Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Network Veri Okuma
#1
Arkadaşlar merhaba;

networkle çalışan bir cihazdan veri okumam gerekiyor. Bunun için neler gerekli. daha önce böyle bir proje yapmadım. Cihaz kısmında neleri bilmem ve delphi üzerinde nelerin olması lazım.

gelsin.
Cevapla
#2
(13-04-2019, Saat: 18:13)ercanskose Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Arkadaşlar merhaba;

networkle çalışan bir cihazdan veri okumam gerekiyor. Bunun için neler gerekli. daha önce böyle bir proje yapmadım. Cihaz kısmında neleri bilmem ve delphi üzerinde nelerin olması lazım.

gelsin.

Cihazın ip adresi ve hangi protokol ile hangi  port üzerinden iletişim kurduğunu bilmelisiniz.hatta iletişim icin hangi verileri gönderip cevap almanız gerekiyor diye bilmelisiniz. Eder bunları biliyorsanız indy bilesen setindeki bileşenler ile cozersiniz.

Belki cihaz icin Sdk mevcut olabilir bir kütüphane ve dll dosyası üzerinden APİ  bağlantı kurup kullanılabilir. 

Cihaz icin üretici ya da distribütör sdk yada api icin destek verebilir diye düşünüyorum.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Sadece Hobiciyim..
WWW
Cevapla
#3
Ne cihazı bu?.. Biraz açıklayıcı yazarsanız burada fikir üretebiliriz..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#4
tıbbi bir cihaz. cihazın ekranında 4 adet parametre var onları görmem gerekiyor. firma herhangi bir sdk vey protokol vermiyot. mevcut bir yazılımları var fakat linux tabanlı. ama windows için kullanıcaz. verileri nasıl gönderiyor nasıl ölçebiliriz. comport olsa sorunu çözmüştüm ama ip üzerinden çalışıyor ve veri gönderiyor.
Cevapla
#5
Transparent Proxy konusunu araştırmalısınız. cihazın ve mevcut sistemin arasındaki diyaloğu dinleyip paketlerin analizini yapabilmelisiniz. protokol bu şekilde çözülmeye çalışılır.

ComPort diyaloğunu çözebilecek kabiliyetin onda biri gerekli fazlası değil.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif


Cevapla
#6
(14-04-2019, Saat: 15:44)ercanskose Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.tıbbi bir cihaz. cihazın ekranında 4 adet parametre var onları görmem gerekiyor. firma herhangi bir sdk vey protokol vermiyot. mevcut bir yazılımları var fakat linux tabanlı. ama windows için kullanıcaz. verileri nasıl gönderiyor nasıl ölçebiliriz. comport olsa sorunu çözmüştüm ama ip üzerinden çalışıyor ve veri gönderiyor.

wireshark ile dinlemeniz gerekiyor. Ama deneme yaparken cihaz+kontrol yazılım ve sizin pc niz aynı switch üzerinde olsun başka hiç birşey takılı olmasın. Network üzerindeki akışı wireshark ile görebilirsiniz.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Sadece Hobiciyim..
WWW
Cevapla
#7
@SercanTEK haklı wireshark hepsi bir arada ağ paket çözümleme aracı.

Bir kaç cümle daha ekleme yapmak istetim. 

Protokolü çözmek derken görece okumak basit yazmak zordur. Web Post ile bilgi almak için dahi bir sürü parametre ve yönerge takibi gerekiyor.

Hani derler ya, yabancı dili anlarım ama konuşamam dercesine. 

Bunları neden anlatıyorum, linux ile cihazın irtibatını kopartmadan, soru sorma işini başlangıçta linux tarafından sorulup cevabı bir windows yazılımı ile dinlemek şeklinde yapmayı düşünmelisiniz.

Doğru soruyu sormazsanız cihazdan cevap alamayacağınızı tahmin ediyorsunuzdur.

Bu arada cihazın aldığı ip adresini bir web browser ile girmeyi denediniz mi? Sadece 80 değil açık portları araştırıp bir deneyin. 

Belki de cihazın kendi host özelliği vardır da işiniz daha kolay bir hal alır.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif


Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  HTML Sayfaya Veri Çekme Hayati 1 147 17-07-2019, Saat: 21:44
Son Yorum: SimaWB
  Excel'den veri çekme hatası harezmi 7 234 17-07-2019, Saat: 18:40
Son Yorum: harezmi
  Parmak izi okuyucudan veri çekmek ermanispir@gmail.com 9 474 16-07-2019, Saat: 13:47
Son Yorum: wiseman
  DBGrid1 den Excel Veri Gönderme OZCANK 0 125 13-07-2019, Saat: 14:03
Son Yorum: OZCANK
  Diger formdaki degiskenden veri cekme arsl01 8 363 10-07-2019, Saat: 11:57
Son Yorum: arsl01



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi