Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Veri tipleri
#1
s.a.
Postgresql ile yeni denemeler yapmaya başladım. Yeni oluşturduğum vt'yi bulamadım. diğer konu ise veri tipleri konusunda bilgi bulamadım. Ayrıca vt'ye resim kaydetmek istiyorum. onuda beceremedim. bu konularda makale video varsa bilgi veren olursa sevinirim. youtube araştırması yaptım. hayırlı günler.
Cevapla
#2
(22-02-2019, Saat: 14:37)Kamuran Alpkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.s.a.
Postgresql ile yeni denemeler yapmaya başladım. Yeni oluşturduğum vt'yi bulamadım. diğer konu ise veri tipleri konusunda bilgi bulamadım. Ayrıca vt'ye resim kaydetmek istiyorum. onuda beceremedim. bu konularda makale video varsa bilgi veren olursa sevinirim. youtube araştırması yaptım. hayırlı günler.

Merhabalar,

PostgreSQL hiç kullanmadım açıkcası. Sadece yardımcı olmak adına,

firkir vermesi açısından;

1. Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
2. Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

3. Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Veri tiplerini inceledikten sonra, delphi ile BLOB alan kaydetme ile ilgili örnekler mevcut.
Umarım bunlardan yola çıkarak işleminiz yapabilirsiniz sanırım.

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#3
(22-02-2019, Saat: 14:37)Kamuran Alpkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.s.a.
Postgresql ile yeni denemeler yapmaya başladım. Yeni oluşturduğum vt'yi bulamadım. diğer konu ise veri tipleri konusunda bilgi bulamadım. Ayrıca vt'ye resim kaydetmek istiyorum. onuda beceremedim. bu konularda makale video varsa bilgi veren olursa sevinirim. youtube araştırması yaptım. hayırlı günler.

Bu nasıl bir soru ben pek anlayamadım, açıkçası. Oluşturduğunuz veritabanını bulamıyorsunuz, veri tipleri konusunda bilgi bulamıyorsunuz, makale video bulamıyorsunuz... Siz gerçekten de araştırdığınıza emin misiniz ?
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
WWW
Cevapla
#4
@Tuğrul HELVACI 'ya katılmakla birlikte aşağıda vereceğim pdf'i okuyarak postgresql hakkında bir çok bilgi edinebilirsin.
Türkiye'de postgresql deyince aklıma 2 isim geliyor.
1.Devrim Gündüz (Buces BBS)
2.Volkan Yazıcı
Postgresql konusunda ciddiyetin varsa bu 2 ismi takip etmeni öneririm.

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
İmam Süleyman Yakub <--> Molla Mustafa Mansur
Evlatlarım!
Cismanımız TÜRK ruhumuz ise İSLAM.
Bu yolda daim olalım her an.
Cevapla
#5
s.a
şöyle izah edeyim. yıllardan beri firebird ile çalıştığım kamu kuruluşuna tabiki delphi ile küçük amatör programlar yazarım. firebird dışında vt görmedim kullanmadım. bir arkadaşım postgresql i önerdi. 11 versiyonunu indirdim. youtube anlatılan bir video eşliğinde kurdum. buraya kadar herşey tamam. orada yeni bir vt create ettim. table açtım. vs. burada yapamadığım şey şu firebird *.fdb uzantılı bir vt miz oluşur ya postgresql dede *.pdb uzantılı dosyayı nereye oluşturduğumuzu bulamadım. birde ben table içine *.png uzantılı veri kaydetmek istiyordum. firebirdde bunu blob binary alan ile çözerdik. bu veri türünü bulamadım. ya eksik kurdum yada bilemedim. sorunumu şimdi inşaallah anlatabilmişimdir. Başınızı ağrıttım. Hayırlı günler. Hakkınızı helal edin.
Cevapla
#6
Hocam, MySQL(InnoDB), PosrtgreSQL, MsSql gibi RDBMS'ler, Firebird gibi tek dosya tipi ile çalışmazlar. Birden fazla dosya olur. Bunları da Programfiles yada ProgramData folder'ında kendine ait bir folder'da tutarlar. Yani FB gibi tek bir dosyada göremezsiniz. Hatta Bu folder'ları kopyaladığınızda (başka bir pc'ye ) bile çalışmazlar.. DB Engine'e attach etmeniz gerekir. MySql de MyIsam tipini seçerseniz FB'deki gibi tek 1 dosya şeklinde görebilirsiniz..

Sanırım biraz fikir vermiştir konu hakkında..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#7
Bu arada MySQL'de InnoDB herzaman MyISAM'a göre daha hızlıdır... Nedenini teknik açıdan bilmiyorum fakat test etmiştim. MyIsam'ı FB deki gibi copy-paste ile başka pc de kullanabilirsiniz (DB'ye attach etttikten sonra tabiiki) fakat InnoDB'de bunu yapamıyorsunuz diye biliyroum.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  PostgreSQL Veri Tabanı Erişimi için katı Güvenlik 3ddark 3 232 29-07-2019, Saat: 16:10
Son Yorum: SimaWB
  Veri Tabanı Sürücüsü (Client) Olmadan Doğrudan Bağlantı Fesih ARSLAN 9 2.250 03-01-2018, Saat: 14:54
Son Yorum: nguzeller



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi