Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Color To String İşlemi ?
#1
iyi günler,

ComboColorBox kullanarak renk seçimleri yapıyorum fakat bunu herhangi bir string'e/Memo bileşenine aktarıp kaydetmekte zorluk çektim bir de bunun geri çağrılma olayı var tabi.
baya bir bakındım edindim ama elle tutulur bir şey/kod örneği bulamadım.

Seçilen rengi kaydedip geri çağırma işlemini nasıl yapabilirim ?
Hayat bakış açına göredir ; Baktığında gördüğün görmeni istedikleridir...
Cevapla
#2
Merhaba,
Renk özelliği TAlphaColor tipindedir. Bu tip System.IUTypes kütüphanesinde Cardinal olarak yeniden isimlendirilmiştir (Aliased type). 

   
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#3
(09-04-2019, Saat: 15:26)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
Renk özelliği TAlphaColor tipindedir. Bu tip System.IUTypes kütüphanesinde Cardinal olarak yeniden isimlendirilmiştir (Aliased type). 

Daha önce denemeler yaparken bu değerlere anlam verememiştim şimdi daha iyi anlıyorum

Hocam peki tekrar cardinal'a nasıl çevirebiliriz ? Yani txt dosyasına kaydedip çağırdıktan sonra.

Yoruyorum ama affola Shy
Hayat bakış açına göredir ; Baktığında gördüğün görmeni istedikleridir...
Cevapla
#4
(09-04-2019, Saat: 16:00)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(09-04-2019, Saat: 15:26)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
Renk özelliği TAlphaColor tipindedir. Bu tip System.IUTypes kütüphanesinde Cardinal olarak yeniden isimlendirilmiştir (Aliased type). 

Daha önce denemeler yaparken bu değerlere anlam verememiştim şimdi daha iyi anlıyorum

Hocam peki tekrar cardinal'a nasıl çevirebiliriz ?

Yoruyorum ama affola Shy

Yukarıda @Fesih ARSLAN 'ın paylaştığı koda baksanız  Angry
There's no place like 127.0.0.1
WWW
Cevapla
#5
(09-04-2019, Saat: 16:03)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(09-04-2019, Saat: 16:00)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Daha önce denemeler yaparken bu değerlere anlam verememiştim şimdi daha iyi anlıyorum

Hocam peki tekrar cardinal'a nasıl çevirebiliriz ?

Yoruyorum ama affola Shy

Yukarıda @Fesih ARSLAN 'ın paylaştığı koda baksanız  Angry

Eksik yazmıştım düzelttim hocam sizde tekrar okur musunuz ?
Txt dosyasından geri çağırdımdaki dönüşümden bahsediyorum. yani uygulamanın açılışındaki durumdan.
Hayat bakış açına göredir ; Baktığında gördüğün görmeni istedikleridir...
Cevapla
#6
(09-04-2019, Saat: 16:05)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(09-04-2019, Saat: 16:03)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Yukarıda @Fesih ARSLAN 'ın paylaştığı koda baksanız  Angry

Eksik yazmıştım düzelttim hocam sizde tekrar okur musunuz ?
Txt dosyasından geri çağırdımdaki dönüşümden bahsediyorum. yani uygulamanın açılışındaki durumdan.

@SimaWB kızmakta haklı.
Son satırda Cardinal değer doğrudan Color özelliğine atanmıştır.
Renk, örneğimizde bir değişken değer üzerinde saklanmış ve kullanılmıştır. 
Siz bu değeri ister veri tabanında ister lokaldeki herhangi bir dosyada saklayıp, daha sonra alıp kullanabilirsiniz.
Yani TAlphaColor tip dönüşümüne ihtiyaç duymadan doğrudan Cardinal bir değer alabilir.
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#7
(09-04-2019, Saat: 16:17)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(09-04-2019, Saat: 16:05)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Eksik yazmıştım düzelttim hocam sizde tekrar okur musunuz ?
Txt dosyasından geri çağırdımdaki dönüşümden bahsediyorum. yani uygulamanın açılışındaki durumdan.

@SimaWB kızmakta haklı.
Son satırda Cardinal değer doğrudan Color özelliğine atanmıştır.
Renk, örneğimizde bir değişken değer üzerinde saklanmış ve kullanılmıştır. 
Siz bu değeri ister veri tabanında ister lokaldeki herhangi bir dosyada saklayıp, daha sonra alıp kullanabilirsiniz.
Yani TAlphaColor tip dönüşümüne ihtiyaç duymadan doğrudan Cardinal bir değer alabilir.

Sanırım anlatamadım ya da hala anlayamıyorum ;

if FileExists(TPath.Combine(TPath.GetDocumentsPath,'renk1.txt')) then
begin
renklermemo.Lines.LoadFromFile(TPath.Combine(TPath.GetDocumentsPath,'renk1.txt'));

form1.Fill.Color := renklermemo.Text ;

burda da son satırda bir dönüşüm yapmam gerekmiyor mu ?
ki bu şekilde iken ;
 E2010 Incompatible types: 'TAlphaColor' and 'string'

hatası alıyorum.

Umarım anlaşılır olmuştur.
Hayat bakış açına göredir ; Baktığında gördüğün görmeni istedikleridir...
Cevapla
#8
StringToAlphaColor fonksiyonunu denermisiniz.
Topluluk mopluluk yok :/
Cevapla
#9
(09-04-2019, Saat: 16:33)boreas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.StringToAlphaColor fonksiyonunu denermisiniz.

Evet demek istediğim tamda buydu çok teşekkür ediyorum hocam.
kütüphanesini eklemeyi gözardı ettiğim  için çıkmıyormuş.

Test ettim olumlu sonuç.

tekrardan çok teşekkür ederim başta fesih hocama ve sizlere.
Hayat bakış açına göredir ; Baktığında gördüğün görmeni istedikleridir...
Cevapla
#10
Belki bir fikir olabilir.


function ColorList(Rengk: String): String;
begin
  if Rengk = 'Kırmızı' then
  begin
    Result := '$FF8B0000';
  end;
  if Rengk = 'Beyaz' then
  begin
    Result := '$FFF8F8FF';
  end;
  if Rengk = 'Yeşil' then
  begin
    Result := '$FF006400';
  end;
  if Rengk = 'Mavi' then
  begin
    Result := '$FF000080';
  end;
  if Rengk = 'Sarı' then
  begin
    Result := '$FFFFFF00';
  end;
  if Rengk = 'Gri' then
  begin
    Result := '$FF696969';
  end;
  if Rengk = 'Turuncu' then
  begin
    Result := '$FFFF4500';
  end;
  if Rengk = 'Mor' then
  begin
    Result := '$FF9932CC';
  end;
  if Rengk = 'Teal' then
  begin
    Result := '$FF008080';
  end;
  if Rengk = 'Fuchsia' then
  begin
    Result := '$FFFF00FF';
  end;
end;

procedure TForm1.ListView1UpdateObjects(const Sender: TObject; const AItem: TListViewItem);
var
Color: Integer;
begin
  Color := StrToInt(ColorList(AItem.Data['Color'].AsString)); // Color
  TListItemText(AItem.Objects.FindDrawable('Name')).TextColor := Color;
end;
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi Firebase Post işlemi yhackup 8 1.824 26-06-2019, Saat: 09:19
Son Yorum: Fesih ARSLAN
  Sender color ahmetb 2 202 16-06-2019, Saat: 14:17
Son Yorum: ahmetb
  Android string grid check column a veri ekleme 41linea41 3 330 19-04-2019, Saat: 20:06
Son Yorum: 41linea41
  Color özelliği CesuR 9 672 03-01-2019, Saat: 15:47
Son Yorum: mrmarman
  Dinamik color ahmetb 0 339 30-09-2018, Saat: 13:21
Son Yorum: ahmetb



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi