Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bu nasıl timer..
#1
PaslibVLC örneklerini incelerken Fmx örneğinde ilginç bir kullanım gördüm. Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi formun üzerinde herhangi bir timer bileşeni yok. Fakat kod kısmında kullanılmış. Peki nedir bu, neden böyle kullanılmış ? Ortada bir timer yok süre sayan bir durumda yok ?


9aYvL9.png
Cevapla
#2
Merhaba.

- Muhtemelen kalıntıdır.
- Daha önce görsel olarak eklenmiştir sonra vazgeçilmiştir.
- Şu an sizin kendi yazdığınız herhangi bir procedure'den farkı yok. Delphi IDE kullanılmadığına dair "declared but not used" gibisinden Warning bile veriyordur.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif


Cevapla
#3
Bunu yapan kişi,
Forma timer ekleyip timer'in içinde bir şey deneyip, olmayınca da formdan timeri kaldırıp kod kısmındaki kodu kaldırmayı unutmuş olabilir Smile
Cevapla
#4
Big Grin 
Olabilir , siz öyle deyince hata mesajı veya bildirim varmı diye baktım. Smile   Fakat onuda vermemiş  neyse en azından  bir işe yaramadığını öğrendim. Acaba bilmediğim bir yöntem mi var diye merak etmiştim. O satırdaki kodun ne işe yaradığına baktım.  Bir alaka olabilirmiyi diye oda ilginç çıktı.

FmxPasLibVlcPlayer1.InvalidateRect

procedure TControl.InvalidateRect(ARect: TRectF);
var
 P: array of TPointF;
begin
 if (FScene <> nil) and Visible and ParentedVisible then
 begin
   SetLength(P,4);
   P[0] := LocalToAbsolute(ARect.TopLeft);
   P[1] := LocalToAbsolute(TPointF.Create(ARect.Right, ARect.Top));
   P[2] := LocalToAbsolute(TPointF.Create(ARect.Left, ARect.Bottom));
   P[3] := LocalToAbsolute(ARect.BottomRight);
   FScene.AddUpdateRect(NormalizeRectF(P));
 end;
end;


BaO689.png
Cevapla
#5
Evet. Timer Ekledikten sonra kaldırsanız da procedure kısmında kaldığı için kod kısmında hata vermiyor. İyi Çalışmalar.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  ÇÖZÜLDÜ-timer kullanmadan saat kontrolü mümkünmü? sadikacar60 3 129 10-09-2019, Saat: 22:19
Son Yorum: sadettinpolat
  Form içinde exe nasıl çalıştırılır? Cyb3r 2 380 04-07-2019, Saat: 09:53
Son Yorum: Cyb3r
  [Çözüldü] - Google Cloud Platformunda OAuth 2.0 ile Dinamik Token Nasıl Alınır? Fesih ARSLAN 14 1.203 21-05-2019, Saat: 13:11
Son Yorum: Bay_Y
  Bir query'i birden fazla yerde nasıl kullanırım ? boreas 4 335 24-04-2019, Saat: 12:27
Son Yorum: Abdullah ILGAZ
  Windows Oturumu Açılmadan Program Nasıl Çalışır theSinan 15 1.599 15-04-2019, Saat: 00:15
Son Yorum: theSinan



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi