Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Veri tabanına aynı değeri tekrarlama
#11
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
hocam buradi biri anlatmis 
CREATE EVENT `NewEvent`
ON SCHEDULE AT CURRENT_TIMESTAMP
ON COMPLETION NOT PRESERVE
ENABLE
DO
SELECT
 COUNT(*) as repetitions,
 group_concat(id, ' (', sira_no, ', ', tc_no, ') ' SEPARATOR ' | ')
   as row_data
FROM amalgamated_actors
GROUP BY id
HAVING repetitions > 1
UNION
SELECT
 COUNT(*) as repetitions,
 group_concat(id, ' (', sira_no, ', ', tc_no, ') ' SEPARATOR ' | ')
   as row_data
FROM amalgamated_actors
GROUP BY last_name, first_name
HAVING repetitions > 1;;


hocam bu sekilde bi kod var bunu kullanmak daha iyi degilmi?
Muharrem ARSLAN
Cevapla
#12
Event bu konumuzla hiç alakası yok ki,

Event "Zamanlanmış Görev" lerdir, bir sql komutu yazarsınız belirli periyotlarla kendi kendine çalışır.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#13
anladim hocam
Muharrem ARSLAN
Cevapla
#14
Merhaba. Ben bu tür durumlarda girilen değeri ilke Sql ile aratıyorum. Eğer recordcount=0 ise insert ettiriyorum.

q1.Sql.Text:='Select * from urunler where uad='+Edit1.text;
q1.Open;
if q1.recortcount=0 then
q1.Sql.Text:='insert into ....';
q1.Execute;


Şeklinde..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#15
(06-04-2019, Saat: 23:18)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba. Ben bu tür durumlarda girilen değeri ilke Sql ile aratıyorum. Eğer recordcount=0 ise insert ettiriyorum.

q1.Sql.Text:='Select * from urunler where uad='+Edit1.text;
q1.Open;
if q1.recortcount=0 then
q1.Sql.Text:='insert into ....';
q1.Execute;


Şeklinde..

Edit1.text 'e yhackup; drop table urunler;
yazasım geldi Smile
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#16
@yhackup tesekkurler hocam Big Grin
Muharrem ARSLAN
Cevapla
#17
@yhackup Hocam çalışır mı ki?.. Bence çalışmaz Smile)
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#18
(07-04-2019, Saat: 16:19)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.@yhackup Hocam çalışır mı ki?.. Bence çalışmaz Smile)

Merhaba,
Edit'e noktalı virgülden ( ; ) sonra yazılan her SQL çalışacaktır.
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#19
Diğerlerinde (mysql,mssql vs.) haklısınız.. Fakat FB'de yemiyor hocam o Smile
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#20
(07-04-2019, Saat: 21:16)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Diğerlerinde (mysql,mssql vs.) haklısınız.. Fakat FB'de yemiyor hocam o Smile

neden ?
Aslında yemesi lazım Smile
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Comboboxa girilen değere göre veri çekme. bünyamin68 4 165 06-10-2019, Saat: 10:16
Son Yorum: bünyamin68
  HTML Sayfaya Veri Çekme Hayati 1 223 17-07-2019, Saat: 21:44
Son Yorum: SimaWB
  Excel'den veri çekme hatası harezmi 7 419 17-07-2019, Saat: 18:40
Son Yorum: harezmi
  Parmak izi okuyucudan veri çekmek ermanispir@gmail.com 9 691 16-07-2019, Saat: 13:47
Son Yorum: wiseman
  DBGrid1 den Excel Veri Gönderme OZCANK 0 201 13-07-2019, Saat: 14:03
Son Yorum: OZCANK



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi