Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi'de Panelin görüntüsünü saydam bir şekilde png olarak nasıl kaydedebilirim?
#1
Herkese Selamlar.
Bir proje aklımda var. Ama bir yerde bazı yapamadıklarım var. Bu konuda siz hocalarımdan yardım istiyorum.
Yapmak istediğim şey şu; Panel üzerinde bazı labeller olacak ve paneli resim olarak kaydetmek istiyorum. Resim olarak kaydedebiliyorum aslında ama sorun şu ki kaydedeceğim resmi png olarak saydam bir şekilde kaydetmek istiyorum. Yani Panelin boyutunda çıkış alacak resimde sadece labeldaki yazılar görünecek. Diğer yerler saydam olacak. Daha önce bir proje için yaptığım uygulamada psd dosyasını çekerek üzerinde bulunan labelleri kaydediyordum. Ama bir video çalışması için böyle bir uygulama geliştirmek istiyorum. Video çalışması ise Ezan vakitleri olacak her gün tüm şehirlerin saatleri elle girilmesi çok zahmet bunun için yaptığımız projede direk png olarak bu verileri çekeceğiz ve bu png dosyalarını ise yapmak istediğim programdan çıkışını otomatik almak istiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ayrıca Online olarak Diyanetten veya Sabah'ın sitesinden (sabah siteside diyanetten çekiyor) namaz vakitlerini çekmek istiyorum. Ama uğraşmama rağmen yapamadım malesef. Bu konuda ise yardımlarınızı bekliyorum. Xml olarakta olabilir yani şunu da düşündüm xml olarak diyanetten çekecek sitemiz üzerinden çeker xml dosyasına atar Delphi de yazdığımız program ise bizim siteden xml olarak çeker. Veya direkt namaz vakitlerini xml olarak veren bir adres varsa o da olabilir.

Şimdiden teşekkür ederim.
Cevapla
#2
(26-02-2019, Saat: 14:17)Cyb3r Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Herkese Selamlar.
Bir proje aklımda var. Ama bir yerde bazı yapamadıklarım var. Bu konuda siz hocalarımdan yardım istiyorum.
Yapmak istediğim şey şu; Panel üzerinde bazı labeller olacak ve paneli resim olarak kaydetmek istiyorum. Resim olarak kaydedebiliyorum aslında ama sorun şu ki kaydedeceğim resmi png olarak saydam bir şekilde kaydetmek istiyorum. Yani Panelin boyutunda çıkış alacak resimde sadece labeldaki yazılar görünecek. Diğer yerler saydam olacak. Daha önce bir proje için yaptığım uygulamada psd dosyasını çekerek üzerinde bulunan labelleri kaydediyordum. Ama bir video çalışması için böyle bir uygulama geliştirmek istiyorum. Video çalışması ise Ezan vakitleri olacak her gün tüm şehirlerin saatleri elle girilmesi çok zahmet bunun için yaptığımız projede direk png olarak bu verileri çekeceğiz ve bu png dosyalarını ise yapmak istediğim programdan çıkışını otomatik almak istiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ayrıca Online olarak Diyanetten veya Sabah'ın sitesinden (sabah siteside diyanetten çekiyor) namaz vakitlerini çekmek istiyorum. Ama uğraşmama rağmen yapamadım malesef. Bu konuda ise yardımlarınızı bekliyorum. Xml olarakta olabilir yani şunu da düşündüm xml olarak diyanetten çekecek sitemiz üzerinden çeker xml dosyasına atar Delphi de yazdığımız program ise bizim siteden xml olarak çeker. Veya direkt namaz vakitlerini xml olarak veren bir adres varsa o da olabilir.

Şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar,

Bir başlangıç oluşturması adına, Json

Şehir List

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.



İlçe List
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.txt   ULKE-KOD.txt (Dosya Boyutu: 3,34 KB / İndirme Sayısı: 6)
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#3
peki vakitleri illa internetten çekmen şartmı?
Cevapla
#4
(26-02-2019, Saat: 16:07)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(26-02-2019, Saat: 14:17)Cyb3r Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Herkese Selamlar.
Bir proje aklımda var. Ama bir yerde bazı yapamadıklarım var. Bu konuda siz hocalarımdan yardım istiyorum.
Yapmak istediğim şey şu; Panel üzerinde bazı labeller olacak ve paneli resim olarak kaydetmek istiyorum. Resim olarak kaydedebiliyorum aslında ama sorun şu ki kaydedeceğim resmi png olarak saydam bir şekilde kaydetmek istiyorum. Yani Panelin boyutunda çıkış alacak resimde sadece labeldaki yazılar görünecek. Diğer yerler saydam olacak. Daha önce bir proje için yaptığım uygulamada psd dosyasını çekerek üzerinde bulunan labelleri kaydediyordum. Ama bir video çalışması için böyle bir uygulama geliştirmek istiyorum. Video çalışması ise Ezan vakitleri olacak her gün tüm şehirlerin saatleri elle girilmesi çok zahmet bunun için yaptığımız projede direk png olarak bu verileri çekeceğiz ve bu png dosyalarını ise yapmak istediğim programdan çıkışını otomatik almak istiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ayrıca Online olarak Diyanetten veya Sabah'ın sitesinden (sabah siteside diyanetten çekiyor) namaz vakitlerini çekmek istiyorum. Ama uğraşmama rağmen yapamadım malesef. Bu konuda ise yardımlarınızı bekliyorum. Xml olarakta olabilir yani şunu da düşündüm xml olarak diyanetten çekecek sitemiz üzerinden çeker xml dosyasına atar Delphi de yazdığımız program ise bizim siteden xml olarak çeker. Veya direkt namaz vakitlerini xml olarak veren bir adres varsa o da olabilir.

Şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar,

Bir başlangıç oluşturması adına, Json

Şehir List

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.



İlçe List
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Kolay gelsin.
Bu verdiğiniz linki denedim ama çekemedim malesef.

(26-02-2019, Saat: 16:15)forumcuali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.peki vakitleri illa internetten çekmen şartmı?

Yok şart değil ama şu şekilde yani tümünü bir yılın hepsini çekebileceğim bir yer olursa gerek kalmaz. Ama araştırdım bulamadım. Diyanet sadece bir aylık vakitleri veriyor. Ayrıca Diyanet dışında bir yerden almak istemiyoruz daha güvenli.
Cevapla
#5
(26-02-2019, Saat: 16:54)Cyb3r Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(26-02-2019, Saat: 16:07)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhabalar,

Bir başlangıç oluşturması adına, Json

Şehir List

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.



İlçe List
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Kolay gelsin.
Bu verdiğiniz linki denedim ama çekemedim malesef.

(26-02-2019, Saat: 16:15)forumcuali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.peki vakitleri illa internetten çekmen şartmı?

Yok şart değil ama şu şekilde yani tümünü bir yılın hepsini çekebileceğim bir yer olursa gerek kalmaz. Ama araştırdım bulamadım. Diyanet sadece bir aylık vakitleri veriyor. Ayrıca Diyanet dışında bir yerden almak istemiyoruz daha güvenli.

Daha önce ben kendim için basit bi program yazmıştım hala onu kullanıyorum. Alp32.dll vardı -Allah razı olsun- biri yazmış bu dll'yi; koordinadları verince otomatik hesaplıyor. bi kaç dk. sapma olabiliyor. Bununla birlikte dini günleri felanda gösteriyor dll de bir sürü parametre var. ben sadece vakitleri hesaplatan basit bişi yazmıştım. eğer istersen onu kodlarla beraber atıyım buraya.
ben günlük hesaplattırıyrum ama kodlarla aylıkta hesaplattırılabilr...

(şimdi atıverecektim ama iş yerindeki bilgisayarda kodları yokmuş. eve gidince atabilirim)

başka bir formda benzer bişi buldum. benim yazdığım widget gibi çalışıyo ama buda iş görür...

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#6
(26-02-2019, Saat: 14:17)Cyb3r Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Resim olarak kaydedebiliyorum aslında ama sorun şu ki kaydedeceğim resmi png olarak saydam bir şekilde kaydetmek istiyorum.

PNG ye alternatif olarak GIF'i de degerlendir. onda da saydamlik ozelligi var ve internetde GIF ile ilgili daha cok kaynak bulabilirsin.
Ornegin saydam alanlara belirli bir renk verip daha sonra baska bir cevirici bir gif editoru ile bu rengi saydama cevir diyebilirsin. Arada ek bir işlem olur ama hic yapamamaktan iyidir.
Cevapla
#7
(26-02-2019, Saat: 17:38)forumcuali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(26-02-2019, Saat: 16:54)Cyb3r Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Bu verdiğiniz linki denedim ama çekemedim malesef.


Yok şart değil ama şu şekilde yani tümünü bir yılın hepsini çekebileceğim bir yer olursa gerek kalmaz. Ama araştırdım bulamadım. Diyanet sadece bir aylık vakitleri veriyor. Ayrıca Diyanet dışında bir yerden almak istemiyoruz daha güvenli.

Daha önce ben kendim için basit bi program yazmıştım hala onu kullanıyorum. Alp32.dll vardı -Allah razı olsun- biri yazmış bu dll'yi; koordinadları verince otomatik hesaplıyor. bi kaç dk. sapma olabiliyor. Bununla birlikte dini günleri felanda gösteriyor dll de bir sürü parametre var. ben sadece vakitleri hesaplatan basit bişi yazmıştım. eğer istersen onu kodlarla beraber atıyım buraya.
ben günlük hesaplattırıyrum ama kodlarla aylıkta hesaplattırılabilr...

(şimdi atıverecektim ama iş yerindeki bilgisayarda kodları yokmuş. eve gidince atabilirim)

başka bir formda benzer bişi buldum. benim yazdığım widget gibi çalışıyo ama buda iş görür...

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Evet bu uygulamayı ve dll dosyasını görmüştüm uğraştım da üzerinde ama dll bir zaman sonra uyarı veriyor lisans gibi ama lisans değil kimin yazdığı ile ilgili vs. bir uyarı. Birkaç dakika sapma olmaması lazım yani birde ramazan ayını düşünürsek oruç tehlikeye girebilir. Siz kendi yaptığınız örneği gönderirseniz müsait olduğunuzda çok sevinirim. Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
Cevapla
#8
benim kullandığımda aynı dll ... kodlar neredeyse aynı ben sadece saydam form ile system trayda çalışması için bi kaç kod eklemiştim.neredeyse iki yıldır aktif kullanıyorum şu ana kadar hiç lisans uyarısı felan vermedi. dk sapmasıda koordinatlarla ilgili. Google mapten işaretleyip; ordaki bilgilerle bulunduğum yerin tam koordinatını yazdım.

bu size gönderdiğim kodları bi kaç gün çalıştırın uyarı vermeyecektir. bu kodların üzerinden ilerleyebilirsiniz. Dün eski mak. çalıştırıyım dedim bi sürü hata verdi uzun süre ilgilenmeyince darılmış bana Smile bi ayar geçmek gerekecek. yine ben bulunca kendi kodlarımı paylaşırım inş.
Cevapla
#9
(26-02-2019, Saat: 20:58)cexx Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(26-02-2019, Saat: 14:17)Cyb3r Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Resim olarak kaydedebiliyorum aslında ama sorun şu ki kaydedeceğim resmi png olarak saydam bir şekilde kaydetmek istiyorum.

PNG ye alternatif olarak GIF'i de degerlendir. onda da saydamlik ozelligi var ve internetde GIF ile ilgili daha cok kaynak bulabilirsin.
Ornegin saydam alanlara belirli bir renk verip daha sonra baska bir cevirici bir gif editoru ile bu rengi saydama cevir diyebilirsin. Arada ek bir işlem olur ama hic yapamamaktan iyidir.

Gif üzerinde bir araştırma yapmadım. Dediğiniz gibi saydamlık özelliği var ama istediğim şekilde panel üzerindeki belirli labelleri saydam halinde gif olarak kaydedecek bir çözüm bulmalıyım. Dediğiniz şekilde saydam alana bir renk verilip orası silinebilir ama videoda bu biraz sırıtır ve pixselleme olur. Onun için saydam daha uygun. Ama dediğiniz gibi hiç yapamamaktan iyidir haklısınız.

(27-02-2019, Saat: 09:24)forumcuali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.benim kullandığımda aynı dll ... kodlar neredeyse aynı ben sadece saydam form ile system trayda çalışması için bi kaç kod eklemiştim.neredeyse iki yıldır aktif kullanıyorum şu ana kadar hiç lisans uyarısı felan vermedi. dk sapmasıda koordinatlarla ilgili. Google mapten işaretleyip; ordaki bilgilerle bulunduğum yerin tam koordinatını yazdım.

bu size gönderdiğim kodları bi kaç gün çalıştırın uyarı vermeyecektir. bu kodların üzerinden ilerleyebilirsiniz. Dün eski mak. çalıştırıyım dedim bi sürü hata verdi uzun süre ilgilenmeyince darılmış bana Smile bi ayar geçmek gerekecek. yine ben bulunca kendi kodlarımı paylaşırım inş.

Bende niye bir ara uyarı veriyordu galiba bana bir kasti varSmile Belki benim sistemle ilgili olabilir diye düşünüyorum.
Dediğiniz şekilde tam kordinat alırsam sıkıntı olmaz galiba. Tüm şehirlerin listelerim veritabanında otomotize verir.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi Date - Sql Datetime HuseyinF 6 179 19-07-2019, Saat: 16:11
Son Yorum: adelphiforumz
  Delphi Test Otomasyonu baslaner 4 175 19-07-2019, Saat: 09:35
Son Yorum: SimaWB
  Form içinde exe nasıl çalıştırılır? Cyb3r 2 263 04-07-2019, Saat: 09:53
Son Yorum: Cyb3r
  Delphi'den Python'a Parametre Gönderme Hayati 11 425 04-07-2019, Saat: 09:41
Son Yorum: Halil Han Badem
  delphi'de Raporlama harezmi 5 298 16-06-2019, Saat: 01:39
Son Yorum: mcuyan



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi