Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Color To String İşlemi ?
#1
iyi günler,

ComboColorBox kullanarak renk seçimleri yapıyorum fakat bunu herhangi bir string'e/Memo bileşenine aktarıp kaydetmekte zorluk çektim bir de bunun geri çağrılma olayı var tabi.
baya bir bakındım edindim ama elle tutulur bir şey/kod örneği bulamadım.

Seçilen rengi kaydedip geri çağırma işlemini nasıl yapabilirim ?
                Bu Ülkede Yaşamak ;
           Linux Kadar Özgürlükçüdür 
                             Ama 
     Windows Arayüzüne Alışmışsındır 
                          Bir Kere...
Cevapla
#2
Merhaba,
Renk özelliği TAlphaColor tipindedir. Bu tip System.IUTypes kütüphanesinde Cardinal olarak yeniden isimlendirilmiştir (Aliased type). 

   
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#3
(09-04-2019, Saat: 15:26)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Renk özelliği TAlphaColor tipindedir. Bu tip System.IUTypes kütüphanesinde Cardinal olarak yeniden isimlendirilmiştir (Aliased type). 

Daha önce denemeler yaparken bu değerlere anlam verememiştim şimdi daha iyi anlıyorum

Hocam peki tekrar cardinal'a nasıl çevirebiliriz ? Yani txt dosyasına kaydedip çağırdıktan sonra.

Yoruyorum ama affola Shy
                Bu Ülkede Yaşamak ;
           Linux Kadar Özgürlükçüdür 
                             Ama 
     Windows Arayüzüne Alışmışsındır 
                          Bir Kere...
Cevapla
#4
(09-04-2019, Saat: 16:00)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(09-04-2019, Saat: 15:26)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Renk özelliği TAlphaColor tipindedir. Bu tip System.IUTypes kütüphanesinde Cardinal olarak yeniden isimlendirilmiştir (Aliased type). 

Daha önce denemeler yaparken bu değerlere anlam verememiştim şimdi daha iyi anlıyorum

Hocam peki tekrar cardinal'a nasıl çevirebiliriz ?

Yoruyorum ama affola Shy

Yukarıda @Fesih ARSLAN 'ın paylaştığı koda baksanız  Angry
There's no place like 127.0.0.1
WWW
Cevapla
#5
(09-04-2019, Saat: 16:03)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(09-04-2019, Saat: 16:00)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Daha önce denemeler yaparken bu değerlere anlam verememiştim şimdi daha iyi anlıyorum

Hocam peki tekrar cardinal'a nasıl çevirebiliriz ?

Yoruyorum ama affola Shy

Yukarıda @Fesih ARSLAN 'ın paylaştığı koda baksanız  Angry

Eksik yazmıştım düzelttim hocam sizde tekrar okur musunuz ?
Txt dosyasından geri çağırdımdaki dönüşümden bahsediyorum. yani uygulamanın açılışındaki durumdan.
                Bu Ülkede Yaşamak ;
           Linux Kadar Özgürlükçüdür 
                             Ama 
     Windows Arayüzüne Alışmışsındır 
                          Bir Kere...
Cevapla
#6
(09-04-2019, Saat: 16:05)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(09-04-2019, Saat: 16:03)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yukarıda @Fesih ARSLAN 'ın paylaştığı koda baksanız  Angry

Eksik yazmıştım düzelttim hocam sizde tekrar okur musunuz ?
Txt dosyasından geri çağırdımdaki dönüşümden bahsediyorum. yani uygulamanın açılışındaki durumdan.

@SimaWB kızmakta haklı.
Son satırda Cardinal değer doğrudan Color özelliğine atanmıştır.
Renk, örneğimizde bir değişken değer üzerinde saklanmış ve kullanılmıştır. 
Siz bu değeri ister veri tabanında ister lokaldeki herhangi bir dosyada saklayıp, daha sonra alıp kullanabilirsiniz.
Yani TAlphaColor tip dönüşümüne ihtiyaç duymadan doğrudan Cardinal bir değer alabilir.
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#7
(09-04-2019, Saat: 16:17)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(09-04-2019, Saat: 16:05)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Eksik yazmıştım düzelttim hocam sizde tekrar okur musunuz ?
Txt dosyasından geri çağırdımdaki dönüşümden bahsediyorum. yani uygulamanın açılışındaki durumdan.

@SimaWB kızmakta haklı.
Son satırda Cardinal değer doğrudan Color özelliğine atanmıştır.
Renk, örneğimizde bir değişken değer üzerinde saklanmış ve kullanılmıştır. 
Siz bu değeri ister veri tabanında ister lokaldeki herhangi bir dosyada saklayıp, daha sonra alıp kullanabilirsiniz.
Yani TAlphaColor tip dönüşümüne ihtiyaç duymadan doğrudan Cardinal bir değer alabilir.

Sanırım anlatamadım ya da hala anlayamıyorum ;

if FileExists(TPath.Combine(TPath.GetDocumentsPath,'renk1.txt')) then
begin
renklermemo.Lines.LoadFromFile(TPath.Combine(TPath.GetDocumentsPath,'renk1.txt'));

form1.Fill.Color := renklermemo.Text ;

burda da son satırda bir dönüşüm yapmam gerekmiyor mu ?
ki bu şekilde iken ;
 E2010 Incompatible types: 'TAlphaColor' and 'string'

hatası alıyorum.

Umarım anlaşılır olmuştur.
                Bu Ülkede Yaşamak ;
           Linux Kadar Özgürlükçüdür 
                             Ama 
     Windows Arayüzüne Alışmışsındır 
                          Bir Kere...
Cevapla
#8
StringToAlphaColor fonksiyonunu denermisiniz.
Topluluk mopluluk yok :/
Cevapla
#9
(09-04-2019, Saat: 16:33)boreas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: StringToAlphaColor fonksiyonunu denermisiniz.

Evet demek istediğim tamda buydu çok teşekkür ediyorum hocam.
kütüphanesini eklemeyi gözardı ettiğim  için çıkmıyormuş.

Test ettim olumlu sonuç.

tekrardan çok teşekkür ederim başta fesih hocama ve sizlere.
                Bu Ülkede Yaşamak ;
           Linux Kadar Özgürlükçüdür 
                             Ama 
     Windows Arayüzüne Alışmışsındır 
                          Bir Kere...
Cevapla
#10
Belki bir fikir olabilir.


function ColorList(Rengk: String): String;
begin
  if Rengk = 'Kırmızı' then
  begin
    Result := '$FF8B0000';
  end;
  if Rengk = 'Beyaz' then
  begin
    Result := '$FFF8F8FF';
  end;
  if Rengk = 'Yeşil' then
  begin
    Result := '$FF006400';
  end;
  if Rengk = 'Mavi' then
  begin
    Result := '$FF000080';
  end;
  if Rengk = 'Sarı' then
  begin
    Result := '$FFFFFF00';
  end;
  if Rengk = 'Gri' then
  begin
    Result := '$FF696969';
  end;
  if Rengk = 'Turuncu' then
  begin
    Result := '$FFFF4500';
  end;
  if Rengk = 'Mor' then
  begin
    Result := '$FF9932CC';
  end;
  if Rengk = 'Teal' then
  begin
    Result := '$FF008080';
  end;
  if Rengk = 'Fuchsia' then
  begin
    Result := '$FFFF00FF';
  end;
end;

procedure TForm1.ListView1UpdateObjects(const Sender: TObject; const AItem: TListViewItem);
var
Color: Integer;
begin
  Color := StrToInt(ColorList(AItem.Data['Color'].AsString)); // Color
  TListItemText(AItem.Objects.FindDrawable('Name')).TextColor := Color;
end;
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Android string grid check column a veri ekleme 41linea41 3 137 19-04-2019, Saat: 20:06
Son Yorum: 41linea41
  Color özelliği CesuR 9 492 03-01-2019, Saat: 15:47
Son Yorum: mrmarman
  Dinamik color ahmetb 0 289 30-09-2018, Saat: 13:21
Son Yorum: ahmetb
  Color Orhanlar 2 508 08-09-2018, Saat: 12:44
Son Yorum: Orhanlar
  IsChecked işlemi YasinDalli 3 433 07-09-2018, Saat: 12:04
Son Yorum: YasinDalli



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi