Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ÇÖZÜLDÜ] Grafik VCL önerisi
#1
Herkese selamlar,

bir projemde kullanılmak üzere ekteki resimdeki gibi bir grafik yapmam gerekiyor. Teechart ile bu şekle bep getiremedim. Önereceğiniz bir VCL varsa, yardımcı olmanızı rica ederim.

   
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#2
(10-04-2019, Saat: 18:29)wiseman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Herkese selamlar,

bir projemde kullanılmak üzere ekteki resimdeki gibi bir grafik yapmam gerekiyor. Teechart ile bu şekle bep getiremedim. Önereceğiniz bir VCL varsa, yardımcı olmanızı rica ederim.
Teecharta bakmışsınız herhalde fakat ben sample larında boyle bir ornek hatirliyorum sanki
Yalnızım ama bir kente yürüyen ordu gibiyim, edebiyattan kaçınmalıyım..
Cevapla
#3
Basit bir örnek vereyim, oradan mantığı yürütürsünüz...  Idea

Uses  VclTee.Series,
      VclTee.TeeGDIPlus,
      VclTee.TeEngine,
      Vcl.ExtCtrls,
      VclTee.TeeProcs,
      VclTee.Chart;

var
  FChart : VclTee.Chart.TChart;

Procedure PieChartHazirla( aControl: TWinControl );
begin
  if NOT Assigned( FChart )
    then FChart := VclTee.Chart.TChart.Create(nil);

  With FChart do begin
    Parent  := aControl;
    Width   := aControl.Width  - 20;
    Height  := aControl.Height - 20;
    Left    := 10;
    Top     := 10;
    Anchors := [akLeft, akTop, akRight, akBottom];
    Visible := True;

    View3D := True;
    Legend.Visible := True;

    while SeriesCount > 0 do Series[0].DisposeOf;

    Title.Text.Clear;
      Title.Text.Add( 'Ana Başlık 1. Satır' );
      Title.Text.Add( 'Ana Başlık 2. Satır' );
      Title.Text.Add( 'Ana Başlık 3. Satır' );

    AddSeries( VCLTee.Series.TPieSeries.Create(nil) );
    Series[0].Name := 'PieChart';
    Series[0].Add( 10, '10 birim', clYellow  );
    Series[0].Add( 20, '20 birim', clBlue    );
    Series[0].Add( 30, '30 birim', clMaroon  );
    Series[0].Add( 40, '40 birim', clRed     );
  end;
end;

Procedure PieChartKaldir;
begin
  if Assigned( FChart ) then
  begin
    while FChart.SeriesCount > 0
      do FChart.Series[0].DisposeOf;
    FreeAndNil( FChart );
  end;
end;



Örnek Kullanım

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
  PieChartHazirla( self );
end;

procedure TForm1.FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);
begin
  PieChartKaldir();
end;



uhkfflgl06kdaguvnxvc.png
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif


Cevapla
#4
Muharrem hocam, çok teşekkür ederim ilginize. Aşağıdaki satırda disposeof komutunu kabul etmedi.
while SeriesCount > 0 do Series[0].DisposeOf;
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#5
Free deyin disposeof yerine çalışacaktır.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif


Cevapla
#6
Muharrem hocam, teşekkür ederim. Yine bir derdimize çare oldunuz. Smile
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#7
(11-04-2019, Saat: 09:53)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Free deyin disposeof yerine çalışacaktır.

Muharrem hocam, bir de chart onmousemove eventinda, mouse hangi dilimin üzerinde ise, onun değerini hint olarak nasıl alabileceğim konusunda da yardım istesem olur mu?
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#8
Hemen örnekleyelim...

  With FChart do begin
    Parent  := aControl;
   Width   := aControl.Width  - 20;
   Height  := aControl.Height - 20;
   Left    := 10;
   Top     := 10;
   Anchors := [akLeft, akTop, akRight, akBottom];
   Visible := True;
// Eklenen Event
   OnMouseMove := Form1.PieMouseMove; //Bunu Ekledik....

procedure TForm1.PieMouseMove(Sender: TObject; Shift: TShiftState; X,  Y: Integer);
var
  sIdx   : Integer;
  aPoint : TPoint;
begin
  sIdx   := FChart.Series[0].Clicked(X, Y);
  FChart.ShowHint := sIdx <> -1;

  if FChart.ShowHint then
  begin
    FChart.Hint := FChart.Series[0].ValueMarkText[sIdx];
    aPoint.X := X;
    aPoint.Y := Y - 30;
    Application.ActivateHint( ClientToScreen( aPoint ));
  end;
end;


csbges7difcp7zjtzuix.gif
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif


Cevapla
#9
(11-04-2019, Saat: 18:33)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Hemen örnekleyelim...

  With FChart do begin
    Parent  := aControl;
   Width   := aControl.Width  - 20;
   Height  := aControl.Height - 20;
   Left    := 10;
   Top     := 10;
   Anchors := [akLeft, akTop, akRight, akBottom];
   Visible := True;
// Eklenen Event
   OnMouseMove := Form1.PieMouseMove; //Bunu Ekledik....

procedure TForm1.PieMouseMove(Sender: TObject; Shift: TShiftState; X,  Y: Integer);
var
  sIdx   : Integer;
  aPoint : TPoint;
begin
  sIdx   := FChart.Series[0].Clicked(X, Y);
  FChart.ShowHint := sIdx <> -1;

  if FChart.ShowHint then
  begin
    FChart.Hint := FChart.Series[0].ValueMarkText[sIdx];
    aPoint.X := X;
    aPoint.Y := Y - 30;
    Application.ActivateHint( ClientToScreen( aPoint ));
  end;
end;


csbges7difcp7zjtzuix.gif
Teşekkürler hocam. Oldu.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  ÇÖZÜLDÜ-timer kullanmadan saat kontrolü mümkünmü? sadikacar60 3 130 10-09-2019, Saat: 22:19
Son Yorum: sadettinpolat
  [ÇÖZÜLDÜ] cxgrid hücre formatı wiseman 2 68 10-09-2019, Saat: 13:53
Son Yorum: wiseman
  [ÇÖZÜLDÜ]Server İşletim Sisteminde Çalışan Windows Servis te is not a valid date Hata theSinan 9 235 28-08-2019, Saat: 10:05
Son Yorum: adelphiforumz
  ÇÖZÜLDÜ-daha önce çalışan kod hata veriyor firebird sadikacar60 5 194 25-08-2019, Saat: 21:07
Son Yorum: mcuyan
  ÇÖZÜLDÜ - Veritabanındaki saat alanını düzenleme wiseman 10 377 24-07-2019, Saat: 21:41
Son Yorum: mcuyan



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi