Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi 10.3 Rio Deneyimleriniz
#1
Merhaba,

Geliştirdiğiniz mevcut uygulamaları veya yeni projelerinizi Rio tarafında kullanmaya başladınız mı? Kurduğunuz harici 3. parti bileşenlerle ilgili ne gibi problemlerle karşılaşıyorsunuz? IDE'nin kaynak tüketimi, arayüz kullanımı, yapılan iyileştirmeler ve karşılaşan hatalarla ilgili düşünceleriniz nelerdir?
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#2
Hocam belki en son yorum yapması gereken kişiyimdir ama, normalde lisanslı 2007 kullanıyorum denemek için Rio kurdum, çok ilginç bir şekilde form(create) veya herhangi bir bileşene olay yazmak için çift tıkladığımda 

rocedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin

pend;

benzer bir anormallik yaşadım, şu an tekrar tekrar denedim yapmadı.  Procedure 'un p'sini siliyordu, kodlar çoğalınca mı oluyor bilemedim, fazla da kullanmadım zaten.
Cevapla
#3
Cnpack kullanıyor musunuz buna benzer durumu önceki sürümlerinde de nadiren de olsa karşılaştım.
PostgreSQL - Linux - Delphi, Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#4
(14-02-2019, Saat: 14:02)3ddark Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Cnpack kullanıyor musunuz buna benzer durumu önceki sürümlerinde de nadiren de olsa karşılaştım.

Sanalda community denemiştim, sonra tekrar kurmam gerekti mailime aktivasyon kod(ları) gelmesine rağmen defalarca denedim tekrar kuramadım, yalnız sorunu cr*** li lite sürümde mi yaşadım community de mi hatırlayamadım.
Cevapla
#5
(14-02-2019, Saat: 13:57)Hayati Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Hocam belki en son yorum yapması gereken kişiyimdir ama, normalde lisanslı 2007 kullanıyorum denemek için Rio kurdum, çok ilginç bir şekilde form(create) veya herhangi bir bileşene olay yazmak için çift tıkladığımda 

rocedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin

pend;

benzer bir anormallik yaşadım, şu an tekrar tekrar denedim yapmadı.  Procedure 'un p'sini siliyordu, kodlar çoğalınca mı oluyor bilemedim, fazla da kullanmadım zaten.

10.3 e ozel bir durum değil onceki surumlerdede var bazen bunu sürekli yapıyor
Yalnızım ama bir kente yürüyen ordu gibiyim, edebiyattan kaçınmalıyım..
Cevapla
#6
o P yi silme işlemini bende de yapıyor. Aslında silme değil.. o "P" harfini en son daki "end." cümleciğinin oraya biryerlere koyuyor Smile)

Sanırım CNPack yada IdeFixPack den dolayı yapıyor olabilir.. Ama hep deeğil bazen yapıyor.. O bazen'in de hangi zamanlarda yaptığın tam bilmiyorum..

@Abdullah ILGAZ Hocamın sorusuna gelince: ben Rio yu FMX geliştirirken kullanıyorum. Bir çok 3.party componentin rio desteği çıkmış durumda. Ne kadar runtable derseniz bence biraz acele ye getirmişler en başta birçok component de hatalar vardı.. buna devart unidac da dahil, ama son sürümlerde bu hataları gidermişler..

Fakat kurumların değil de kişilerin geliştirdiği componentler de ise halen rio desteği bulunmyor.. Ben KsComponent kullanıyorum bazı projelerimde.. gelin görün ki rio desteği yok. Graham abmize 2-3 farklı platformdan ulaşmaya çalıştım rio desteği için ama geri dönüş olmadı.. Smile
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#7
(14-02-2019, Saat: 21:53)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Fakat kurumların değil de kişilerin geliştirdiği componentler de ise halen rio desteği bulunmyor.. Ben KsComponent kullanıyorum bazı projelerimde.. gelin görün ki rio desteği yok. Graham abmize 2-3 farklı platformdan ulaşmaya çalıştım rio desteği için ama geri dönüş olmadı.. Smile

Gözün aydın @mcuyan Smile
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
- Now compatible with Rio 10.3.1
There's no place like 127.0.0.1
WWW
Cevapla
#8
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

@SimaWB Tahmin et bu issue'yi kim açtı Smile

Teşekkürler bu arada hatırlatma için .. en son geçen hafta bakmıştım..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#9
Ben IDE'de sorun yaşadım. Delphi 7 gibi olması için Component Toolbar'ı aktive etmiştim ve bu andan itibaren üstteki toolbar'lar yerinde durmaz oldu. Bir o yana bir bu yana kendi kendine yer değiştirmeye başladı. Delphi'yi arka plana atıp sonra tekrar öne getirince oluyor elbette. Ama son derece can sıkıcı. toolbar'ları kilitleyebilir miyim diye arandım biraz, sonra vazgeçtim.
Şimdi Component Toolbar kaldırdım, artık o kadar sorun olmuyor (ama yine de arada yer değiştirdiği oluyor).
Cevapla
#10
Heleki benim gibi çift ekran kullananlar için tam bir ucube.. Walla her Run edişimde yada proje açışımda IDE'nin hangi ekranda görüneceğini tahmin etmek çok ilginç bir deneyim Smile)
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi Rio Lisans problemi hakkında adelphiforumz 5 439 06-05-2019, Saat: 00:15
Son Yorum: engerex
  Delphi 10.3 TR karakter Sorunu Hakkında SercanTEK 6 649 08-04-2019, Saat: 18:07
Son Yorum: mcuyan
  Delphi 10.3 Rio Fesih ARSLAN 111 18.213 19-03-2019, Saat: 18:44
Son Yorum: Bay_Y
  Delphi 10.3 Düzeltme Paketleri Fesih ARSLAN 0 712 17-12-2018, Saat: 08:29
Son Yorum: Fesih ARSLAN
  Delphi Lisanslama Yönergeleri mcuyan 19 2.617 28-11-2018, Saat: 21:35
Son Yorum: mrmarman



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi