Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DevExpress cxGrid Türkçeleştirme
#1
Merhaba

DevExpress cxGrid ve diğer componentleri nasıl türkçeleştirebilirim?

İyi Çalışmalar.
Cevapla
#2
Türkçe için yapılmış bir ini dosyası var 

iş yerine gidince yukleyeyim
Cevapla
#3
dxCore.pas içinde tanımlı olan cxSetResourceString metodu ile istediğinizi yapabilirsiniz. Metodun birinci parametresi bir resourcestring 'in adresi , ikinci parametre ise değiştirmek istediğiniz metni muhteva ediyor.

Örneğin:

cxSetResourceString(@scxGridNoDataInfoText, '<Gösterilecek bir veri bulunamadı>');


Not: Grid ile ilgili resourcestring 'lerin tanımlı bulunduğu unit, cxGridStrs.pas 'dır.
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
WWW
Cevapla
#4
(20-03-2019, Saat: 23:08)41linea41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba

DevExpress cxGrid ve diğer componentleri nasıl türkçeleştirebilirim?

İyi Çalışmalar.

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

LangugeTr.res Dosyası.


Projeye bir adet cxlocalizer ekle
res dosyasını da projenin ana dizinine atın
Form load olayına
cxLocalizer1.Active := true;
cxLocalizer1.locale := 1055
Tr olacaktır.

Kolay gelsin.
Cevapla
#5
Yeri gelmişken uygulama içindeki resourcestring'lerimi değiştirmek için yazdığım metodu da burada paylaşayım. Muhtemelen birilerine faydalı olacaktır:

  TResourceChanger = class
  public
   class procedure Change(const ASourceValue : PResStringRec; const ANewValue : PChar); static;
 end;

...
...
...


class procedure TResourceChanger.Change(const ASourceValue: PResStringRec; const ANewValue: PChar);
var
  OldProtect  : Cardinal;
begin
  VirtualProtect(ASourceValue, SizeOf(ASourceValue^), PAGE_EXECUTE_READWRITE, @OldProtect);

  ASourceValue^.Identifier := Integer(ANewValue);
  VirtualProtect(ASourceValue, SizeOf(ASourceValue^), OldProtect, @OldProtect);
end;

Kullanımına örnek:

resourcestring 
  sTest = 'Hello World';

...
...
TResourceChanger.Change(@sTest, 'Merhaba Dünya');


İlgili metodun içinde resourcestring olarak belirtilmiş olan sabitin hafızada bulunduğu konumun hafıza koruması geçici olarak değiştiriliyor. (PAGE_EXECUTE_READWRITE) Bu değişiklik, readonly olan alanın üzerine yazamayacağımız için yapılıyor. Hafıza artık yazmaya karşı korumalı olmadığı için pointer'ın içeriğini başarılı bir şekilde değiştiriyor ve hafızanın korumasını eski haline geri getiriyoruz(OldProtect).
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
WWW
Cevapla
#6
(21-03-2019, Saat: 08:39)FiRewaLL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(20-03-2019, Saat: 23:08)41linea41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba

DevExpress cxGrid ve diğer componentleri nasıl türkçeleştirebilirim?

İyi Çalışmalar.

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

LangugeTr.res Dosyası.


Projeye bir adet cxlocalizer ekle
res dosyasını da projenin ana dizinine atın
Form load olayına
cxLocalizer1.Active := true;
cxLocalizer1.locale := 1055
Tr olacaktır.

Kolay gelsin.

Merhaba

Bu komponenti ana forma atıp exe nin olduğu klasöre dediğiniz dosyayı attım.
Ama runtime da can not open file hatası alıyorum.
File name olarak da ini dosyası arıyor. ayrıca bir ini dosyası daha mı eklemem lazım.
İyi Çalışmalar.

(21-03-2019, Saat: 07:16)theSinan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Türkçe için yapılmış bir ini dosyası var 

iş yerine gidince yukleyeyim

Merhaba

Dosyayı yükleme imkanınız var mı?
Cevapla
#7
Maksadınız balık tutmayı öğrenmek değil gördüğüm kadarı ile.
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
WWW
Cevapla
#8
(24-03-2019, Saat: 22:46)41linea41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

LangugeTr.res Dosyası.


Projeye bir adet cxlocalizer ekle
res dosyasını da projenin ana dizinine atın
Form load olayına
cxLocalizer1.Active := true;
cxLocalizer1.locale := 1055
Tr olacaktır.

Kolay gelsin.

Merhaba

Bu komponenti ana forma atıp exe nin olduğu klasöre dediğiniz dosyayı attım.
Ama runtime da can not open file hatası alıyorum.
File name olarak da ini dosyası arıyor. ayrıca bir ini dosyası daha mı eklemem lazım.
İyi Çalışmalar.

(21-03-2019, Saat: 07:16)theSinan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Türkçe için yapılmış bir ini dosyası var 

iş yerine gidince yukleyeyim

Merhabalar
Projenin Ana Dizinine Dedim ama yanlış anladınız sanırım.
Projeyi Klasörünün içine yanı
xxx.dproj uzantılı proje dosyanızla aynı yerde olacak.
Projede ana formda yada grid 'i kullandığınız form'a
cxLocalizer Eklediniz Durumunu Activeyi Kapatınız ( Açık olduğu için size hata veriyordur)
daha sonra form Create event'ine
Aşağıdaki örnek gibi yapmanız yeterli olacaktır.

procedure xx.FormCreate(Sender: TObject);
begin

cxLocalizer1.Active := True;
cxLocalizer1.Locale := 1055;

end;

Not Olarak :
main form 'da
{$R *.dfm} olan kısmın altına
{$R LangugeTr.res}
olarak da tanımlamanız gerekecek.

(25-03-2019, Saat: 08:36)Tuğrul HELVACI Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Maksadınız balık tutmayı öğrenmek değil gördüğüm kadarı ile.

Tuğrul Hocamın Dediği gibi ben dosyayı paylaştım gerisini araştırırsınız diye düşünmüştüm.
Cevapla
#9
(25-03-2019, Saat: 08:36)Tuğrul HELVACI Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Maksadınız balık tutmayı öğrenmek değil gördüğüm kadarı ile.

Abi degistirmemiz gereken tek satir olsa kesinlikle haklisiniz. Ama dev exoress de yuzlerce metin var. Gozumu korkuttu acikcasi.

Saygilarimla.
Cevapla
#10
(24-03-2019, Saat: 22:46)41linea41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(21-03-2019, Saat: 08:39)FiRewaLL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

LangugeTr.res Dosyası.


Projeye bir adet cxlocalizer ekle
res dosyasını da projenin ana dizinine atın
Form load olayına
cxLocalizer1.Active := true;
cxLocalizer1.locale := 1055
Tr olacaktır.

Kolay gelsin.

Merhaba

Bu komponenti ana forma atıp exe nin olduğu klasöre dediğiniz dosyayı attım.
Ama runtime da can not open file hatası alıyorum.
File name olarak da ini dosyası arıyor. ayrıca bir ini dosyası daha mı eklemem lazım.
İyi Çalışmalar.

(21-03-2019, Saat: 07:16)theSinan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Türkçe için yapılmış bir ini dosyası var 

iş yerine gidince yukleyeyim

Merhaba

Dosyayı yükleme imkanınız var mı?
Merhaba ini Dosyayı Ektedir
Projeye cxLocalizer1 Ekleyin
C++ ile Çalıştığımdan İni Dosyasını Çağırdığım Kod C++ tır Bilginize 
c++ Builder Kodu
if (FileExists(ExtractFilePath(Application->ExeName)+"\cxLocalizerTurkce.ini"))
  {
cxLocalizer1-> Active =false;
cxLocalizer1->FileName =ExtractFilePath(Application->ExeName)+"\cxLocalizerTurkce.ini" ;
cxLocalizer1->Active =true;
cxLocalizer1->Locale =1055; // türkçe satır kodu

  }


Ek Dosyalar
.zip   cxLocalizerTurkce.zip (Dosya Boyutu: 30,51 KB / İndirme Sayısı: 11)
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  [ÇÖZÜLDÜ] cxgrid hücre formatı wiseman 2 63 10-09-2019, Saat: 13:53
Son Yorum: wiseman
Tongue CxGrid FilterRow Like narkotik 8 629 13-05-2019, Saat: 11:05
Son Yorum: faktoral
  Özel bir düzenlenebilir CxGrid narkotik 5 668 08-04-2019, Saat: 12:29
Son Yorum: narkotik
  cxgrid sutun toplamı hatası (Çözüldü) cinarbil 0 344 23-02-2019, Saat: 15:53
Son Yorum: cinarbil
  cxgrid kolonları index numarasına göre eşitleme cinarbil 5 657 17-01-2019, Saat: 15:02
Son Yorum: adelphiforumz



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi