yücel:"Toprak gibi olmalısın! Ezildikçe sertleşmelisin! Seni ezenler sana muhtaç kalmalı! Hayatı sende bulmalı"
Sinan Canan:"Bildiğini zannettiğin an hiç bir şey öğrenemezsin"
WWW
Cevapla
#4
Selamlar. Sorununuzu tam olarak anlayamadım. Biraz daha bilgi verebilir misin?
Cevapla
#5
(02-02-2019, Saat: 19:16)wiseman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamlar. Sorununuzu tam olarak anlayamadım. Biraz daha bilgi verebilir misin?

Sorgu ile bir satır bilgi getiriyorum. Yalnız sutun başlıkları net değil kullanıcı ekleme yapıyor. Kullandığım yerde alan sorunu olmasından dolayı sütun başlıklarının dikey biçimde olması gerekiyor. İlk sütun header, ikinci sütun ise içerik olacak. Devexpresin cxdbverticalgrid tam işimi görüyor ama bu defa tüm formdaki nesnleri ve skinleri değiştirmem gerekiyor. Arayüz kullandım. Bundan dolayı ya dbgridi dikey kullanma yolu bulmalıyım ya da stringgride sorguyu atmalıyım. Şuan araştırmalara devam ediyorum. Farklı fikirlere açığım.
Cevapla
#6
Kullanmış olduğunu veritabanı nedir?

Veritabanında Function yazarak (Veritabanı içinde) ihtiyacınızı karşılayacak biçimde MemoryTable oluşturup, Programdan da MemoryTable Select çekebilirsiniz...

( benzer uygulamayı eski çalıştığım firmada MySql ile yapmıştım... ancak paylaşabileceğim bir kod örneğine sahip değilim... )
Girdim İlim Meclisine, 
Eyledim Kıldım Talep, 

Dediler İlim Geride, 
İlla Edep İlla Edep.

Yunus Emre
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Google Cloud Platformunda OAuth 2.0 ile Dinamik Token Nasıl Alınır? Fesih ARSLAN 12 445 03-05-2019, Saat: 09:05
Son Yorum: Fesih ARSLAN
  Çözüldü Fastreport degisken alan yazdırma cinarbil 5 193 25-04-2019, Saat: 16:37
Son Yorum: cinarbil
  Bir query'i birden fazla yerde nasıl kullanırım ? boreas 4 121 24-04-2019, Saat: 12:27
Son Yorum: Abdullah ILGAZ
  [ÇÖZÜLDÜ]Tarih ve Saat aralığı sorgulama wiseman 39 747 23-04-2019, Saat: 17:17
Son Yorum: wiseman
  DBGrid Detay Gösterilmesi. OZCANK 9 353 15-04-2019, Saat: 06:50
Son Yorum: OZCANK



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi