Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Android Time data type conversion
#1
Gunaydin

Android tarafinda data snap ile firebirde  yeni kayit girmeye calistigimda time kolonunda data tyoe conversion hatasi aliyorum. Asagidaki sekillerde denedim ama sorunu cozemedim.

Problem saat formatlarindan kaynaklandigini dusunuyorum. Ne tavsiye edersiniz? Saat bilgisini sadece saat ve dakika olarak almak istiyorum.

İyi gunler .


Parambyname('saat').value:=timeedit1.time;
Yada

Var

Z:ttime


Z:=ttime;
Parambyname('saat').value:=z;

Cevapla
#2
Parambyname('saat').AsDateTime:=z; Şeklinde denediniz mi?
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#3
Merhaba,
Hangi convert fonksiyonu kullanırsanız kullanın; mobil platformda tip dönüşüm hatası olacaktır.
Hatta Android platformunda hata olmasa bile iOS platformunda hata olabiliyor. Bazen de bir SDK sürümünde stabil çalışırken, bir sonraki sürümde hata olabiliyor.
Bunun sebebi; dönüşüm işleminde, uygulamanın çalıştığı platform API'leri kullanılmasıdır.
Her SDK ve platformda çalışacak ortak bir çözüm için TFormatSettings yerel ayarlarını kullanmalısınız.
Formda aratırsanız, bununla ilgili birçok konu bulabilirsiniz.
Örneğin, Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#4
(04-04-2019, Saat: 11:40)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Parambyname('saat').AsDateTime:=z;  Şeklinde denediniz mi?

Denemedim deneyip size de bilgi vereyim.

(04-04-2019, Saat: 13:51)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
Hangi convert fonksiyonu kullanırsanız kullanın; mobil platformda tip dönüşüm hatası olacaktır.
Hatta Android platformunda hata olmasa bile iOS platformunda hata olabiliyor. Bazen de bir SDK sürümünde stabil çalışırken, bir sonraki sürümde hata olabiliyor.
Bunun sebebi; dönüşüm işleminde, uygulamanın çalıştığı platform API'leri kullanılmasıdır.
Her SDK ve platformda çalışacak ortak bir çözüm için TFormatSettings yerel ayarlarını kullanmalısınız.
Formda aratırsanız, bununla ilgili birçok konu bulabilirsiniz.
Örneğin, Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Konuyu biraz daha acar misiniz benim htiyacim sadece saat fonksiyonu tarihi delphideki today fonksiyonu ile aliyorum hic sikinti olmuyor. 

Parambyname(tarih).value =today 

Dedigimde sorunsuz datasnapla fb e kaydediuorum.

İyigunler cepden yazdim
Cevapla
#5
(04-04-2019, Saat: 13:55)41linea41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(04-04-2019, Saat: 11:40)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Parambyname('saat').AsDateTime:=z;  Şeklinde denediniz mi?

Denemedim deneyip size de bilgi vereyim.

(04-04-2019, Saat: 13:51)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
Hangi convert fonksiyonu kullanırsanız kullanın; mobil platformda tip dönüşüm hatası olacaktır.
Hatta Android platformunda hata olmasa bile iOS platformunda hata olabiliyor. Bazen de bir SDK sürümünde stabil çalışırken, bir sonraki sürümde hata olabiliyor.
Bunun sebebi; dönüşüm işleminde, uygulamanın çalıştığı platform API'leri kullanılmasıdır.
Her SDK ve platformda çalışacak ortak bir çözüm için TFormatSettings yerel ayarlarını kullanmalısınız.
Formda aratırsanız, bununla ilgili birçok konu bulabilirsiniz.
Örneğin, Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Konuyu biraz daha acar misiniz benim htiyacim sadece saat fonksiyonu tarihi delphideki today fonksiyonu ile aliyorum hic sikinti olmuyor. 

Parambyname(tarih).value =today 

Dedigimde sorunsuz datasnapla fb e kaydediuorum.

İyigunler cepden yazdim

Konuyu yeterince açtığımı düşünüyorum. Formdan ve verdiğim linkten konu hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#6
(04-04-2019, Saat: 11:40)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Parambyname('saat').AsDateTime:=z;  Şeklinde denediniz mi?

Bu şekilde sorun çözülmüştür. İlginiz için teşekkür ederim.
Cevapla
#7
rica ederim.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi ile ilk Android oyunumuz crowlin 4 312 29-05-2019, Saat: 11:44
Son Yorum: crowlin
  Android 7.1.1 Null Pointer narkotik 5 296 29-05-2019, Saat: 10:54
Son Yorum: Mr.Developer
  Delphi 10.3 FMX Android Sdk Dosya Yolu Belirtme Hatası xenginyigit 3 257 19-05-2019, Saat: 05:20
Son Yorum: xenginyigit
  [ÇÖZÜLDÜ] Android Sürüm Sorunu ? Mr.Developer 15 762 25-04-2019, Saat: 12:06
Son Yorum: Mr.Developer
  Android string grid check column a veri ekleme 41linea41 3 252 19-04-2019, Saat: 20:06
Son Yorum: 41linea41



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi