Çok Yakında Yeni Bir Arayüzle karşınızdayız! http://yeni.delphican.com/

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SQL Lite
#1
Merhaba
SQL Lite ile ilgili 1-2 sorum olacak;

- SQL Lite lisanslaması nasıl? ücretli mi?
- Android, IOS ve Windows mobil cihazlara yükleniyor mu?
- DB de herhangi bir sınırlama var mı?
- View, SP, function kullanımı var mı?
- DB bozulma veya çökme yaşanıyor mu?
- 100000 stok kaydında tahmini sorgulama süresi ne kadar olur?

tşk.
Cevapla
#2
(12-04-2019, Saat: 15:30)m_ekici Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba
SQL Lite ile ilgili 1-2 sorum olacak;

- SQL Lite lisanslaması nasıl? ücretli mi?
- Android, IOS ve Windows mobil cihazlara yükleniyor mu?
- DB de herhangi bir sınırlama var mı?
- View, SP, function kullanımı var mı?
- DB bozulma veya çökme yaşanıyor mu?
- 100000 stok kaydında tahmini sorgulama süresi ne kadar olur?

tşk.

 - Ücretsiz
 - Evet Yüklenebiliyor. 
 - Mevcut özelliklerinde sınırlama Yok. Fakat yapısı gereği embedded database olduğu için çok kullanıcı desteği yok. Yapısal sınırları var.
 - Ben hiç kullanmadım
 - Bozulma ve çökme yaşanıyor.
  - 100000 bu kadar stok ve buna bağlı fatura, cari işlemleri için riskli olabilir. Doğru tasarım ile hızda çok problem yaşamazsınız. Fultext search gibi işlemlerde problem çıkabilir.
Cevapla
#3
(12-04-2019, Saat: 15:41)CaglarCoskun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(12-04-2019, Saat: 15:30)m_ekici Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba
SQL Lite ile ilgili 1-2 sorum olacak;

- SQL Lite lisanslaması nasıl? ücretli mi?
- Android, IOS ve Windows mobil cihazlara yükleniyor mu?
- DB de herhangi bir sınırlama var mı?
- View, SP, function kullanımı var mı?
- DB bozulma veya çökme yaşanıyor mu?
- 100000 stok kaydında tahmini sorgulama süresi ne kadar olur?

tşk.

 - Ücretsiz
 - Evet Yüklenebiliyor. 
 - Mevcut özelliklerinde sınırlama Yok. Fakat yapısı gereği embedded database olduğu için çok kullanıcı desteği yok. Yapısal sınırları var.
 - Ben hiç kullanmadım
 - Bozulma ve çökme yaşanıyor.
  - 100000 bu kadar stok ve buna bağlı fatura, cari işlemleri için riskli olabilir. Doğru tasarım ile hızda çok problem yaşamazsınız. Fultext search gibi işlemlerde problem çıkabilir.

Son 3 maddeye cevap olarak;
-View kullanılabiliyor.
-DB tarafında hiç çökme yaşamadım 400 mb civarında resim içeren dosyalarda sorunsuz çalıştı. Wink
-Sorgulama süresi; Local mi yoksa uzak mı, tablo yapısı nedir, resim vb blob bilgi varmı, vereceğiniz yanıtlara göre diğer veri tabanları gibi süre değişir. Mobil tarafta 100.000 kayıt mı tutmayı düşünüyorsunuz?  Idea
Cevapla
#4
(12-04-2019, Saat: 16:37)pro_imaj Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(12-04-2019, Saat: 15:41)CaglarCoskun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. - Ücretsiz
 - Evet Yüklenebiliyor. 
 - Mevcut özelliklerinde sınırlama Yok. Fakat yapısı gereği embedded database olduğu için çok kullanıcı desteği yok. Yapısal sınırları var.
 - Ben hiç kullanmadım
 - Bozulma ve çökme yaşanıyor.
  - 100000 bu kadar stok ve buna bağlı fatura, cari işlemleri için riskli olabilir. Doğru tasarım ile hızda çok problem yaşamazsınız. Fultext search gibi işlemlerde problem çıkabilir.

Son 3 maddeye cevap olarak;
-View kullanılabiliyor.
-DB tarafında hiç çökme yaşamadım 400 mb civarında resim içeren dosyalarda sorunsuz çalıştı. Wink
-Sorgulama süresi; Local mi yoksa uzak mı, tablo yapısı nedir, resim vb blob bilgi varmı, vereceğiniz yanıtlara göre diğer veri tabanları gibi süre değişir. Mobil tarafta 100.000 kayıt mı tutmayı düşünüyorsunuz?  Idea

Stok, Stok Fiyatları ve Cari Kartları (fiş girişinde network e trafik yapmaması için) Mobil cihaza yüklemek istiyorum. Mobil cihazın localinde olacak.
Cevapla
#5
400 mb bozulmadan devam ettirme başarı. Elektrik kesintileri vs sıkıntı yaratabiliyor
Cevapla
#6
Embedded DB'ler de piyasa da sanırım en yaygın ve en çok kullanılanı. Arkadaşlar zaten gerkli bilgiyi vermişler. View ve Trigger kullanabiliyorsunuz fakat SP ve function malesef.
Çok büyük DB'lerde bile sorun yaşamadım. Çok büyük DB'derken: SqLite genelde Mobil için tasarlanmış bir embedded DB'dir. Mobil de big data tutulmaz. Tavsiy edilmez. Sql sonucunuz, Cihazınızın ve cihazdaki diskinizin hızına göre değişir. Kalkıp RDBMS'lerden en kötü olan Firebird ile bir tutulamaz..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#7
"SQL Lite" değil "SQLite"
There's no place like 127.0.0.1
WWW
Cevapla
#8
(12-04-2019, Saat: 17:50)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.......Kalkıp RDBMS'lerden en kötü olan Firebird ile bir tutulamaz..

Hocam veritabanını işlemlerini sizler kadar iyi bilmiyorum. Merak ettim Firebird gerçekten en kötüsü mü ? Niçin ve neden ?
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Sadece Hobiciyim..
WWW
Cevapla
#9
@SercanTEK kullanıma göre değişir o iş, bence en kötüsü MSSQL dir.

(12-04-2019, Saat: 17:00)m_ekici Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Stok, Stok Fiyatları ve Cari Kartları (fiş girişinde network e trafik yapmaması için) Mobil cihaza yüklemek istiyorum. Mobil cihazın localinde olacak.

Bu konuda birkaç forumda daha önce de yorum yazmıştım, wince kurulu el terminallerinde (5 ve 6 versiyonları idi sanırım) aktif uygulama geliştirmiş ve 3-4 yıl kadar bir müşterim tarafından kullanılmıştı. Sıcak satışta araçlar ile gezip araç yazıcısından fatura bastırılıyordu, sabah araç çıkmadan rut yüklenip, akşam da gelince bilgisayara bağlanıp veriler alınıyordu. O kadar zamanda 3 yada 4 kez sanırım komple veri kaybı yaşandı, hiçbir şekilde kurtaramadık, kodlama veya tasarım hatası desem değildi çünkü çok az olmuştu. Tavsiye edermisiniz derseniz etmem, daha basit işler için kullanılmalı bence. Bahsettiğiniz yapıda iş için REST mantığını kullanın, zira uzun bir zaman önce bende REST yapısına geçtim, tek derdimiz merkezdeki elektrik kesintisi idi onuda güç kaynağı ve jeneratör ile çözdük.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#10
(13-04-2019, Saat: 08:48)esistem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.@SercanTEK kullanıma göre değişir o iş, bence en kötüsü MSSQL dir.

(12-04-2019, Saat: 17:00)m_ekici Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Stok, Stok Fiyatları ve Cari Kartları (fiş girişinde network e trafik yapmaması için) Mobil cihaza yüklemek istiyorum. Mobil cihazın localinde olacak.

Bu konuda birkaç forumda daha önce de yorum yazmıştım, wince kurulu el terminallerinde (5 ve 6 versiyonları idi sanırım) aktif uygulama geliştirmiş ve 3-4 yıl kadar bir müşterim tarafından kullanılmıştı. Sıcak satışta araçlar ile gezip araç yazıcısından fatura bastırılıyordu, sabah araç çıkmadan rut yüklenip, akşam da gelince bilgisayara bağlanıp veriler alınıyordu. O kadar zamanda 3 yada 4 kez sanırım komple veri kaybı yaşandı, hiçbir şekilde kurtaramadık, kodlama veya tasarım hatası desem değildi çünkü çok az olmuştu. Tavsiye edermisiniz derseniz etmem, daha basit işler için kullanılmalı bence. Bahsettiğiniz yapıda iş için REST mantığını kullanın, zira uzun bir zaman önce bende REST yapısına geçtim, tek derdimiz merkezdeki elektrik kesintisi idi onuda güç kaynağı ve jeneratör ile çözdük.

Bilgilendirme için teşekkürler. Sizde MSSQL en kötüsü dediniz. Sanırım kötü olma durumu tecrübelerden dolayı herkeste farklı işliyor ? başka biride çıkıp Oracle filanda kötü der Smile veritabanları konusunda iddia edebilecek bir tecrübem ve bilgim yok maalesef. forumlardan ve kişilerden duyduklarım kadar. Bu nedenle bu şekilde o kötü bu kötü diye duyunca açıkçası bende ilgili DB için kötü izlenim bırakıyor. Bu sebepten bu konuyu sormak istemiştim. Başka arkadaşlarda bilgi verirse sevinirim.

Ben DB uygulamaları yazmadım ama bir kaç ufak boyutlu projemde Firebird kullandım. Sorun yaşamadım lakin Firebird'ü tam anlamı ile kullandığımı söyleyemem. Standart işlemler yaptığımdan dolayı sanırım herhangi bir BD için iyi-kötü diye fikir üretemem.

@esistem Tekirdağ/S.paşa'dan Selamlar..
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Sadece Hobiciyim..
WWW
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi