Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SQL Lite
#11
Eyvallah sizede selam olsun.

Sanırım 15 yıldan fazladır ticari programlarımda firebird kullanıyorum, çok şükür bu güne kadar hiçbir müşterimde problem yaşamadım. Şimdiye kadar en büyük data boyutum veri olarak 400 MB civarında, image, pdf, xls, doc olarak veri tutan 1 gb'ı geçen datalar var sorunsuz kullanılıyor. Kurulması, kaldırılması, bakımı, versiyon yükseltmesi çok çok kolay. Birkaç kez de web sitelerinde firebird kullandım, onlarda da hiç sorun yaşamadım.

Ama öyle çok çok büyük projeler yazmadım, bende en çok 15 yerel, 5-6 da uzak bağlantı kullanan firmalar vardır. Öyle GB larca veri tutacak yüzlerce kişinin bağlandığı programlar yazmadım ama bence çok rahat karşılayabilir yeter ki sağlam kod yazın, sağlam bir veritabanı yapısı oluşturun.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#12
Hocam yanış anladınız sanırım.. Bilinen Tüm RDBMS'ler arasında yani Oracle, Mssql, Mysql, Postgresql vs.. aralarında en kötüsü diyelim. Kalkıp paradox,Db4 vs karşılaştırırsanız tabiiki iyi. FB düşük ve orta segment yazılımların vazgeçilmez bir db ynetim sistemidir. Neden?.. Bedava ve Kolay.. Fakat mesela FB'de 2 farklı DB deki tablolardan 1 sql cümleciğinde işlem yapacağınız zaman göbek çatlatıyor. Fakat oracle mssql yada mysql de öyle değil durum.

Yaklaşık 10-15 yıldır FB kullanıyorum. Kullanım alanım itibari ile hiç bir sorun yaşamadım. Fakat Mobil'de local FB kullanacağınıza (ki kullanılıyor mu bilmiyorum embedded..) SqlLite kullanmanız en iyisi. Neden: Çünki IOS ve Android sistemleri Sqllite'i tanıyor. ama FB yi tanımaı için ek dosyalara ihtiyacı var. Aslında NoSQL yada Mongo bu konuda en iyileri diye duydum ama duyumumla kalmamak en iyisi Smile

@esistem arkadaşıma tamamen katılıyorum. Bende hiç bir sorun yaşamadım. Backup restore olayı çok kolay ve hızlı mesela..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#13
MSSQL'de özel bir projede normal datayı geçtim 60 küsür gb anlık temp'i gördüm film izler gibi Activity Monitoru izliyordum banamısın demedi. Tabi Server'da canavar gibiydi.
Yalnızım ama bir kente yürüyen ordu gibiyim, edebiyattan kaçınmalıyım..
Cevapla
#14
bence local tabanı yada 4,5 pc bağlanacak şekilde firebird den memnunun. yeni server tabanlı sunucuda Postgresql kullanıyorum, oda sağlam bişey benziyor.
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi