Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
çözüldü- DBeaver editöründe yeni veritabanı oluşturma
#1
arkadaşlar  DBeaver editör programıyla pardusda varolan veritabanına bağlanabiliyorum ama sıfırdan veritabanı xxx.fdb  dosyası oluşturamıyorum.
programı baya kurcaladım ama çözemedim yardımcı olabilecek var mı acaba.

saygılarımla

(pardus-lazarus)
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
iyne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.

Cevapla
#2
Bahsettğiniz uygulmayı bilmiyorum. IBExpert gayet iyi bir Management uygulaması. Ama illa bu uygulamayı kullanmak istiyorum derseniz ISql den kod ile yaratmanızı öneririm..

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#3
(14-02-2019, Saat: 21:51)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Bahsettğiniz uygulmayı bilmiyorum. IBExpert gayet iyi bir Management uygulaması. Ama illa bu uygulamayı kullanmak istiyorum derseniz ISql den kod ile yaratmanızı öneririm..

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

teşekkürler hocam pardus terminalde kullanabileceğimiz benzer bir yapı var mı acaba?
saygılar sunarım.
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
iyne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.

Cevapla
#4
o konuda bilgim yok malesef hocam. Fakat bir DB Management uygulmasını DB Create edememesi çok ilginç bir durum.. İyicene araştırdınız mı?

Ben şimdi uygulamayı indirip test yapacağım.. sonucu bildiririm size..

Cidden yokmuş ya. Smile
isql'den kod ile oluşturmanızı tavsiye ederim.. Linuux konusunda pek bi deneyimim yok malesef..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#5
Kendiniz de oluşturabilirsiniz bir örnek.
function CreateFirebirdDB(const ClientLibPath :string;
                         const DbPath:string;
                         const Username:string;
                         const Password:string;
                         const Dialect :SmallInt=3;
                         const CharacterSet  :string ='UTF8';
                         const Page_Size:integer=16384;
                         DefCharacterSet:string ='UTF8'):Boolean;


var
FdConn   :TFDConnection;
FdScript :TFDScript;
sVal     :string;
begin

 sVal := '';
 sVal := sVal +'SET SQL DIALECT '+Dialect.ToString+sLineBreak;
 sVal := sVal +'SET NAMES '+CharacterSet+';'+sLineBreak;
 sVal := sVal +'SET CLIENTLIB '+QuotedStr(ClientLibPath)+';'+sLineBreak;
 sVal := sVal +'CREATE DATABASE '+QuotedStr(DbPath)+sLineBreak;
 sVal := sVal +'USER '+QuotedStr(Username)+' PASSWORD '+QuotedStr(Password)+sLineBreak;
 sVal := sVal +'PAGE_SIZE '+IntToStr(Page_Size)+sLineBreak;
 sVal := sVal +'DEFAULT CHARACTER SET '+DefCharacterSet+';'+sLineBreak;
 sVal := sVal +'SET TERM ^ ;';

 FdConn   := TFDConnection.Create(nil);
 FdScript := TFDScript.Create(nil);
 try
 FdConn.DriverName := 'FB';
 FdScript.Connection := FdConn;
 FdScript.SQLScripts.Add;
 FdScript.SQLScripts.Items[0].SQL.Add(sVal);
 FdScript.ExecuteAll;
 Result := CreateTestFb(DbPath,Username,Password);
 finally
   FdConn.Free;
   FdScript.Free;
 end;

end;

function CreateTestFb (const DbPath:string; const Username:string; const Password:string):Boolean;
var
conn : TFDConnection;
begin

  conn := TFDConnection.Create(nil);
  try
    try
       conn.DriverName:='FB';
       conn.Params.Database := DbPath;
       conn.Params.UserName := Username;
       conn.Params.Password := Password;
       conn.Connected := True;
       if conn.Connected then Result := True
    except
      on e: Exception do
      begin
       showmessage(E.ClassName+' error raised, with message : '+E.Message);
       Result := False;
      end;
    end;

  finally
    conn.Free;
  end;



end;


“Do. Or do not. There is no try.”
Cevapla
#6
hocam çok özür dilerim belirtmeyi unutmuşum
pardusda lazarusla bağlanmaya çalışıyorum.
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
iyne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.

Cevapla
#7
Farketmez hocam. @masteryoda hocamız FDConnection ile örneklemiş. Siz FDConnection u LAzarus da TSqlConnection ve TSQLScript kullanarak yapabilirsiniz..

Bu arada çok güzel bir örnekleme olmuş @masteryoda eliniz sağlık..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#8
teşekkürler hocam o şekilde değiştirip halledeceğim
saygılarımla
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
iyne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.

Cevapla
#9
Flamerobin denedinizmi? bi ara banana pi cihaza yükleyip onunla bağlanmıştım firebird e.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#10
yok hocam bdeaver arayüzü hoşuma gitti onla devam ettim
saygılarımla
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
iyne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.

Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Firebird Database Oluşturma SercanTEK 6 404 30-05-2019, Saat: 09:18
Son Yorum: rmzgenius
  Çözüldü-store procedurde değişken kullanma sorunu sadikacar60 2 205 06-05-2019, Saat: 07:54
Son Yorum: sadikacar60
  master detail yapısı ve bileşenleri [Çözüldü] Lord_Ares 8 967 18-09-2018, Saat: 18:15
Son Yorum: ahmet_sinav
  Yeni Başlayanlar İçin Firebird Kurulumu ve Delphi FireDAC Ayarları DelphiCanR 18 3.984 12-09-2018, Saat: 11:54
Son Yorum: rmzgenius
  FireBird veritabanı ile çalışanlar için IBExpert tavsiyyesi BlackHawk 5 1.259 30-04-2018, Saat: 09:44
Son Yorum: boreas



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi