Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bu nasıl timer..
#1
PaslibVLC örneklerini incelerken Fmx örneğinde ilginç bir kullanım gördüm. Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi formun üzerinde herhangi bir timer bileşeni yok. Fakat kod kısmında kullanılmış. Peki nedir bu, neden böyle kullanılmış ? Ortada bir timer yok süre sayan bir durumda yok ?


9aYvL9.png
Cevapla
#2
Merhaba.

- Muhtemelen kalıntıdır.
- Daha önce görsel olarak eklenmiştir sonra vazgeçilmiştir.
- Şu an sizin kendi yazdığınız herhangi bir procedure'den farkı yok. Delphi IDE kullanılmadığına dair "declared but not used" gibisinden Warning bile veriyordur.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif


Cevapla
#3
Bunu yapan kişi,
Forma timer ekleyip timer'in içinde bir şey deneyip, olmayınca da formdan timeri kaldırıp kod kısmındaki kodu kaldırmayı unutmuş olabilir Smile
Cevapla
#4
Big Grin 
Olabilir , siz öyle deyince hata mesajı veya bildirim varmı diye baktım. Smile   Fakat onuda vermemiş  neyse en azından  bir işe yaramadığını öğrendim. Acaba bilmediğim bir yöntem mi var diye merak etmiştim. O satırdaki kodun ne işe yaradığına baktım.  Bir alaka olabilirmiyi diye oda ilginç çıktı.

FmxPasLibVlcPlayer1.InvalidateRect

procedure TControl.InvalidateRect(ARect: TRectF);
var
 P: array of TPointF;
begin
 if (FScene <> nil) and Visible and ParentedVisible then
 begin
   SetLength(P,4);
   P[0] := LocalToAbsolute(ARect.TopLeft);
   P[1] := LocalToAbsolute(TPointF.Create(ARect.Right, ARect.Top));
   P[2] := LocalToAbsolute(TPointF.Create(ARect.Left, ARect.Bottom));
   P[3] := LocalToAbsolute(ARect.BottomRight);
   FScene.AddUpdateRect(NormalizeRectF(P));
 end;
end;


BaO689.png
Cevapla
#5
Evet. Timer Ekledikten sonra kaldırsanız da procedure kısmında kaldığı için kod kısmında hata vermiyor. İyi Çalışmalar.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Form içinde exe nasıl çalıştırılır? Cyb3r 2 263 04-07-2019, Saat: 09:53
Son Yorum: Cyb3r
  [Çözüldü] - Google Cloud Platformunda OAuth 2.0 ile Dinamik Token Nasıl Alınır? Fesih ARSLAN 14 873 21-05-2019, Saat: 13:11
Son Yorum: Bay_Y
  Bir query'i birden fazla yerde nasıl kullanırım ? boreas 4 232 24-04-2019, Saat: 12:27
Son Yorum: Abdullah ILGAZ
  Windows Oturumu Açılmadan Program Nasıl Çalışır theSinan 15 1.240 15-04-2019, Saat: 00:15
Son Yorum: theSinan
  StatusBar nasıl resim ekliyebilirim? burak 6 484 12-04-2019, Saat: 18:55
Son Yorum: SimaWB



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi