Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ÇÖZÜLDÜ] SQLite - Record Count Sorunu ?
#1
iyi akşamlar,

Mobil uygulama da SQLite kullanıyorum ve bir sorunla karşılaştım ;

UniDac Kullandığımı belirteyim.

SQLite' da herşey iyi hoşken, bir tablodaki toplam veri sayısını almak istedim fakat sorun burda oluştu.
25 ve altı bir sayı da veri varsa sorunsuz doğru veriyor sayıyı ama 25 üzeri ise örneğin 60 satır ( adet ) veriyi nedense 25 olarak gösteriyor.
bunun sebebini çok mantıksız buldum ve neden olduğu konusunda hiçbir fikrim yok.

Bu konu da fikri olan var mı acaba ?
       Sorgulamak
 Varolanın Farkındalığını
       Düşünmek
Varolmayanı Ortaya Çıkartır...
Cevapla
#2
Fetch ile ilgili bir sorun var sanırım. Bir projemde FireDAC kullanıyorum Sqlite'da. hiç bir sorun yaşamıyorum.

Başka bir projem de Unidac bileşeni kullanıyorum. Onda da hiç sorun yaşamadım.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#3
(15-03-2019, Saat: 21:53)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Fetch ile ilgili bir sorun var sanırım.  Bir projemde FireDAC kullanıyorum Sqlite'da. hiç bir sorun yaşamıyorum.

Başka bir projem de Unidac bileşeni kullanıyorum. Onda da hiç sorun yaşamadım.

Random olarak veri çekerken de kullanıyordum hiçbir sorun yoktu.

Birde FireDac ile deneyeyim bakalım onda ne tür bir netice verecek.
Verileri çekmekte/Getirmekte sorun yaşaması da enteresan bir durum.

FireDac kullanmamam için herhangi bir neden bulamadım ve sorun yaşamadım.

fakat şöyle bir durum daha var ;

ben db'ye veriler ekleyip deploy ettiğim de ( önceki db'yi kaldırıp );
Uygulamanın verilerini temizle demediğim sürece eski kaldırmış olduğum db'ye göre hareket ediyor.
sürekli db ismi de değiştirmek istemem. bunun bir çözümü var mı acaba ?
       Sorgulamak
 Varolanın Farkındalığını
       Düşünmek
Varolmayanı Ortaya Çıkartır...
Cevapla
#4
Sorun Çözüldü ;

UniQuery yerine UniTable kullandım ve FetchAll Özelliğini True yaptıktan sonra sorun yaşamadan alabildim toplam veri miktarını.
       Sorgulamak
 Varolanın Farkındalığını
       Düşünmek
Varolmayanı Ortaya Çıkartır...
Cevapla
#5
Hocam Bunu denediniz mi?

UniQuery.SpecificOptions.Values['FetchAll'] := 'True';
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#6
(16-03-2019, Saat: 21:42)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam Bunu denediniz mi?

UniQuery.SpecificOptions.Values['FetchAll'] := 'True';

Görsel arayüzden değiştirilebilir hiçbir şeyi kod ile değiştirmeyi hiç sevmedim şimdiye kadar  Shy
ve evet bunu denedikten sonra çözdüm hocam sorunu tabi görsel kısımdan. ( Unitable'nin options kısmından  Smile )

Size çok teşekkür ederim bu konuda gösterdiğiniz ilgi ve alakanız için  Shy
       Sorgulamak
 Varolanın Farkındalığını
       Düşünmek
Varolmayanı Ortaya Çıkartır...
Cevapla
#7
Estafrullah hocam. Herkea bilsiginu bir baskasina aktararak ediniyor. Emin olun şu forum da en çok soru soran kişlerdenimdir. Bende bilgimi bir başkasına ileterek bu bayrağı taşıyorum..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#8
(17-03-2019, Saat: 17:28)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Estafrullah hocam. Herkea bilsiginu bir baskasina aktararak ediniyor. Emin olun şu forum da en çok soru soran kişlerdenimdir. Bende bilgimi bir başkasına ileterek bu bayrağı taşıyorum..

Kesinlikle çok haklısınız hocam. ve en çok soru sormuş kişilerden de biri benim desem yanlış olmaz sanırım Shy
       Sorgulamak
 Varolanın Farkındalığını
       Düşünmek
Varolmayanı Ortaya Çıkartır...
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Android Form Close Sorunu barox 3 89 15-03-2019, Saat: 23:19
Son Yorum: barox
  Delphi 10.3 - Notification Token Akma Sorunu hakanharbeli 3 208 26-02-2019, Saat: 22:57
Son Yorum: hakanharbeli
  [ ÇÖZÜLDÜ ] Play Console İmza Sorunu ? Delphi 10.3 Mr.Developer 9 519 20-02-2019, Saat: 21:34
Son Yorum: Mr.Developer
  [Çözüldü] Bileşen var mı yok mu ? CesuR 12 528 20-02-2019, Saat: 00:05
Son Yorum: mrmarman
  Uygulama 26 api Release Derleme Sorunu codder71 4 167 19-02-2019, Saat: 01:29
Son Yorum: codder71



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi