Çok Yakında Yeni Bir Arayüzle karşınızdayız! http://yeni.delphican.com/

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Veri tabanına aynı değeri tekrarlama
#1
Merhaba,iyi gunler

Veri tabanina veri kayit ediyorum fakat benim amacim ayni veriyi kayit etmek istemiyorum edit1'e yazdigim degeri eger veri tabaninda var ise tekrar kayit etmemesi lagzim ne yapmam lagzim tesekkurler.

kayit kodum;
var a : integer ;
begin

 UniTable1.Refresh ;
 a := UniTable1.RecordCount +1 ;
 UniQuery1.Append ;
 UniQuery1.FieldByName('tc_no').AsString:=edit1.Text;
 UniQuery1.FieldByName('sira_no').AsString := inttostr(a) ;
 UniQuery1.Post ;
Muharrem ARSLAN
Cevapla
#2
veritabanın nedir ?
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#3
mysql hocam
Muharrem ARSLAN
Cevapla
#4
Gerçi hepsinde aynıdır anahtar kelime "Unique Key"
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#5
arastiriyorum hocam tesekkurler
Muharrem ARSLAN
Cevapla
#6
Unique Key kısaca benzersiz alan anlamına geliyor uniqe key seçtiğiniz field alanında aynı kayıt iki kez bulunamaz.

Kayıt yapaya zorlarsanız "Dublicate entry" hatası fırlatır, 
Eğer hata gelmesin ama çift kayıtta olmasın derseniz . Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. ON DUPLICATE KEY UPDATE  yöntemini kullanabilirsiniz.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#7
hocam bu komutu sql sorgusunda kullanacagim dogrumu anladim
Muharrem ARSLAN
Cevapla
#8
(06-04-2019, Saat: 10:42)arsl01 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.hocam bu komutu sql sorgusunda kullanacagim dogrumu anladim

Hayır Uniqe key bir tablo/field ayarı kullandığın editörlerde bu saha uniqe dir diye seçeceksin.

   


   
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#9
navicat kullaniyorum boyle bir yer goremedim
Muharrem ARSLAN
Cevapla
#10
(06-04-2019, Saat: 11:33)arsl01 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.navicat kullaniyorum boyle bir yer goremedim

Bu konutu kullanabilirsin, ancak eğer bu tabloda bu kurala uymayan kayıtlar varsa bu kod hata verir , öncelikle varsa mükerrer kayıtları bulup silmelisin.

ALTER TABLE tabloadi ADD UNIQUE (fieldadi);
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Döngün sürekli aynı geliyor Kerembacioglu 6 247 29-10-2019, Saat: 02:36
Son Yorum: Kerembacioglu
  Paradox veri tabanında veri arama listeleme düzenleme sonic33 2 132 26-10-2019, Saat: 10:43
Son Yorum: sonic33
  Comboboxa girilen değere göre veri çekme. bünyamin68 4 228 06-10-2019, Saat: 10:16
Son Yorum: bünyamin68
  HTML Sayfaya Veri Çekme Hayati 1 269 17-07-2019, Saat: 21:44
Son Yorum: SimaWB
  Excel'den veri çekme hatası harezmi 7 503 17-07-2019, Saat: 18:40
Son Yorum: harezmi



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi